Steun NBE

Steun het NBE

Al meer dan 55 jaar snijdt het Nederlands Blazers Ensemble onderwerpen aan die haar na aan het hart liggen. Muziek is de universele taal waarmee we maatschappelijke thema’s voor het voetlicht brengen. Daarin voeren we onze eigen herkenbare maar verrassende en onvoorspelbare koers. Zo nemen we onze rol van cultuurinspirator en talentbegeleider zeer serieus. Ons talentontwikkelingsprogramma reikt van het laten kennismaken met muziek tot het coachen van jong toptalent en het stimuleren van jonge componisten. We spelen muziek van alle soorten, maten en tijden. Dat doen we met de grootst mogelijke energie en speelvreugde. Wij willen deze programma’s kunnen blijven maken. Nu en in de toekomst. Daarvoor hebben we je steun hard nodig.

Wij willen deze programma’s kunnen blijven maken. Nu en in de toekomst. Daarvoor hebben we je steun hard nodig. Doneer en draag daarmee bij aan de NBE-programma’s waarin continu wordt gezocht naar culture en maatschappelijke verbindingen, naar verrassende combinaties met andere genres en culturen en aan het opleiden van jong talent.

Met een periodieke schenking verbind je je voor langere tijd aan NBE. Dat heeft niet alleen voordelen voor ons, maar ook voor jou. Ook als je eenmalig schenkt aan het NBE zijn er voordelen. Lees hier meer over (de voordelen van) particulier en periodiek schenken

Doneren

Je kunt het NBE eenmalig of doorlopend steunen. Vul dan hier het donatieformulier in

Meer weten?

Wil je meer weten over het steunen van het NBE zoals fiscaal voordelig doneren, Lotgenoot worden, nalaten aan het NBE of het steunen van een specifiek project, neem dan contact op met Niek Wijns.

Niek Wijns | zakelijk leider
nw@nbe.nl | 020 – 623 78 06

NBE's Lotgenoten

Jaar in jaar uit weet het NBE haar publiek te verwonderen met steeds weer nieuwe programma’s. Alsof het niets is, worden er aan de lopende band nieuwe combinaties van verschillende muzikale genres gepresenteerd en worden er solisten uit de hoge hoed getoverd waarvan het bestaan niet bekend was. Het absolute hoogtepunt wat dat betreft is het jaarlijkse Nieuwjaarconcert in Het Concertgebouw. Het NBE maakt fantastisch muziek maar laat ook steeds weer zien in wat voor een andere wereld we zouden kunnen leven als verschillende culturen de krachten bundelen. Om het ensemble op dit niveau te kunnen laten acteren en om nieuwe dromen de ruimte te geven, is er rondom het NBE sinds 2005 een groep van ongeveer honderdvijftig enthousiaste fans actief.

Onder de geuzennaam “De Lotgenoten” steekt ieder van hen De Blazers financieel de helpende hand toe in de vorm van een fiscaal gunstige schenking van € 1.250 per jaar. Door de toepassing van de fiscale Geefwet betekent dit in de praktijk een nettobedrag van € 450 tot € 600. Stichting N.B.E.’s Lotgenoten heeft de ANBI-status.
De liefde van De Lotgenoten voor het NBE vertaalt zich niet alleen in geld. Velen van hen staan De Blazers inmiddels ook met raad en daad terzijde. Omdat echte liefde wederzijds is, omarmt het NBE haar donateurs met verve. Er wordt regelmatig samen feest gevierd.

Lees hier meer over NBE’s Lotgenoten

Lotgenoot worden? 

Ben je geïnteresseerd in meer informatie of wil je Lotgenoot worden? Een berichtje naar lotgenoten@nbe.nl is al voldoende. We verwelkomen je van harte!

Bedrijfspartners

Steun vanuit het bedrijfsleven is voor De Blazers onmisbaar. Deze steun stelt ons in staat de voortrekkersrol te blijven vervullen op het gebied van cultureel en maatschappelijk ondernemerschap en talent- en educatieontwikkeling. Als bedrijfspartner van het NBE ben je betrokken bij de artistieke, culturele en maatschappelijke verbindingen die het NBE in haar voorstellingen creëert. Onze programma’s worden ingebed in de actualiteit. Deze betrokkenheid sijpelt door in alle takken van onze activiteiten en verenigt zich in het jaarlijkse en spraakmakende Nieuwjaarsconcert. Professionaliteit, excellente kwaliteit en verbinding staan altijd centraal.

Bedrijfspartner worden kan op verschillende niveaus en biedt unieke mogelijkheden op het gebied van op maat gemaakte concerten, ontvangsten, ontmoetingen en talentprogramma’s. Wij bieden bedrijven evenementen op maat aan, exclusief of rondom onze concerten. Je kunt ook partner worden van een speciaal project zoals het Nieuwjaarsconcert, jongNBEregionaal of van het NBE talent- en educatiesprogramma.

Via de muziek kan het NBE haar bedrijfspartners helpen om bestaande relaties te verstevigen of om nieuwe relaties te leggen. Uiteraard staan zakelijke contacten van de partners daarbij centraal, maar niet alleen. De Blazers geloven er namelijk heilig in dat juist ook voor het bedrijfsleven de maatschappelijke verbinding een levensader is. Wij denken graag met u mee welk partnerschap het beste bij u past.

MEER INFORMATIE
Niek Wijns | Zakelijk leider
nw@nbe.nl | 020 – 623 78 06

Nalaten

Nalaten aan het Nederlands Blazers Ensemble

Al meer dan 55 jaar vaart het NBE een grensverleggende koers. Binnen en buiten Nederland zijn De Blazers gekend als vernieuwer van de klassieke muziekprogrammering. Zij spelen muziek van alle soorten, maten en tijden en presenteren zich op een manier waar de energie vanaf spat. Een belangrijke drijfveer bij het maken van de NBE-programma’s is de wil om te verbinden. Doelbewust maakt het NBE nieuwe combinaties van verschillende muzikale genres en belangrijke maatschappelijke verbindingen. Het NBE geeft een stem aan en staat op het podium met de vele mooie culturen die de wereld rijk is.

Om deze bijzondere programma’s mogelijk te blijven maken, zijn alle giften, groot en klein, van harte welkom! Heeft u er al eens aan gedacht dat zo’n gift ook via een testament kan worden geregeld?

Iedere schenking of legaat draagt er aan bij dat het NBE aansprekende en relevante projecten kan blijven realiseren en haar toonaangevende talent- en educatieprogramma’s kan blijven ontwikkelen. Daarmee ben je als muziekliefhebber betekenisvol: ook voor de volgende generaties.

Het Nederlands Blazers Ensemble is als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) vrijgesteld van successierecht. Je schenking komt dus geheel ten goede aan het orkest.

Ben je geïnteresseerd in meer informatie over nalatenschappen en wil je weten welke activiteiten wij organiseren voor onze begunstigers? Stuur een berichtje naar Niek Wijns zakelijk leider van het NBE  nw@nbe.nl. Wij verwelkomen je van harte.