Audities jongNBE voor voor hoorn, (alt)saxofoon en contrabas

Audities jongNBE voor voor hoorn, (alt)saxofoon en contrabas

Audities jongNBE voor voor hoorn, (alt)saxofoon en contrabas

Audities jongNBE voor voor hoorn, (alt)saxofoon en contrabas

Komend seizoen komen er drie plaatsen vrij in het jongNBE:  hoorn, (alt)saxofoon en contrabas. Het is een groot voordeel als de contrabassist ook basgitaar speelt!

Een jongNBE’er speelt het NBE-repertoire in eigen bewerkingen, speelt stukken die speciaal voor het jongNBE zijn gecomponeerd, wordt betrokken bij het samenstellen van de programma’s, doet theaterervaring op door onder andere samenwerkingsprojecten met Holland Opera en Duda Paiva Company, leert samenspelen, maakt soms eigen arrangementen, leert communiceren met publiek en wordt vooral gevoed met de creativiteit, energie en het enthousiasme van het NBE. De auditie vindt plaats op woensdag 22 mei a.s. in Amsterdam.
Locatie: Podium Mozaïek, Bos en Lommerweg 191,  Amsterdam. Tijd: 14:00-18:00 uur.

Lees hier alle informatie.

 

Nú op tournee: ‘Mooiste Mahler ooit’

Nú op tournee: ‘Mooiste Mahler ooit’

Nú op tournee: ‘Mooiste Mahler ooit’

Deze en volgende week touren de blazers met mezzosopraan Christianne Stotijn en tenor Marcel Reijans door Nederland met Mahlers Das Lied von der Erde. De reacties van het publiek zijn enthousiast en positief: men is onder de indruk van de ‘unieke bewerking’ van deze ‘mooiste Mahler ooit’. Fervente Mahlerliefhebbers gaven na afloop van de voorstelling aan zeer verrast te zijn door deze ‘bijzondere en intiem gespeelde versie’ van Mahlers liederencyclus. Na het zien van de voorstelling in de Philharmonie kopte het Haarlems Dagblad: ‘Kamermuzikale Mahler vol levenslust’ en schrijft verder:

‘Het Nederlands Blazers Ensemble bracht Mahlers liederensymfonie “Das Lied von der Erde” terug tot kleine-zaalformaat met dank aan saxofonist en componist Willem van Merwijk. Zijn arrangement voor blazers, harp, contrabas en slagwerk biedt de twee solisten meer bewegingsruimte […] In zijn bewerking overheerst het scherpere geluid van rietblazers en nemen uitgesproken timbres de plaats in van mengklanken. De oriëntaalse sferen komen door zijn instrumentatie extra goed uit […] Een mooi idee om achter het ensemble de partituur in Mahlers handschrift te projecteren. Het brengt de geest van de componist dichterbij.’

NBE-fans, die de voorstelling in de Concertzaal van Tilburg zagen, komen in het Brabants Dagblad aan het woord: Het mooie aan het NBE is hoe ze op de muziek bewegen. Dat maakt hun uitvoeringen levendig’ […] ‘Door hun bezetting spelen ze vaak bewerkingen, waarmee ze een heel eigen verhaal vertellen. Dat hebben ze nu ook weer schitterend gedaan  […] ‘Het heeft me ontroerd, met name het laatste deel, Der Abschied. Ik vond de schoonheid van de muziek in dat deel overrompelend’.

Nieuwsgierig geworden? Klik hier voor de speellijst.

jongNBE speelt Bach

jongNBE speelt Bach

jongNBE speelt Bach

Op 21 maart wordt de 334e verjaardag van Bach en het begin van de lente gevierd met de vijfde editie van de Happy Bachdag in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Dordrecht. Overal is de muziek van Bach te horen: in winkels, parkeergarages, sportscholen, cafeetjes en restaurants.

