Finalisten bekend!

Finalisten bekend!

Finalisten bekend!

Finalisten bekend!

Na de prachtige en gevarieerde Familieconcerten zijn er twaalf jonge componisten door naar de Finale! Uit elke regio zijn drie finalisten gekozen. Daarnaast is ook een wildcard uitgedeeld!

Finalisten:

Noord – Arjan Linker, Jeline Weening en Silke van der Land
Oost – Marise den Bakker, Maarten Bauer en Boyan Damianov
Zuid – Bo Ribbens, Teun Buwalda en Roos van Wijk
West – Ina Maria Tudor, Max Donker en Jeroen Op de Beek
Wildcard – Ziggy Durieux

Voor de Finale op 17 december in TivoliVredenburg in Utrecht zijn nog kaarten te verkrijgen, dus kom vooral kijken en luisteren naar de bijzonder mooie werken van deze jonge componisten.
Tijdens de Finale wordt ook de publieksprijs uitgereikt. Hiervoor kun je nog tot en met 13 december hier stemmen.

NBE zoekt gevorderde amateurmusici (15-20 jaar)

NBE zoekt gevorderde amateurmusici (15-20 jaar)

NBE zoekt gevorderde amateurmusici (15-20 jaar)

In februari 2018 vinden de audities plaats voor vier jong talent-ensembles van het NBE: jongNBEnoord, jongNBEoost, jongNBEzuid en jongNBEwest. Het NBE is daarom op zoek naar gevorderde amateurmusici van 15-20 jaar op fluit, hobo, fagot, saxofoon, hoorn, trompet, trombone, contrabas/basgitaar en slagwerk in de verschillende regio’s in Nederland.

In de vier windstreken van het land heeft het NBE jonge blazersensembles opgericht in de leeftijd 15-20 jaar: jongNBEnoord, jongNBEoost, jongNBEzuid en jongNBEwest. Deze ensembles bestaan uit 10 gevorderde amateurs of beginnende conservatoriumstudenten uit de regio tussen de 15 en 20 jaar. Ze worden gecoacht door een NBE-musicus en in een viertal repetities in het voorjaar werken ze toe toe naar 2 à 3 concerten, waarvan één concert samen met het NBE! Er wordt altijd een gevarieerd programma samengesteld (klassiek, avantgarde, popmuziek, wereldmuziek).

Aanmelden kan t/m 18 januari 2018 via nbe.nl/jongNBEregionaal.
Lees hier meer

Muzikale samenwerking Culturele Hoofdstad 2018

Muzikale samenwerking Culturele Hoofdstad 2018

Muzikale samenwerking Culturele Hoofdstad 2018

Het NBE werkt voor het Nieuwjaarsconcert samen met Leeuwarden Fryslân European Capital of Culture in 2018 en het burgerinitiatief Kening fan ‘e Greide (King of Meadows). De samenwerking staat volledig in het teken van het thema van het Nieuwjaarsconcert: Lang zullen we ronddraaien! Hiermee brengt het NBE een ode aan biodiversiteit.

Een thema met een duidelijke boodschap, namelijk dat we er samen voor moeten zorgen dat de aarde vitaal, divers en gezond blijft: voor iedereen. Daarom werkt het NBE samen met ‘Kening fan’e Greide’. Tijdens Leeuwarden-Fryslân 2018 staat de grutto in de spotlights. Deze vogel staat symbool voor biodiversiteit. Het Nieuwjaarsconcert is dan ook een ode aan de diversiteit van het Europese landschap én de grutto.

In navolging van Het Concertgebouw in Amsterdam is het populaire concert ook op 3 januari in Stadsschouwburg De Harmonie te bewonderen voor genodigden. Daarmee viert de grutto – die een rol speelt in de voorstelling en ons verbindt met de rest van de wereld – zijn thuiskomst na een lange trektocht vanuit Afrika en Zuid-Europa naar de achtertuin van Leeuwarden. En komt hij aan in de culturele hoofdstad van Europa in 2018: Leeuwarden-Fryslân.

Live uitzending via NPO2

Het Nieuwjaarsconcert wordt op 1 januari ’s avonds om 19:00 uur live door BNNVARA uitgezonden op televisie (NPO2).

