Eline Kroon (13)

Eline Kroon
  • naam: Eline Kroon
  • mede-uitvoerende(n): Annika Willems
  • leeftijd: 13
  • titel compositie: Addio

Addio

Mijn verhaal gaat over afscheid nemen in tijden van oorlog. Het is geschreven voor mijn beste vriendin (Annika) en voor de kinderen uit Afghanistan. Annika is onlangs verhuisd naar Noorwegen en ik mis haar enorm.

Het begint met 2 vriendinnen (laten we ze voor het gemak Avi en Ianthe noemen) uit Afghanistan die samen door het leven gaan. Ze doen echt alles samen, ze hebben af en toe wel ruzie maar dat hoort erbij. Als de één een probleem heeft helpt de ander. En ze hebben vooral veel lol. Dan begint de oorlog en alles wordt gevaarlijk. Ze proberen door te gaan met leven op dezelfde manier als voorheen maar dat gaat moeilijk. Dan komt er ook nog een plan dat Ianthe gaat vluchten. Er moet nog van alles geregeld worden maar het afschied komt snel dichterbij. Afscheid nemen is lastig, je merkt pas hoeveel iemand voor je betekent als je diegene kwijt bent. Als Ianthe weg is probeert Avi zo veel mogelijk door te gaan met het leven. Alles te doen wat ze ook met Ianthe deed. Er blijven lege gaten maar het lukt wel om er weer bovenop te komen.

Nou zit er wel een verschil tussen Avi en Ianthe en Annika en mij, maar toch heeft dit stuk me wel enorm geholpen om alles te doen zonder haar.

MP3: Addio.mp3

Ronde 1
2060 Views