Doe mee

Compositiewedstrijd

Elk jaar opnieuw bewijst de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert haar kracht. Het NBE ontvangt jaarlijks meesterwerken van meer dan 100 (piep)jonge componisten. De wedstrijd blijkt een springplank voor menig serieus componeertalent in Nederland.

Verzin je eigen muziek

Niets mooier dan je eigen muziek verzinnen en die uitvoeren met topmuzikanten! Er zijn nauwelijks regels, alles mag en alles kan zolang je het maar zelf verzonnen hebt. Ieder jaar wordt er een thema bekend gemaakt. Laat je inspireren en zet het om in klinkende noten!

Op weg naar het Nieuwjaarsconcert

Op weg naar het Nieuwjaarsconcert is dé compositiewedstrijd van het NBE en BNNVARA voor iedereen t/m 18 jaar. Dus of je nou rapt, viool speelt of singer-songwriter bent, doe mee en maak kans om met het NBE op 1 januari op het podium te staan van Het Concertgebouw in Amsterdam, door BNNVARA uitgezonden op tv!

Schrijf je eigen muziek! Ga op je balkon staan en zing, speel met je instrument en roep wat je wil vertellen aan iedereen die beneden op straat langs komt! Over iets groots wat er in de wereld gebeurt of iets kleiners. Componeer hier een stuk over om dit aan de wereld te laten horen. Alles kan en mag; rap, opera, klassiek, pop, jazz, elektronische muziek.

Dus schrijf wat je te vertellen hebt in een compositie en laat je horen!

Niets mooier dan je eigen muziek verzinnen en die uitvoeren met de topmuzikanten van het NBE. Er zijn nauwelijks regels, alles mag en niets moet. Het thema verandert elk jaar, maar de regels niet. Bij 'Regels' kun je lezen welke dat zijn.

Je kunt een stuk schrijven voor: - je eigen instrument/stem - voor je band of andere eigen “muziekgroep” - voor jezelf samen met musici van het jongNBE. Als je wil dat musici van het jongNBE met je meespelen, vragen wij je om de bladmuziek mee te sturen (partituur en verschillende partijen). Je stuk mag maximaal 4 minuten duren. Of je nou viool speelt, singer-songwriter bent, rapt, elektronische muziek maakt of een stuk voor orkest componeert: belangrijk is alleen dat je het zelf gemaakt hebt en niet ouder bent dan 18 jaar.

Via de 'Doe nu meteen mee' knop! De deadline voor aanmelden is maandag 9 oktober. Lukt het niet of heb je vragen? Stuur een mailtje naar componeren@nbe.nl of bel naar het NBE kantoor: 020-623780.

Per regio worden maximaal 15 stukken uitgekozen die doorgaan naar de regionale Showcases. De 24 winnaars van de Showcases worden uitgenodigd voor het Componistenweekend. Daar worden 5 componisten gekozen die gegarandeerd zijn van hun plek in de Finale en zijn er ook twee ‘wildcards’ beschikbaar. Tijdens de Finale strijden de jonge componisten tegen elkaar voor een plek in het Nieuwjaarsconcert!

Lees meer!

- Op het podium staan met het Nederlands Blazers Ensemble!
- Publieksprijs
- Optreden tijdens het Nieuwjaarsconcert
Lees meer!

Elk jaar is het mogelijk te stemmen op jouw favoriete jonge componist! Alle deelnemers van de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert maken kans op de Publieksprijs. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens De Finale.

Opnieuw heeft jong compositietalent uit heel het land zich massaal aangemeld voor de compositiewedstrijd 'Op weg naar het Nieuwjaarsconcert'.
Bekijk de inzendingen & stem op jouw favoriet!

Mail dan naar componeren@nbe.nl!

Tijdens de compositiewedstrijd worden de jonge componisten begeleid door de volgende componisten/arrangeurs: Arjan Linker (noord), Sjors Dijkstra (noord), Frank van Nus (oost), Hans Barkel (oost), Arno ter Burg (zuid), Julian Schneemann (west), Sylvia Maessen (west). De compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert wordt georganiseerd door het NBE in samenwerking met BNNVARA en vele anderen! Factorium Tilburg, VRIJDAG Groningen, Kaliber Kunstenschool en Wilminktheater & Muziekcentrum Enschede, SKVR en Islemunda Rotterdam, Cultuur19 en TivoliVredenburg Utrecht en Het Concertgebouw Amsterdam

Benieuwd wat anderen ingestuurd hebben?