Jesse Faber

klarinet,

Jesse Faber

Jesse Faber (Klarinet/Basklarinet) speelde tot zijn 9e viool en koos daarna voor de klarinet, in de eerste instantie omdat er een leuk meisje dat bij hem in de klas zat ook klarinet speelde maar al snel was hij flink fanatiek. Hij won prijzen in de nationale finale van het Prinses Christina Concours en op zijn 18e ging hij al op tournee naar Californië en twee keer naar New York, onder andere om in Carnegie Hall te spelen met het trio van jazzpianist Jon Batiste, momenteel bandleider van The Late Show with Stephen Colbert.

Hij maakt onderdeel uit van het populaire en veelzijdige Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet (NAKK) waarvoor hij ook veel arrangementen maakt.

Daarnaast is hij regelmatig te zien en te horen in orkesten en ensembles als LUDWIG, Het Metropole Orkest en het Radio Filharmonisch orkest. Ook speelt hij regelmatig in het Koninklijk Concertgebouworkest waarmee hij veelvuldig op tournee ging.

Verder speelt hij voor het project Mimic op chirurgische afdelingen in ziekenhuizen.

Jesse woont in het hippe Amsterdamse Bos en Lommer, houdt veel van New Orleans stijl swingmuziek, zijn ronkende contrabasklarinet en is op en top Francofiel.