NBE’s Concert voor de Vrede gekozen in top 5 beste klassieke concerten

NBE’s Concert voor de Vrede gekozen in top 5 beste klassieke concerten

Februari 2024 – Ons concert voor de Vrede op 21 September, de landelijke Dag van de Vrede, is gekozen op nummer 5 van de top 5 beste klassieke concerten van TivoliVredenburg.

Meer dan 160 klassieke concerten zijn er per jaar in het Utrechtse TivoliVredenburg. Hoe kies je daar je hoogtepunt uit? TivoliVredenburg vroeg het publiek om te stemmen en dat gebeurde massaal. En deze speciale avond werd bijzonder gewaardeerd: “Een gevarieerde concertavond, waarbij pop, klassiek en wereldmuziek onverwachte dwarsverbanden aangaan” , zo oordeelde het publiek.

Dag van de Vrede is een jaarlijks terugkerend evenement in samenwerking met TivoliVredenburg en Stichting Vluchteling. Het NBE nodigt gastartiesten van verschillende kunstdisciplines uit die recent, of wat langer geleden, gevlucht zijn uit oorlogsgebieden van over de hele wereld.

De Oekraïense zangeres Mariana Sadovska trad op, evenals zanger en toetsenist Hoosam Musa uit Soedan. In samenwerking met de koren Consensus Vocalis en het TARAB Choir.

Bekijk voor de volledige top 5 en meer publieksreacties:

Top 5 klassieke muziek TivoliVredenburg