NBE in zesde seizoen De Tiende van Tijl

NBE in zesde seizoen De Tiende van Tijl

NBE in zesde seizoen De Tiende van Tijl

Het NBE is te zien in het nieuwe seizoen van AVROTROS-programma De Tiende van Tijl. Tijl brengt in het zesde seizoen van De Tiende van Tijl  bijzondere verhalen achter de muziek op eigen wijze weer tot leven.

In de zesde aflevering (van het zesde seizoen) verzorgt het NBE – inmiddels vaste gast van het programma – muziek van o.a. Purcell. Daarnaast brengt pianiste Valentina Tóth alvast de sinterklaassfeer naar de studio en maken Tijl en Amaro een gerecht uit het Huwelijksdiner van componist Gesualdo.

Deze uitzending van De Tiende van Tijl is te zien op donderdag 23 november om 20:25 uur op NPO 2.

Heb je deze aflevering van De Tiende van Tijl gemist of wil je het programma nog eens bekijken? Kijk dan hier de uitzending terug!

 

Nog 24 jonge componisten in de race! 

Nog 24 jonge componisten in de race! 

Nog 24 jonge componisten in de race! 

Er zijn nog 24 jonge componisten in de race om een plekje in het Nieuwjaarsconcert te bemachtigen. Van 7 t/m 10 december zijn ze in het hele land te zien tijdens de Familieconcerten, de spannende regionale halve finales van de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert.

Het Familieconcert heeft alles wat het Nieuwjaarsconcert zo bijzonder maakt: opwinding, lol, ontroering en vooral heerlijke muziek. De jonge componisten hopen allemaal een plaatsje te veroveren in de Finale en misschien wel in het Nieuwjaarsconcert in het Concertgebouw in Amsterdam.

regio noord: donderdag 7 december, 19:30 – De Lawei, Drachten
Elbrich van Stralen (17 jaar) uit Oppenhuizen, Wendy den Hartog (17 jaar) uit Sneek, Arjan Linker (17 jaar) uit Nieuw-Amsterdam, Gerbrich Greidanus (17 jaar) uit Tzum, Jeline Weening (18 jaar) uit Sneek en Silke van der Land (16 jaar) uit Balk

regio west: vrijdag 8 december, 19:30 – Theater aan het Spui, Den Haag
Jeroen op de Beek (15 jaar) uit Delft, Max Donker (10 jaar) uit Amsterdam, Ina Maria Tudor (12 jaar) uit Beverwijk, Sibrand op de Beek (13 jaar) uit Delft, Floris Heijdra (16 jaar) uit Rotterdam, Ziggy Durieux (13 jaar) uit Den Haag

regio oost: zaterdag 9 december, 19:30 – Grote Kerk, Enschede
Elsa Tijhof (16 jaar) uit Enter, Elisabeth Kleinmeijer (15 jaar) uit Tubbergen, Simon Bauke (17 jaar) uit Driebergen, Boyan Damianov (8 jaar) uit Amersfoort, Marise den Bakker (16 jaar) uit Baak, Maarten Bauer (17 jaar) uit Ede

regio zuid: zondag 10 december, 16:00 – Theaters Tilburg, Tilburg
Sjors de Haas (14 jaar) uit Tilburg, Bo Ribbens (16 jaar) uit Antwerpen (B), Merijn Martens (14 jaar) uit Bilthoven, Teun Buwalda (17 jaar) uit Culemborg, Roos van Wijk (8 jaar) uit Amersfoort, Sygrid Klinkert, Loena van Rooijen, Jet van der Spiegel, Lindi Zwaan, Thirza Teuben en Nina Whiteside (17 jaar) uit Utrecht

STYX op DVD verkrijgbaar

STYX op DVD verkrijgbaar

STYX op DVD verkrijgbaar

In de zomer speelde Holland Opera & jongNBE de voorstelling STYX op Fort Rijnauwen. “Een actuele en zinderende opera in een geweldig decor” klonk in de 4 sterren recensie van Trouw over STYX. Er is een live-registratie gemaakt van deze voorstelling: STYX is vanaf vandaag verkrijgbaar op DVD!

Heb je de voorstelling STYX destijds gemist en/of wil je de opera nog eens bekijken? Bestel dan de DVD op de website van Holland Opera.

 Bezig met laden    Meer berichten worden geladen