Koop CD Gran Partita met korting

Koop CD Gran Partita met korting

Koop CD Gran Partita met korting

Koop CD Gran Partita met korting

Alweer 10 jaar geleden wonnen we de Edison Publieksprijs voor onze CD Gran Partita! De Serenade in Bes K 361 van Wolfgang Amadeus Mozart, beter bekend als de Gran Partita, is wellicht het mooiste werk dat ooit voor blazers werd geschreven.

Dagblad van het Noorden (*****) schreef over deze uitvoering: “De uitvoering is volmaakt in balans, de dertien blazers tonen zich stuk voor stuk grootmeesters.”

Om dit memorabele moment te vieren, kun je t/m 18 juni 2017 de CD Gran Partita voor slechts €10 (kortingscode: ‘NBE10JAAR’) bestellen in onze webshop. Koop hier de CD Gran Partita

 

jongNBE in STYX

jongNBE in STYX

jongNBE in STYX

Na het succes van The Day After in 2015 gaat het jong Nederlands Blazers Ensemble (jongNBE) opnieuw de samenwerking met Holland Opera aan. Van 15 juni t/m 8 juli spelen Holland Opera, jongNBE en DOX de voorstelling STYX op het adembenemende Fort Rijnauwen in Bunnik.

Aan de oever van de Styx wacht Charon op de doden. Saai, dodelijk saai vindt hij zijn taak. Doden brengen nu eenmaal geen leven in de brouwerij. Tot Antigone verschijnt, de strijdbare en levend begraven dochter van Oidipous. Een ontmoeting tussen twee uitersten in een muzikaal grillige omlijsting. STYX is naast een politiek drama vooral een familiedrama. Componist Chiel Meijering heeft een rijk palet aan muzikale kleuren aangebracht met aandacht voor het drama, maar ook voor knotsgekke muzikale momenten voor het 13-koppige blazersensemble.

Lees hier meer over STYX

Made in Georgië

Made in Georgië

Made in Georgië

22 mei start onze Made in…Georgië tournee! We geven meerdere voorstelling in verschillende steden in Georgië met o.a. het Gori vrouwenkoor, het Anchiskhati mannenkoor en Niaz Diasamidze. Daarnaast gaan we op zoek naar jonge componisten die voor ons gaan schrijven en arrangeren. En wanneer je al deze artiesten live of virtueel terugziet op één van onze concerten in oktober, zul je na afloop zweren zelf in Georgië te zijn geweest.

Volg de blazers vanaf 24 mei tijdens hun reis op onze Facebook-pagina, Instagram en Youtube!

Seizoen 2017-2018 online

Seizoen 2017-2018 online

Seizoen 2017-2018 online

Er staat weer een glansrijk nieuw seizoen voor de deur! We gaan op ontdekkingsreis, laten artiesten van alle windstreken naar ons toe reizen en traditiegetrouw spelen we met AZC-bewoners die noodgedwongen wereldreiziger werden. Afwisselend met deze avontuurlijke programma’s blazen we nieuw leven in oude meesterwerken.

Georgië | Een programma rond de fabelachtige Georgische muziek, met bijzondere muzikale helden die gaan ontmoeten tijdens onze “Made in Georgië”-tournee van 22 t/m 31 mei 2017. Wanneer je al deze artiesten live én virtueel terugziet in één van onze concerten in oktober, zul je na afloop zweren zelf in Georgië te zijn geweest.

Oost West Thuis Niet Best | Een bijzondere verzameling muzikanten en componisten, (ex-)asielzoekers en vluchtelingen uit alle windstreken. Een verhaal van verdriet en hoop op een betere toekomst. Gewoontegetrouw wordt dit een ‘heet van de naald-programma’, want de dag van morgen is altijd ongewis, zeker wanneer je asielzoeker bent… Dit bevestigt maar weer de urgentie van het thema, en daarom zullen wij dit programma blijven brengen totdat het probleem opgelost is. (i.s.m. Stichting De Vrolijkheid en Move Forward)

The Fairy Queen | Samen met de befaamde Braziliaanse theatermaker en poppenspeler Duda Paiva gaat het NBE Purcell’s, op Shakespeares ‘Midsummer Night’s Dream’ geïnspireerde, aangrijpende drama `Fairy Queen` opnieuw vertellen. Duda Paiva creeërt een eigen, absurd, komisch, soms sinister universum, het NBE speelt Purcell`s onpeilbaar mooie muziek.

Gestreken & Geblazen | De twee mooiste stukken van Antonín Dvořák? De Serenade voor blazers en het grijzer dan grijs gedraaide Celloconcert (maar nu in een splinternieuw Blazers-jasje gegoten door de Tsjechische componist Jan Dušek), samen met vriend en meestercellist Pieter Wispelwey.

Nieuwjaarsconcert | De pilot van 2 Nieuwjaarsconcerten op 1 januari is zo goed bevallen, dat we er dit jaar weer twee organiseren op Nieuwjaarsdag! (i.s.m. Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018)
Ook kun je weer bij de halve finales van de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert, de Familieconcerten, de jonge componisten aan het werk zien en horen.

