jongNBE online te zien tijdens Festival Jong Talent 2021

februari 2021 – De grootste klassieke talenten uit binnen- en buitenland zijn te bewonderen op Festival Jong Talent Schiermonnikoog. Op 13 maart 2021 zal het.

Lees verder

Bart Schneemann en David Mackor slaan alarm

februari 2021 – Artistiek leider van het NBE, Bart Schneemann, en luitist David Mackor slaan met deze video alarm voor de medemensen aan de grenzen.

Lees verder

400 Culturele instellingen dromen de zalen alweer vol. Droom mee!

januari 2021 – Wat begon als een hoopvolle tekst speciaal geschreven voor één theater werd al snel omarmd door de gehele culturele sector en groeide.

Lees verder

jongNBE met Holland Opera op NPO Start

januari 2021 – Komend half jaar zendt de NPO maar liefst elf films van producties van Holland Opera uit. In twee van deze producties –.

Lees verder

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) is een groep van ruim twintig topmusici die zo’n tachtig keer per jaar samen komen om in binnen- en buitenland bijzondere programma’s te spelen. Gezamenlijke bezieling en honger naar avontuur drijft het NBE tot het maken van theatrale muziekprogramma’s die zelden onder één muzikale noemer te vangen zijn; het NBE combineert eigentijdse en oude muziek van alle soorten en maten die de zinnen en verbeelding prikkelt. Ze is altijd op zoek naar intrigerende samenwerkingen met musici uit andere culturen en spannende combinaties met andere disciplines. Met de vernieuwende programma’s, wil het NBE een groot publiek verrassen, boeien, ontroeren en prikkelen. lees verder

Het NBE heeft al duizenden kinderen en jongeren gestimuleerd eigen muziek te componeren en samen muziek te maken! Het educatieprogramma reikt van het laten kennismaken met muziek tot het coachen van jong toptalent.
Al ruim twintig jaar is de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert een begrip, met een jaarlijks ander thema en onder het motto ‘alles mag en alles kan, als je het maar zelf verzonnen hebt’. De compositiewedstrijd was de start en werd de basis van een omvangrijk talentontwikkelingstraject voor jong (top)talent. Inmiddels zijn er ook zes jong talent-ensembles actief, oplopend in leeftijdsgroep en niveau.
De essentie is zelf muziek maken, als componist en/of als speler. Lees verder