Wilmar de Visser

contrabas,

Wilmar de Visser

Hij speelt net zo lief ingetogen Sefardische muziek in een met kaarsen verlichte Portugese synagoge, als dat hij een uitbundig publiek in een grote muziekzaal trakteert op Prince-covers. Voor contrabassist Wilmar de Visser (1972) bestaan er geen muzikale grenzen: álles moet kunnen.
Na zijn studie ontpopte Wilmar zich als één van de meest veelzijdige bassisten van Nederland. Hij is samen met Sonja van Beek oprichter en artistiek leider van EnsembleCaméléon, een ensemble van jonge topmusici dat zich richt op de uitvoering van groter bezette meesterwerken uit de kamermuziekliteratuur. Naast zijn werk als bassist van het Radio Filharmonsich Orkest, is hij ook een van de initatiefnemers van Splendor, een modern muziekcentrum in Amsterdam. “We wilden een plek waar je als muzikant de ruimte hebt om te oefenen. Maar ook een plek waar ontmoetingen tussen muzikant en bezoeker mogelijk is.”
De Visser en zijn bijzondere contrabas, gebouwd door de Engelse vioolbouwer Bernard Simon Fendt in 1825, zijn al jaren vaste gezichten van het Nederlands Blazers Ensemble.

Opleiding

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (bij Peter Stotijn)
Hochschule fur Musik und Theater Hannover (bij Peter Puhn)

Ensembles/orkesten

Nederlands Blazers Ensemble
Radio Filharmonsich Orkest
EnsembleCaméléon
The Paradiso Orchestra

Eerder gespeeld met

Janine Jansen
DJ Laid Back Luke
Menahem Pressler
Esma Redzepova