Boek nu kaarten voor het nieuwe seizoen!

Boek nu kaarten voor het nieuwe seizoen!

Boek nu kaarten voor het nieuwe seizoen!

Boek nu kaarten voor het nieuwe seizoen!

Er staat weer een gloednieuw NBE-seizoen met veelbelovende voorstellingen voor de deur! Vanaf nu is het mogelijk om een abonnement te bestellen voor de Amsterdamse NBE-voorstellingen.

Wanneer je een abonnement bestelt voor de Amsterdamse NBE- serie heb je keus uit alle NBE- voorstellingen in het Muziekgebouw aan ’t IJ, Het Concertgebouw en Paradiso én profiteer je ook nog eens van vroegboekkorting! Daarnaast is het ook mogelijk om nu al kaarten te reserveren voor het spraakmakende Nieuwjaarsconcert op 1 januari, wanneer je minimaal drie andere voorstellingen van het NBE bezoekt.

Bekijk hier het volledige programma voor 2019 -2020.

Klik hier om je abonnement te bestellen.

NBE festival Anywhere the winds blows

NBE festival Anywhere the winds blows

NBE festival Anywhere the winds blows

Tijdens het Pinksterweekend gaat een lang gekoesterde droom in vervulling van het Nederlands Blazers Ensemble: Anywhere The Wind Blows, het eerste NBE-festival in samenwerking met het Zuiderstrandtheater. Over hier en daar, over heimwee en thuis, over komen en gaan, over vroeger en nu en over wat de toekomst brengen zal: hopelijk meer vertrouwen in het vreemde en verwondering over het vertrouwde. Een feest van veelkleurige, melancholische en verrassende klanken, geuren en smaken van landen rondom de Middellandse zee. Samen met geweldige artiesten van heinde en verre zoals Karsu, AGRAF en Kalben. Inclusief zeven podia, films en foodtrucks van overal. Waar je samen zingt, danst, proeft, lacht, viert, beleeft en geniet! Kom aanwaaien en uitblazen!
Lees hier alles over het festival!

Bejubelde Bach & Soefi in mei nogmaals te zien!

Bejubelde Bach & Soefi in mei nogmaals te zien!

Bejubelde Bach & Soefi in mei nogmaals te zien!

Goed nieuws voor NBE-fans die in november vorige jaar het prachtige Bach & Soefi gemist hebben: van woensdag 8 tot en met donderdag 16 mei gaan de blazers opnieuw op tournee door Nederland. samen met de Iraanse zangeres Haleh Seyfizadeh, de Iraanse tärspeler Ali Ghamsari, de Nederlandse theorbevirtuoos David Mackor en de Canadeese sopraan Elisabeth Hetherington, brengt het NBE een oriëntaalse Bach in innige omhelzing met oude Perzische muziek ten gehore.

De matinee op 12 mei in TivoliVredenburg is al uitverkocht, maar: er zijn nog zeven kansen om deze door publiek én pers bejubelde voorstelling te gaan zien! Bach & Soefi komt op 8 mei naar SPOT/De Oosterpoort in Groningen, 9 mei in Schouwburg Rotterdam, 10 mei in Musis Arnhem, 11 mei in Cultura Ede, 14 mei in de Grote Kerk van Muiden, 15 mei in Theater Kerkrade en 16 mei in Paradiso Amsterdam.

★★★★ de Volkskrant: ‘een muziekfeest wat riant ontstijgt aan goede bedoelingen. […] Bach & Soefi wordt een klassieker.’

★★★★ Leeuwarder Courant: ‘De non-stop ‘omarming’ wordt gerealiseerd door beide muziekculturen met elkaar af te wisselen […] een hecht geheel, met een uitgekiend instrumentarium’

Het Friesch Dagblad: ‘De krachtige roep om vrede van het hele ensemble tesamen in Bachs Dona Nobis Pacem bleef lang nagalmen. Zo maak je muziek relevant. Het NBE is daar een meester in.’ 

