Sterren Martens (14)

Sterren Martens
  • naam: Sterren Martens
  • leeftijd: 14
  • instrument: piano
  • titel compositie: De Driftkikker

De Driftkikker

Beethoven was een componist die bekend stond om zijn vernieuwingen. Zo combineerde hij de klassieke muziek en de barok tot een compleet nieuwe variant, en had hij geheel eigen opvattingen over thema’s. Voor Beethoven waren er nauwe opvattingen over composities. Meestal had een compositie meerdere thema’s die elkaar afwisselden. Beethovens composities hadden echter een monothematische vorm. Ook was hij erg vrij met zijn composities.

Een van de belangrijkste dingen die Beethoven heeft gedaan, is het introduceren van de Romantiek. Door deze geheel nieuwe muziekstijl werden allerlei componisten geïnspireerd. Onder andere Mendelssohn, Wagner, Schuman en Berlioz zijn hier voorbeelden van.

Mijn compositie lijkt in al deze dingen best wel op Beethoven: ook ik heb één hoofdthema wat telkens terugkomt. Ook heb ik geprobeerd elementen uit de Romantiek terug te laten komen. Toch heb ik ook zelf dingen toegevoegd die mij mooi leken. En in dat opzicht lijkt mijn compositie misschien nog wel het meest op Beethoven: ik ben net zo eigenwijs als hij.

 

 

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuzeRonde 3
172 Views