Lees hier meer over seizoen 2017-2018

Bestel een abonnement voor seizoen 2017-2018

Wil je verzekerd zijn van mooie plaatsen in Amsterdam? Bestel dan een NBE-abonnement, kies uit alle programma’s in Muziekgebouw aan ’t IJ, Het Concertgebouw en Paradiso én profiteer van vroegboekkorting.
Bij een bestelling van minimaal drie concerten is het mogelijk om nu al kaarten te reserveren voor het spraakmakende Nieuwjaarsconcert.

Stel hier je eigen NBE-abonnement samen!

Seizoensbrochure ontvangen

Wil je meer weten over (de activiteiten van) het NBE en achtergrondinformatie over onze programma’s? Laat dan hier je gegevens achter en ontvang de seizoensbrochure eind mei per post thuis.

Wonderlijke Verhalen: 6 t/m 13 mei

Wonderlijke Verhalen: 6 t/m 13 mei

Wonderlijke Verhalen: 6 t/m 13 mei

Het Nederlands Blazers Ensemble gaat van 6 t/m 13 mei op tournee met Wonderlijke verhalen. De nieuwe voorstelling omvat drie verhalen met opzienbarende solisten. Vanuit een comfortabele fauteuil op het podium houdt Ilja Leonard Pfeijffer het publiek een spiegel voor in een nieuw verhaal dat hij schreef op La boîte à joujoux van Debussy. Het lijkt een aanklacht tegen zelfgenoegzaamheid, tegen een achteroverleunend leven. De Vlaamse illustratrice Gerda Dendooven (winnaar Woutertje Pieterse Prijs 2017) wekt live Ma mère l’Oye van Ravel tot leven en de legendarische Rudolf Noureyev danst op beeld op L’après-midi d’un faune van Debussy.

Wonderlijke Verhalen is van 6 t/m 13 mei te zien in Enschede, Heerlen, Arnhem, Wageningen, Amsterdam, Dordrecht en Tilburg. Voorafgaand aan de voorstellingen geeft musicoloog Saskia Törnqvist een inleiding. Na afloop van de concerten nodigt het NBE het publiek traditiegetrouw uit voor een afterconcert in de foyer. In Arnhem, Dordrecht en Tilburg spelen jongNBEoost, jongNBEwest en jongNBEzuid een kort voorprogramma. Lees hier meer

NBE-abonnement Amsterdam 2017-2018

NBE-abonnement Amsterdam 2017-2018

NBE-abonnement Amsterdam 2017-2018

Er staat weer een gloednieuw NBE-seizoen voor de deur! Vanaf vandaag is het mogelijk om een abonnement te bestellen voor de Amsterdamse NBE-voorstellingen.
Wanneer je een abonnement bestelt voor de Amsterdamse NBE-serie, kun je kiezen uit (bijna) alle NBE-programma’s in Muziekgebouw aan ’t IJ, Het Concertgebouw en Paradiso én profiteer je van vroegboekkorting. Daarnaast is het mogelijk om nu al kaarten te reserveren voor het spraakmakende Nieuwjaarsconcert op 1 januari, als je minimaal drie andere voorstellingen van het NBE bezoekt.

De programma’s voor seizoen 2017-2018:
Georgië | Een programma rond de fabelachtige Georgische muziek, met bijzondere muzikale helden die we ontmoeten tijdens onze “Made in Georgië”-tournee in mei 2017.
Oost West Thuis Niet Best | Een bijzondere verzameling muzikanten en componisten, (ex-)asielzoekers en vluchtelingen uit alle windstreken. Een verhaal van verdriet en hoop op een betere toekomst. (i.s.m. Stichting De Vrolijkheid)
Fairy Queen | Samen met de befaamde Braziliaanse theatermaker en poppenspeler Duda Paiva gaat het NBE Purcell’s, op Shakespeare geïnspireerde, aangrijpende drama `Fairy Queen` opnieuw vertellen. Duda Paiva creeërt een eigen, absurd, komisch, soms sinister universum, het NBE speelt Purcell`s onpeilbaar mooie muziek.
Gestreken & Geblazen | De twee mooiste stukken van Antonín Dvořák? De Serenade voor blazers en het grijzer dan grijs gedraaide Celloconcert (maar nu in een splinternieuw Blazers-jasje gegoten door de Tsjechische componist Jan Dušek). Met Pieter Wispelwey op cello.
Nieuwjaarsconcert | De pilot van twee Nieuwjaarsconcerten op 1 januari is zo goed bevallen, dat we er dit jaar weer twee organiseren op Nieuwjaarsdag (dit jaar i.s.m. Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018)!

Abonnement 2017-2018

Je kunt hier je abonnement voor de Amsterdamse NBE-concerten voor seizoen 2017-2018 bestellen.

Seizoensbrochure ontvangen

Wil je meer weten over (de activiteiten van) het NBE en achtergrondinformatie over onze programma’s? Laat dan hier je gegevens achter en ontvang de seizoensbrochure per post thuis. De seizoensbrochure valt vanaf vrijdag 13 mei op de deurmat.Bezig met laden    Meer berichten worden geladen