Thirza Lutke (18)

Thirza Lutke
  • naam: Thirza Lutke
  • leeftijd: 18
  • titel compositie: Broken Wings

Broken Wings

Mijn nummer gaat over seksuele intimidatie en seksueel geweld. Hiervoor wil ik opstaan! Want het komt nog heel veel voor!
In mijn nummer beschrijf ik een vogel die symbool staat voor iemand die dit heeft meegemaakt en hierdoor niet meer kan vliegen omdat zijn of haar vleugels gebroken zijn. De vogel smeekt om iemand die haar/zijn gebroken vleugels kan helen.
Ik heb vrienden en kennissen gevraagd of ze mij brieven wilden sturen met hun ervaringen op dit gebied en daaruit heb ik deze songtekst geschreven.

Wat ik belangrijk vind is dat we meer naar de daders gaan kijken, want nu lijkt het nog steeds een probleem van de slachtoffers. Zij moeten zich anders kleden en zij moeten in therapie/behandeling, terwijl we juist onze focus moeten leggen op waar het probleem vandaan komt namelijk de daders.
Ook worden slachtoffers vaak gezien als mensen die zeuren. Het is pas geen gezeur meer als je met veel geweld bent verkracht of met volle overlevingskracht je verhaal vertelt. De samenleving wil superhelden zien of mensen die helemaal in de goot zijn geraakt.
Ik denk dat het ook belangrijk is dat we onze focus leggen op de samenleving die moet gaan luisteren, zonder oordelen, in plaats van slachtoffers die moeten gaan praten.

Arrangeur: Sjors Dijkstra

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuzeMP3: Broken-Wings.mp3

Ronde 3
1806 Views