Redband

Redband
  • naam: Redband
  • mede-uitvoerende(n): Joni Spijkerman (leadzang/rap, 11), Ruby Giles (viool, 13), Jente Borst (cello, 12), Sterren Martens (piano, 15), Tess Binee (piano, 14), Floran Damen (piano, 13), Tycho van Maanen (drums, 17), Corijn Koper (basgitaar, 15). Met medewerking van de zangeressen Anna Sieswerda, Ilse Boven en Yentl Steneker.
  • titel compositie: Sta op tegen pesten!

Sta op tegen pesten!

Sta op tegen pesten! is onze inzending voor de compositiewedstrijd van het NBE 2021. Toen we hoorden dat het thema dit jaar “Sta op” was, stond Joni letterlijk op en vertelde aan ons allemaal wat hem vroeger overkomen was.

Joni is inmiddels 11 jaar, maar werd vroeger flink gepest. Het was al langer een wens van Joni om hier ooit een liedje over te maken en hij overtuigde ons al gauw met een super toffe rap en ideeën over het refrein. In de bridge hoor je zelfs de basgitaar treiteren en uiteindelijk doen steeds meer instrumenten (meelopers) mee. Ook beseften we ons door Joni dat het zo makkelijk is om mee te lopen met de pester en dat het veel moed kost om op te staan voor diegene die gepest wordt. Maar dat is dus wel iets wat je zelf kunt doen! Al is het lastig, sta op tegen pesten! Uiteindelijk hebben we er met z’n allen een toffe compositie van gemaakt waarvan we vooral hopen dat het alle meelopers het inzicht geeft dat ze echt iets kunnen doen en betekenen en we willen er ook graag alle kinderen die gepest worden een hart mee onder de riem steken.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuzeRonde 4
2722 Views