Alexander & Elina Sofie Jansen (14 & 10)

Alexander & Elina Sofie Jansen
  • naam: Alexander & Elina Sofie Jansen
  • leeftijd: 14 & 10
  • instrument: piano
  • titel compositie: Time Machine

Time Machine

Ik en mijn zusje Elina Sofie hebben eerder samen muziek gemaakt en gecomponeerd.
Dit is iets wat we allebei heel leuk vinden om te doen. Dan zijn wij niet meer alleen broer en zusje, maar juist twee muzikale vrienden.
Ook met dit geweldige thema over Beethoven zaten we samen op de vleugel en dan begonnen wij met een muziekthema en toen kwam er steeds meer en meer muziek uit ons. Wij hebben allebei eerder stukken van Beethoven gespeeld en wij vinden zijn muziek prachtig en majestueus. Ik wilde heel graag een reis door de tijd doen met mijn muziek, vanaf de tijd dat Beethoven leefde tot nu toe en mijn zusje, die heel muzikaal is en houdt van jazz zei: “Ja en ik wil Beethoven een eer betonen met mijn moderne-jazz improvisatie in deze compositie!”
Verder heeft mijn ervaring van het meedoen aan NBE Compositiewedstrijd van vorig jaar mij geholpen om onze mooie pianomuziek ook te kunnen orkestreren voor de topmusici van de NBE. Mijn zusje Elina Sofie en ik zijn heel enthousiast over onze compositie en hopen gauw live te mogen spelen met de NBE muzikanten. Onze muziek zal dan zeker nog mooier en beter klinken met de warme klanken van echte blaasinstrumenten.
Zo gezegd, zo gedaan! Het is niet zozeer “Beethoven opzij”, maar vooral Beethoven “Jij bent heel groot en jouw muziek inspireert ons om een mooie muzikale reis te maken met onze “Time Machine”!

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuzeRonde 4
729 Views