Voorstelling rondom Dag van de Vrede groot succes

Voorstelling rondom Dag van de Vrede groot succes

Voorstelling rondom Dag van de Vrede groot succes

Voorstelling rondom Dag van de Vrede groot succes

september 2021 – Met een kleurrijk en gevarieerd programma bracht het NBE – in samenwerking met Stichting Vluchteling – een ode aan de Vrede in de goed gevulde grote zaal van TivoliVredenburg.

Na een wervelend voorprogramma van Étoiles Électriques in de foyer volgde een energieke voorstelling van de Blazers, samen met talloze gasten vanuit alle windstreken. Het publiek reageerde spontaan, klapte enthousiast mee met een aantal nummers en deze vrolijke sfeer kreeg na afloop nog een vervolg tijdens het afterconcert in de hal. Een greep uit de reacties: ‘Wat een feest, podium vol, koor erbij, band erbij, inclusiviteit tot de max. Héérlijk!’ […] ‘Ontroerend, mooi en hoopvol!’ […] ‘We hebben enorm genoten van deze zinderende show’.

Alle informatie over de voorstelling van deze avond, de artiesten en de betrokken organisaties vind je hier in het programmaboekje.

NBE en Stichting Vluchteling maken voorstelling rondom Dag van de Vrede

NBE en Stichting Vluchteling maken voorstelling rondom Dag van de Vrede

NBE en Stichting Vluchteling maken voorstelling rondom Dag van de Vrede

met Étoiles Électriques, Consensus Vocalis, Ghaeth Almaghoot, Jaber Fayad, Sholeh Rezazadeh e.v.a.

september 2021 – Het NBE, TivoliVredenburg en Stichting Vluchteling organiseren samen een uitgebreide viering van de wereldwijde Dag van de Vrede op dinsdag 21 september.

Een bijzonder evenement met muzikanten van over de hele wereld, die samen met de Blazers laten zien hoe belangrijk – juist nu – vrede is. Het NBE heeft gasten uitgenodigd, recent of wat langer geleden gevlucht uit oorlogsgebieden, om te zingen, te performen met spoken word, te dansen en samen te spelen.

Zo zijn er optredens van Duduk-speler Ghaeth Almaghoot, Ud-speler Jaber Fayad (beide uit Syrië), Spoken Word artiest Sholeh Rezazadeh (Iran), percussionist Seyed Pouriya Jaberi (Iran), streetdancer David Kitoyan (Armenië) én een speciaal NBE-koor samengesteld uit zangers van Consensus Vocalis en zangers uit verschillende culturen en windstreken. Via een verbinding op groot scherm spelen en zingen muzikanten vanuit conflictgebieden samen met het NBE op het podium van de grote zaal van TivoliVredenburg.

Tijdens het concert zal het NBE ook alarm slaan over de mensonwaardige situatie van mensen op de vlucht aan de grenzen van Europa en elders in de wereld. De blazers doen mee aan de muzikale estafette tegen de onverschilligheid. Kijk voor meer informatie op: alarmeuropa.nl.

Naast de vaste samenwerkingspartners van het NBE – TivoliVredenburg en Stichting Vluchteling – zijn ook de volgende organisaties betrokken bij Dag van de Vrede 2021: Alarm Europa, PAX (Vredesweek) en Stichting Vluchtelingen Toverfluit.

Dag van de Vrede – dinsdag 21 september – 20.00 uur – TivoliVredenburg
Étoiles Électriques (electrifying soul from the Middle East) verzorgt een spetterend voorprogramma van 19.00 tot 19.30 uur in de foyer.

Bestel hier kaarten

Compositiewedstrijd NBE: Laat je horen!

Compositiewedstrijd NBE: Laat je horen!

Compositiewedstrijd NBE: Laat je horen!

september 2021 – Op weg naar het Nieuwjaarsconcert is dé compositiewedstrijd van het NBE en BNNVARA voor iedereen t/m 18 jaar. Het thema dit jaar is Laat je horen: er zijn nauwelijks regels, alles mag en alles kan zolang het maar zelf verzonnen is. Deelnemers maken kans om met het NBE op 1 januari op het podium te staan van Het Concertgebouw in Amsterdam, door BNNVARA uitgezonden op tv!

LAAT JE HOREN!
Schrijf je eigen muziek en laat je horen! Wat wil jij de wereld vertellen? Waar maak jij je druk over, waar verbaas jij je over en hoe klinkt dat? Leef je uit en laat je fantasie de vrije loop! Het kan een liedje zijn, muziek voor elk instrument dat je kan bedenken (en spelen), een stuk voor je eigen band, voor een duo met je vriend(in), voor je eigen strijkkwartet, of, als je dat kan en wil, voor het jongNBE! 

Meer informatie over de wedstrijd en inschrijving is te vinden op nbe.nl/compositiewedstrijd.

Inschrijven voor de compositiewedstrijd is mogelijk tot uiterlijk 11 oktober.

Net uit: NBE-Magazine!

Net uit: NBE-Magazine!

Net uit: NBE-Magazine!

september 2021 – Al enige tijd droomden we ervan om – in plaats van onze gebruikelijke seizoensbrochure – eenmalig een echt Magazine uit te brengen en afgelopen week was het moment dan eindelijk daar: een speciaal en uniek NBE-Magazine rolde van de persen en viel op duizenden deurmatten door heel Nederland!