Klik hier voor alle info en het bestellen van kaarten.

 

Nieuwe blazers voor jongNBE in nieuwe seizoen bekend

Nieuwe blazers voor jongNBE in nieuwe seizoen bekend

Nieuwe blazers voor jongNBE in nieuwe seizoen bekend

Woensdag 22 mei jl. waren de audities voor drie vrijgekomen plaatsen in het jongNBE voor hoorn, (alt)saxofoon en contrabas in Podium Mozaïek, de thuisbasis van het NBE.
Na een spannende en inspirerende middag van samenspelen met het jongNBE en solo-optredens van de auditanten had de jury de lastige taak een keuze te moeten maken uit de vele talenten. Uiteindelijk maakte zij bekend dat Camiel Lemmens, Ovidi Marti Garasa en Benjamin de Boer, respectievelijk op hoorn, (alt)saxofoon en contrabas deel uit gaan maken van het jongNBE in het nieuwe seizoen!

Lees hier alle informatie.

 

Nú op tournee: ‘Mooiste Mahler ooit’

Nú op tournee: ‘Mooiste Mahler ooit’

Nú op tournee: ‘Mooiste Mahler ooit’

Deze en volgende week touren de blazers met mezzosopraan Christianne Stotijn en tenor Marcel Reijans door Nederland met Mahlers Das Lied von der Erde. De reacties van het publiek zijn enthousiast en positief: men is onder de indruk van de ‘unieke bewerking’ van deze ‘mooiste Mahler ooit’. Fervente Mahlerliefhebbers gaven na afloop van de voorstelling aan zeer verrast te zijn door deze ‘bijzondere en intiem gespeelde versie’ van Mahlers liederencyclus. Na het zien van de voorstelling in de Philharmonie kopte het Haarlems Dagblad: ‘Kamermuzikale Mahler vol levenslust’ en schrijft verder:

‘Het Nederlands Blazers Ensemble bracht Mahlers liederensymfonie “Das Lied von der Erde” terug tot kleine-zaalformaat met dank aan saxofonist en componist Willem van Merwijk. Zijn arrangement voor blazers, harp, contrabas en slagwerk biedt de twee solisten meer bewegingsruimte […] In zijn bewerking overheerst het scherpere geluid van rietblazers en nemen uitgesproken timbres de plaats in van mengklanken. De oriëntaalse sferen komen door zijn instrumentatie extra goed uit […] Een mooi idee om achter het ensemble de partituur in Mahlers handschrift te projecteren. Het brengt de geest van de componist dichterbij.’

NBE-fans, die de voorstelling in de Concertzaal van Tilburg zagen, komen in het Brabants Dagblad aan het woord: Het mooie aan het NBE is hoe ze op de muziek bewegen. Dat maakt hun uitvoeringen levendig’ […] ‘Door hun bezetting spelen ze vaak bewerkingen, waarmee ze een heel eigen verhaal vertellen. Dat hebben ze nu ook weer schitterend gedaan  […] ‘Het heeft me ontroerd, met name het laatste deel, Der Abschied. Ik vond de schoonheid van de muziek in dat deel overrompelend’.

Nieuwsgierig geworden? Klik hier voor de speellijst.

jongNBE speelt Bach

jongNBE speelt Bach

jongNBE speelt Bach

Op 21 maart wordt de 334e verjaardag van Bach en het begin van de lente gevierd met de vijfde editie van de Happy Bachdag in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Dordrecht. Overal is de muziek van Bach te horen: in winkels, parkeergarages, sportscholen, cafeetjes en restaurants.

Woensdag 20 maart, van 19.00 tot 20.00 uur speelt het jongNBE  in Amsterdam op de locatie Paleisstraat 107.  Het programma bevat onder meer de Goldberg Aria plus een aantal variaties,  Italian Concerto 2e deel en de Pastorale in C.

Klik hier voor meer info en kaarten.Bezig met laden    Meer berichten worden geladen