Justine Gerretsen

hobo,

Justine Gerretsen

Justine Gerretsen werd geboren in 1963 in Rotterdam en behaalde in 1981 haar HBO-diploma voor de dansvakopleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

“Ik had eigenlijk balletdanseres willen worden, vanaf mijn 10de ben ik daar totaal voor gegaan, helaas stortte mijn toekomst helemaal in toen ik op mijn 18de moest stoppen door een rugblessure, ik wist wel wat werken was en heb mij vervolgens op de hobo gestort, ik weet nog dat ik de muzikanten heel lui vond in vergelijking met dansers. Zo is de muziek indertijd langzaam de plaats van het dansen gaan innemen en ik ben nu heel gelukkig in dit vak.”

In 1987 studeerde Justine af als uitvoerend musicus bij Heinz Friesen aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. In 1989 werd ze solo-hoboïste in het Radio Symfonie Orkest, daarmee soleerde ze in het Concert á quatre van Messiaen in de ZaterdagMatinee o.l.v Reinbert de Leeuw met onder andere Yvonne Loriod als (piano)soliste. In 2006 ging het RSO op in de Radio Kamer Filharmonie waar ze tot 2010 in dezelfde functie werkzaam was. Met de Radio Kamer Filharmonie heeft ze in 2007 de Sinfonia Concertante van Haydn uitgevoerd o.l.v Frans Brüggen.

Van 1991 tot 1995 was Justine hoofdvakdocent aan het Utrechts Conservatorium. Zij remplaceerde o.a in het Concertgebouworkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Residentie Orkest, Brabants Orkest, Orkest van het Oosten, Holland Symfonia, en diverse kamermuziekensembles o.a Schönberg Ensemble en Nieuw Sinfonietta Amsterdam. Momenteel is zij als hoofdvakdocente aangesteld op het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

Opleiding

Koninklijk Conservatorium Den Haag (bij Heinz Friesen)

Ensembles/orkesten

Nederlands Blazers Ensemble
Noord Nederlands Orkest

Eerder gespeeld met

Radio Kamer Filharmonie
Concertgebouworkest
Rotterdams Philharmonisch Orkest
Residentie Orkest
Brabants Orkest