Woensdag 20 maart, van 19.00 tot 20.00 uur speelt het jongNBE  in Amsterdam op de locatie Paleisstraat 107.  Het programma bevat onder meer de Goldberg Aria plus een aantal variaties,  Italian Concerto 2e deel en de Pastorale in C.

Klik hier voor meer info en kaarten.

Benefiet Musicians Without Borders

Benefiet Musicians Without Borders

Benefiet Musicians Without Borders

Steun Musicians Without Borders en win een huiskamerconcert van het NBE!

Voor wie het NBE volgt, zal het niet helemaal onbekend zijn: het NBE werkt samen met en ondersteunt het bijzondere werk van Musicians without Borders, de organisatie van musici die de kracht van muziek gebruikt om mensen in conflictgebieden met elkaar te verzoenen en slachtoffers van oorlog troost en hoop te bieden. Musicians without Borders is actief in Kosovo, Palestina (Westbank), Rwanda, Tanzania, Noord-Ierland en in opvangcentra voor vluchtelingen in Nederland, Griekenland en Italië. Het NBE werkte zelf met Musicians Without Borders aan bijzondere projecten in onder andere de Westbank (Palestina) en in Bosnië-Herzegovina, waar het NBE een multi-etnisch ensemble formeerde met jonge blazers dat zichzelf de fraaie naam Winds of Change gaf.

Op zondag 10 februari vindt er in Splendor Amsterdam een eenmalig benefietconcert plaats met musici van het NBE, het Ruysdael Kwartet en muzikanten van Splendor om zoveel mogelijk aandacht en geld op te halen voor een speciaal programma van Musicians Without Borders:  ‘Welcome Notes Europe’. Dit bijzondere project leidt musici op om muziek te gebruiken als middel om vluchtelingen en asielzoekers te ondersteunen in hun nieuwe omgeving. De workshops helpen de negatieve gevolgen voor deze mensen, die als gevolg van oorlog en gewapende conflicten ontheemd zijn, te verminderen.

Het benefietconcert is uitverkocht, maar het is natuurlijk nog steeds mogelijk om Musicians Without Borders te steunen. Iedereen die doneert (of gedoneerd heeft) maakt kans op een huisconcert: uit de namen van alle donateurs aan deze actie trekken de blazers een winnaar die thuis een concert krijgt! Echt alle bedragen zijn meer dan welkom. Doneer nu!

Nieuwjaarsconcert 2019 op CD & DVD!

Nieuwjaarsconcert 2019 op CD & DVD!

Nieuwjaarsconcert 2019 op CD & DVD!

Ook dit jaar brengt het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) het Nieuwjaarsconcert uit op CD+DVD. Heb jij het Nieuwjaarsconcert gemist of zou je het concert nog eens willen bekijken? Reserveer dan hier alvast één of meerdere exemplaren.
De CD+DVD is vanaf eind april 2019 verkrijgbaar.

“Het Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble was ook aan het begin van 2019 weer een feest van verbroedering.”
– Het Parool

jongNBE bij Podium Witteman

jongNBE bij Podium Witteman

jongNBE bij Podium Witteman

Zondag 6 janauri is het jongNBE te gast bij Podium Witteman. Zij zullen een stukje spelen uit hun kindervoorstelling De Sprookjeskoningin samen met Duda Paiva Company. De Sprookjeskoningin is de feestelijke ontmoeting van de ontroerend mooie muziek van Henry Purcell – nu gespeeld door zeven muzikanten van het jongNBE – en het absurd komische en soms sinistere universum van de poppen van Duda Paiva Company. Samen geven zij een eigentijdse twist aan het sprookje van Titania en Oberon uit Shakespeare’s Midzomernachtsdroom en hun verlangen naar echte liefde. Podium Witteman is te zien op zondag 6 januari om 18.10. Het jongNBE en Duda Paiva Company toeren nog tot april door het hele land met hun kindervoorstelling.Bezig met laden    Meer berichten worden geladen