Marieke Stordiau

fagot,

Marieke Stordiau

Voor sommige mensen verliest de wereld van bloedmooie toverfeeën, heldhaftige prinsen en dolende rovers nooit zijn magie. Dat geldt zeker voor fagottiste Marieke Stordiau. Haar sprookjes zitten nog steeds vol kleur en muziek. Daarom richtte zij in 2002 de stichting De Luie Vrouw op, waarmee zij – samen met componisten en vertellers – voorstellingen maakt over sprookjes uit verschillende culturen. Vooral verhalen uit Rusland en het verre Oosten krijgen de voorkeur van Stordiau. In tientallen concertzalen, op scholen en festivals klonken sprookjes met titels als De dankbare boom, De dansende kraanvogel en De samoerai krijger en de zenmeester.
Stordiau is vooral geïnteresseerd in het onbekende. Met het Hexagon Ensemble, waar ze sinds 2007 onderdeel van is, speurt ze talloze bibliotheken af op zoek naar verloren stukken van bekende componisten en werken van vergeten muzikanten.

De fagottiste geniet nog elke dag van het maken van muziek. “Helaas is er daarom niet heel veel tijd meer over voor al die andere leuke dingen in het leven. Ik ben gek van reizen, mooie boeken lezen, tuinieren, dansen, luieren, koken en eten. Die laatste twee komen er nog het beste van af.”

Opleiding

Conservatorium Amsterdam (bij John Mostard en Brian Pollard)

Ensembles

Nederlands Blazers Ensemble
Hexagon Ensemble

Eerder gespeeld met

Rotterdams Philharmonisch Orkest
Duo Stordiau & Bakker

Meer informatie

www.mariekestordiau.nl