“Wat een superieur prachtige brochure valt er vanochtend bij ons op de mat. Wat een smaak, energie, talent, gedrevenheid, lol en liefde voor jullie samenwerking en muziek straalt het drukwerk, de teksten en je programma uit.”

“Wat hebben jullie je relaties een plezier gedaan met dat prachtige NBE MAG (weer)-magazine. Het moet een feestje (en – meteen toegegeven – ook vast een stevige uitdaging) zijn geweest om dit te maken samen. En wat een fijne vormgeving (bijv. dat ‘lach en traan’-artikel), en die prachtige foto’s – en al die vrolijke inhoudelijke ideeën (wijn, kleding, etc). Fijne gastbijdragen ook, en interviews! Teveel om op te noemen. Werkelijk een zeer geslaagd ‘product’ van veel gebundelde creativiteit!”

“Heel veel dank voor het ontroerend mooie magazine dat ik net van de deurmat heb gepakt: indrukwekkend! Prachtig van vormgeving, ja wat wil je, het is NBE. Boeiende verhalen zag ik in een snelle blik. Vanavond ga ik in alle rust verder genieten.”

Nieuwsgierig geworden? Klik hier voor het digitale Magazine.
Wil je het NBE-Magazine thuis ontvangen? Stuur dan een mailtje met je NAW-gegevens naar info@nbe.nl en we sturen je (kosteloos) een exemplaar toe.

Nederlands Blazers Ensemble lanceert NBE-Publishing

Nederlands Blazers Ensemble lanceert NBE-Publishing

Nederlands Blazers Ensemble lanceert NBE-Publishing

Grootse werken in kleine bezetting, nu voor iedereen verkrijgbaar!

september 2021 – Een van de dingen die het NBE zo uniek maakt is dat we alles zelf maken. Bijna elk stuk in de voorstellingen van het NBE is geschreven of gearrangeerd voor onze unieke bezetting. Een eerste selectie van deze zeer gevarieerde arrangementen is nu verzameld en voor iedereen te verkrijgen in onze webshop!

De Blazers krijgen regelmatig de vraag van (amateur)musici of de bladmuziek van het NBE te verkrijgen is. Deze musici krijgen nu de kans om met hun eigen ensemble en muzikale vrienden de inspirerende muziek van het NBE zelf uit te voeren. ‘NBE-Publishing’ maakt het voor iedereen mogelijk om NBE-arrangementen van allerlei verschillende genres tegen geringe kosten – de eerste twee weken voor slechts 10 euro per stuk – te downloaden en te spelen. De arrangementen zijn vanaf nu te vinden op nbe.nl/bladmuziek.

Met regelmaat zal de catalogus worden uitgebreid, onder meer met muziek uit de NBE-programma’s, die de Blazers in dit seizoen gaan spelen. Meer informatie over het nieuwe seizoen is te vinden op nbe.nl/programma

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

21 september – Dag van de Vrede: belangrijker dan ooit

21 september – Dag van de Vrede: belangrijker dan ooit

21 september – Dag van de Vrede: belangrijker dan ooit

augustus 2021 – Al in 1981 riepen de Verenigde Naties 21 september uit tot internationale Dag van de Vrede met als doel een wereldwijde dag van wapenstilstand en geweldloosheid.

Het NBETivoliVredenburg en Stichting Vluchteling vinden dat deze, juist nu, belangrijke dag meer aandacht verdient en spannen zich samen in voor een uitgebreide viering. Dag van de Vrede wordt een – jaarlijks terugkerend – bijzonder evenement met muzikanten van over de hele wereld. Dinsdag 21 september brengen zij samen met de Blazers brengen een ode aan de vrede en laten ze zien hoe belangrijk vrede is. Het NBE nodigt gasten uit, recent of wat langer geleden gevlucht uit oorlogsgebieden, om te zingen, te performen met spoken word, te dansen en samen te spelen. Dit in afwisseling met NBE-repertoire dat urgentie heeft, melancholiek en opzwepend is. Daarnaast zijn er ook optredens via een liveverbinding op groot scherm met muzikanten in oorlogsgebieden die een ‘lied van de vrede’ spelen en zingen samen met het NBE op het podium van de grote zaal van TivoliVredenburg.

Tijdens het concert zal het NBE ook alarm slaan over de mensonwaardige situatie van mensen op de vlucht aan de grenzen van Europa en elders in de wereld. De blazers doen mee aan de muzikale estafette tegen de onverschilligheid. Kijk voor meer informatie op: alarmeuropa.nl.

Naast de vaste samenwerkingspartners van het NBE – TivoliVredenburg en Stichting Vluchteling – zijn ook de volgende organisaties betrokken bij Dag van de Vrede 2021: Alarm Europa, PAX (Vredesweek) en Stichting Toverfluit.

Er zijn nog kaarten!
Dag van de Vrede
 – dinsdag 21 september – 20.00 uur – TivoliVredenburg, klik hier voor kaarten.
Om onze voorstelling te bezoeken heb je naast een toegangsticket ook een coronatoegangsbewijs (een vaccinatie-, test- of herstelbewijs) nodig, omdat hier geen 1,5 meter afstand gehouden wordt. Het coronatoegangsbewijs kan getoond worden via de CoronaCheck-app of op papier

 

 Bezig met laden    Meer berichten worden geladen