Steun NBE

Steun het NBE

Al meer dan 55 jaar snijdt het Nederlands Blazers Ensemble onderwerpen aan die haar na aan het hart liggen. Muziek is de universele taal waarmee we maatschappelijke thema’s voor het voetlicht brengen. Daarin varen we onze eigen herkenbare maar verrassende koers. Zo nemen we onze rol van cultuurinspirator en talentbegeleider zeer serieus. Ons talentontwikkelingsprogramma reikt van het laten kennismaken met muziek tot het coachen van jong toptalent en het stimuleren van jonge componisten. We spelen muziek van alle soorten, maten en tijden. Dat doen we met de grootst mogelijke energie en speelvreugde. Wij willen deze programma’s kunnen blijven maken. Nu en in de toekomst. Daarvoor hebben we je steun hard nodig.

Doneer en draag daarmee bij aan de NBE-programma’s. Programma’s waarin wordt gezocht naar culture en maatschappelijke verbindingen, naar verrassende combinaties met andere genres, die ingebed zijn in de actualiteit en aan het opleiden van jong talent.

Met een periodieke schenking verbind je je voor langere tijd aan NBE. Dat heeft niet alleen voordelen voor ons, maar ook voor jou. Ook als je eenmalig schenkt aan het NBE zijn er voordelen. Lees hier meer over (de voordelen van) particulier en periodiek schenken

Doneren

Je kunt het NBE eenmalig of doorlopend steunen. Vul dan hier het donatieformulier in

Meer weten?

Wil je meer weten over het steunen van het NBE zoals fiscaal voordelig doneren, Lotgenoot worden, nalaten aan het NBE of het steunen van een specifiek project, neem dan contact op met Niek Wijns.

Niek Wijns | zakelijk leider
nw@nbe.nl | 020 – 623 78 06

NBE's Lotgenoten

Jaar in jaar uit weet het NBE haar publiek te verwonderen met steeds weer nieuwe programma’s. Alsof het niets is, worden er aan de lopende band nieuwe combinaties van verschillende muzikale genres gepresenteerd en worden er solisten uit de hoge hoed getoverd waarvan het bestaan niet bekend was. Het absolute hoogtepunt wat dat betreft is het jaarlijkse Nieuwjaarconcert in Het Concertgebouw. Het NBE maakt fantastische muziek maar laat ook steeds weer zien in wat voor een andere wereld we zouden kunnen leven als verschillende culturen de krachten bundelen. Om het ensemble op dit niveau te kunnen laten acteren en om nieuwe dromen de ruimte te geven, is er rondom het NBE sinds 2005 een groep van ongeveer honderdvijftig enthousiaste fans actief.

Onder de geuzennaam “De Lotgenoten” steekt ieder van hen De Blazers financieel de helpende hand toe in de vorm van een fiscaal gunstige schenking van € 1.250 per jaar. Door de toepassing van de fiscale Geefwet betekent dit in de praktijk een nettobedrag van € 450 tot € 600. Stichting N.B.E.’s Lotgenoten heeft de ANBI-status.
De liefde van De Lotgenoten voor het NBE vertaalt zich niet alleen in geld. Velen van hen staan De Blazers inmiddels ook met raad en daad terzijde. Omdat echte liefde wederzijds is, omarmt het NBE haar donateurs met verve. Er wordt regelmatig samen feest gevierd.

Lees hier meer over NBE’s Lotgenoten

Lotgenoot worden? 

Ben je geïnteresseerd in meer informatie of wil je Lotgenoot worden? Een berichtje naar lotgenoten@nbe.nl is al voldoende. We verwelkomen je van harte!

Bedrijfspartners

Steun vanuit het bedrijfsleven is voor De Blazers onmisbaar. Deze steun stelt ons in staat de voortrekkersrol te blijven vervullen op het gebied van cultureel en maatschappelijk ondernemerschap en talent- en educatieontwikkeling. Als bedrijfspartner van het NBE ben je betrokken bij de artistieke, culturele en maatschappelijke verbindingen die het NBE in haar voorstellingen creëert. Onze programma’s worden ingebed in de actualiteit. Deze betrokkenheid sijpelt door in alle takken van onze activiteiten en verenigt zich in het jaarlijkse en spraakmakende Nieuwjaarsconcert. Professionaliteit, excellente kwaliteit en verbinding staan altijd centraal.

