Steun NBE

Steun het NBE

Ruim 60 jaar snijdt het Nederlands Blazers Ensemble onderwerpen aan die haar na aan het hart liggen. Muziek is de universele taal waarmee we maatschappelijke thema’s voor het voetlicht brengen. Daarin varen we onze eigen herkenbare maar verrassende koers. We spelen muziek van alle soorten, maten en tijden. Dat doen we met de grootst mogelijke energie en speelvreugde. Om onze programma’s te kunnen blijven maken, nu en in de toekomst, hebben we je steun hard nodig. Nu meer dan ooit!

Doneer en draag daarmee bij aan de NBE-programma’s. Programma’s waarin wordt gezocht naar culture en maatschappelijke verbindingen, naar verrassende combinaties met andere genres, die ingebed zijn in de actualiteit en aan het opleiden van jong talent.

Met een periodieke schenking verbind je je voor langere tijd aan NBE. Dat heeft niet alleen voordelen voor ons, maar ook voor jou. Ook als je eenmalig schenkt aan het NBE zijn er voordelen. Lees hier meer over (de voordelen van) particulier en periodiek schenken

Doneren

Je kunt het NBE eenmalig of doorlopend steunen. Vul dan hier het donatieformulier in

Wil je het NBE eenmalig steunen? Dat kan ook met een Tikkie of door de donatie over te maken naar Stichting Nederlands Blazers Ensemble op IBAN NL13 ABNA 0433 678 402 onder vermelding van ‘eenmalige donatie’.

Meer weten?

Wil je meer weten over het steunen van het NBE of het steunen van een specifiek project, neem dan contact op met Niek Wijns.

Niek Wijns | zakelijk leider
nw@nbe.nl | 020 – 623 78 06

NBE's Lotgenoten

Jaar in jaar uit weet het NBE haar publiek te verwonderen met steeds weer nieuwe programma’s. Alsof het niets is, worden er aan de lopende band nieuwe combinaties van verschillende muzikale genres gepresenteerd en worden er solisten uit de hoge hoed getoverd waarvan het bestaan niet bekend was. Het absolute hoogtepunt wat dat betreft is het jaarlijkse Nieuwjaarconcert in Het Concertgebouw. Het NBE maakt fantastische muziek maar laat ook steeds weer zien in wat voor een andere wereld we zouden kunnen leven als verschillende culturen de krachten bundelen. Om het ensemble op dit niveau te kunnen laten acteren en om nieuwe dromen de ruimte te geven, is er rondom het NBE sinds 2005 een groep van ongeveer honderdvijftig enthousiaste fans actief.

Onder de geuzennaam “De Lotgenoten” steekt ieder van hen De Blazers financieel de helpende hand toe in de vorm van een fiscaal gunstige schenking van € 1.250 per jaar. Door de toepassing van de fiscale Geefwet betekent dit in de praktijk een nettobedrag van € 450 tot € 600. Stichting N.B.E.’s Lotgenoten heeft de ANBI-status.
De liefde van De Lotgenoten voor het NBE vertaalt zich niet alleen in geld. Velen van hen staan De Blazers inmiddels ook met raad en daad terzijde. Omdat echte liefde wederzijds is, omarmt het NBE haar donateurs met verve. Er wordt regelmatig samen feest gevierd.

Lees hier meer over NBE’s Lotgenoten

Lotgenoot worden? 

Ben je geïnteresseerd in meer informatie of wil je Lotgenoot worden? Een berichtje naar lotgenoten@nbe.nl is al voldoende. We verwelkomen je van harte!

Bedrijfspartners

Steun vanuit het bedrijfsleven is voor het Nederlands Blazers Ensemble onmisbaar. Deze steun stelt ons in staat de voortrekkersrol te blijven vervullen op het gebied van cultureel en maatschappelijk ondernemerschap en talent- en educatieontwikkeling. Als bedrijfspartner van het NBE ben je betrokken bij de artistieke, culturele en maatschappelijke verbindingen die het NBE in haar voorstellingen creëert. Onze programma’s worden ingebed in de actualiteit. Deze betrokkenheid sijpelt door in alle takken van onze activiteiten en verenigt zich in het jaarlijkse en spraakmakende Nieuwjaarsconcert. Professionaliteit, excellente kwaliteit en verbinding staan altijd centraal.

Via de muziek biedt het NBE haar bedrijfspartners om bestaande relaties te verstevigen of om nieuwe relaties te leggen en te genieten van de inspirerende voorstellingen.

Bedrijfspartner worden kan op verschillende niveaus en geeft unieke mogelijkheden op het gebied van op maat gemaakte concerten, ontvangsten, ontmoetingen en talentprogramma’s. Je kunt partner worden van een speciaal project zoals het Nieuwjaarsconcert, jongNBEregionaal, van de buitenland projecten ‘Made in’ of van het NBE talent- en educatiesprogramma. Wij denken graag met je mee welk partnerschap het beste bij je past.

MEER INFORMATIE
Niek Wijns | Zakelijk leider
nw@nbe.nl | 020 – 623 78 06

Nalaten

Liefde voor muziek doorgeven
“Wie twijfelt aan de toekomst zou naar een voorstelling van het Nederlands Blazers Ensemble moeten gaan. De musici van het NBE geven niet alleen een fantastische luisterervaring: leven en liefde, daar is het waar het in hun muziek om gaat“.

Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) is al ruim zestig jaar een fenomeen in het Nederlandse muzikale landschap. Het ensemble staat met zo’n tachtig voorstellingen per jaar nationaal en internationaal bekend als vernieuwer van de klassieke muziekprogrammering. Elke voorstelling vertelt een verhaal. Enerzijds spelen we met heel veel liefde en toewijding prachtige stukken uit het ‘grote’ repertoire van beroemde componisten als Mahler, Bach, Beethoven en Mozart. Anderzijds slaan we onze armen hartstochtelijk om een bont gezelschap van collega musici uit de wijk of uit een ander werelddeel. Wij houden ervan om alle muziekstijlen met elkaar te verbinden. In elke voorstelling proberen wij de kracht van al die prachtige noten te gebruiken om ons publiek een verhaal te vertellen. Een verhaal dat ontroert, verbaast en je hart raakt.

Jong talent heeft de toekomst. We vinden het enorm belangrijk dat nieuwe generaties blijven kennismaken met muziek. In de afgelopen jaren hebben we al duizenden kinderen en jongeren gestimuleerd eigen muziek te componeren en samen muziek te maken. Onze rol als inspirator wordt steeds belangrijker, zeker nu het muziekonderwijs in het basis- en middelbaar onderwijs steeds meer verschraalt. Het betrekken van de nieuwe generatie in de wereld van de muziek is niet alleen een kwestie van passie maar ook van pure noodzaak.

Meer informatie?
Een gift of nalatenschap is een bijzondere manier om je verbondenheid met het NBE te uiten. Je steun draagt bij aan de cultuur verbindende voorstellingen en waarborgen de educatie- en talentontwikkelingsprogramma’s voor de toekomst. Elke bijdrage is meer dan welkom! Wil je meer informatie over nalaten of schenken? Je kunt informatie opvragen of
persoonlijk contact opnemen met Lot Falkenburg, 020 – 6237806, lf@nbe.nl.

Wij bespreken graag de mogelijkheden.

Sponsoren en subsidiënten