Frank van den Brink

klarinet,

Frank van den Brink

Soms gebeurt het gewoon. Het overkomt je, voordat je iets doorhebt. Zo was het ook bij de jonge Van Den Brink. Opeens had hij een klarinet in zijn handen. “Ik was 9 jaar, en nadat ik eerst een jaartje met een blokfluit had gestoeid, wilde mijn vader, die een grote liefde koesterde voor van die hele foute jazzmuziek, dat ik trompet ging spelen. Of ik nu nog te klein van stuk was voor dat instrument, zoals de muziekschooldirecteur beweerd schijnt te hebben, of dat de school gewoon door zijn voorraad huurtrompetten heen was, God mag het weten. In ieder geval werd het klarinet. Ik koos dus niet haar, zij koos mij.”
Spelen in het Nederlands Blazers Ensemble is voor Van Den Brink elke keer weer een verrassing. Zelf typeert hij het als cadans: “Meegaan met het circus, kameraadschappelijkheid. Pittige woordenwisselingen, glaasje wijn, grote verschillen van inzicht, glaasje wijn, grote overeenstemming van inzicht. En niet te vergeten: heel veel muzikaal plezier.”
Als Van den Brink niet op het podium staat, is hij te vinden in de natuur, met een verrekijker om zijn nek. “Alle uitingen van vogels, muzikaal en anderszins, hebben mijn warme belangstelling, evenals trouwens die van de vreemdere vogels van het mensengeslacht.”

Opleiding

Conservatorium Amsterdam
Conservatorium Den Haag

Ensembles/orkesten

Nederlands Blazers Ensemble
Radio Filharmonisch Orkest
Asko|Schönberg Ensemble
Amsterdamse Bachsolisten
Nieuw Sinfonietta Amsterdam

Eerder gespeeld met

Noord Nederlands Orkest.
Chamber Orchestra of Europe
Scottish Chamber Orchestra
Gaudier Ensemble
Nieuw Ensemble
Ensemble Modern Frankfurt
Moravisch Filharmonisch Orkest