Bedrijfspartner worden kan op verschillende niveaus en biedt unieke mogelijkheden op het gebied van op maat gemaakte concerten, ontvangsten, ontmoetingen en talentprogramma’s. Wij bieden bedrijven evenementen op maat aan, exclusief of rondom onze concerten. Je kunt ook partner worden van een speciaal project zoals het Nieuwjaarsconcert, jongNBEregionaal of van het NBE talent- en educatiesprogramma.

Via de muziek kan het NBE haar bedrijfspartners helpen om bestaande relaties te verstevigen of om nieuwe relaties te leggen. Uiteraard staan zakelijke contacten van de partners daarbij centraal, maar niet alleen. De Blazers geloven er namelijk heilig in dat juist ook voor het bedrijfsleven de maatschappelijke verbinding een levensader is. Wij denken graag met u mee welk partnerschap het beste bij u past.

MEER INFORMATIE
Niek Wijns | Zakelijk leider
nw@nbe.nl | 020 – 623 78 06

Nalaten

Liefde voor muziek doorgeven
Het Nederlands Blazers Ensemble is al ruim 55 jaar een fenomeen in het Nederlandse muzikale landschap. Het ensemble staat met ruim 80 voorstellingen per jaar nationaal en internationaal bekend als vernieuwer van de klassieke muziekprogrammering.

Elke voorstelling vertelt een verhaal
‘Zoals het publiek van ons gewend is lopen er door onze programmeringen twee rode draden. Enerzijds spelen we met heel veel liefde en toewijding prachtige stukken uit het ‘grote’ repertoire van beroemde componisten als Mahler, Bach en Mozart. Zo blazen we ons hart uit in de 9e symfonie van Beethoven, een verhaal over verbroedering en saamhorigheid. Iets wat tot op de dag van vandaag meer dan actueel is.

Een andere rode draad die altijd door onze voorstellingen heen loopt: we slaan onze armen hartstochtelijk om een bont gezelschap van collegamusici van de meest uiteenlopende pluimage. Jong, oud, van hier in de wijk of uit een ander werelddeel. Wij houden ervan om alle muziekstijlen met elkaar te verbinden. In elke voorstelling proberen wij de kracht van al die prachtige noten te gebruiken om ons publiek een verhaal te vertellen.

Een verhaal dat ontroert, verbaast en je op andere gedachten brengt. Nu we steeds meer van elkaar verwijderd lijken te raken wordt het steeds urgenter muziek te maken die ons met elkaar verbindt’.

Jong talent heeft de toekomst
‘Voor muziekeducatie geldt ‘Alle hens aan dek!’. We vinden het enorm belangrijk dat nieuwe generaties blijven kennismaken met muziek.
In de afgelopen jaren hebben wij honderden jonge kinderen mogen begeleiden naar muziekspeler of componist. Onze rol als inspirator wordt steeds belangrijker, zeker nu het muziekonderwijs in het basis- en middelbaar onderwijs meer en meer verschraalt. Het betrekken van de nieuwe generatie is niet alleen een kwestie van passie maar ook van pure noodzaak”.

Een gift of nalatenschap is een bijzondere manier om uw verbondenheid met het NBE te uiten en haar sociaal maatschappelijke voorstellingen en de educatie- en talentontwikkelingsprogramma’s te waarborgen voor de toekomst. Elke bijdrage is meer dan welkom!

Het NBE heeft als cultureel goed doel de ANBI status. Wilt u meer informatie over nalaten of schenken? U kunt informatie opvragen of persoonlijk contact opnemen met Lot Falkenburg, 020 – 6237806, lf@nbe.nl.

Wij bespreken graag met u de mogelijkheden.