Compositiewedstrijd: Adam & Eva

Compositiewedstrijd: Adam & Eva

Compositiewedstrijd: Adam & Eva

Compositiewedstrijd: Adam & Eva

Het is weer tijd voor de jaarlijkse Compositiewedstrijd!
Niets mooier dan je eigen muziek verzinnen en die uitvoeren met topmuzikanten! Er zijn nauwelijks regels, alles mag en alles kan zolang je het maar zelf verzonnen hebt. Doe mee en misschien sta jij samen met de Blazers op 1 januari in de grote zaal van het Concertgebouw  tijdens het Nieuwjaarsconcert (natuurlijk op TV bij BNNVARA)
THEMA 2018 : ADAM & EVA
Je kent ze wel, die van de appel en de slang, waar het allemaal mee is begonnen. Maar voordat je nou “Eet die appel niet, Eva!” gaat schrijven, bedenk dat Adam & Eva veel meer kan betekenen. Misschien wil je wel muziek maken over verleiding, schuld, schaamte, liefde. Of over verboden vruchten, de ongelijkheid tussen man en vrouw, en misschien heet je Eva maar vind je appels helemaal niet lekker. Kan allemaal muziek worden! Voor alle info: https://nbe.nl/componeren/

Alle voorstellingen in abonnement uitverkocht

Alle voorstellingen in abonnement uitverkocht

Alle voorstellingen in abonnement uitverkocht

Alle voorstellingen in ons abonnement zijn al uitverkocht! Goed om te weten: er zijn nog wel kaarten beschikbaar voor deze voorstellingen op andere speeldata en -locaties: klik hier voor de volledige speellijst van Symmetries,  hier voor die van Das Lied von der Erde en hier voor de voorstellingen van Bach & Soefi.

Seizoen 2018-2019 online

Seizoen 2018-2019 online

Seizoen 2018-2019 online

Er staat weer een gloednieuw NBE-seizoen voor de deur! Meer dan ooit spinnen we onze twee geliefde rode draden door de programmering van het komende seizoen. Enerzijds gaan we met heel veel liefde en toewijding weer een paar prachtige stukken uit het ‘grote’ repertoire voor jullie uitvoeren met o.a. Gustav Mahler en John Adams. De andere rode draad die door het seizoen heen loopt, zijn jullie ook al enige jaren van ons gewend: we slaan onze armen heen om een steeds bonter gezelschap van collega-musici van de meest uiteenlopende pluimage: jong, oud, van hier in de wijk of uit een ander werelddeel. 

We kondigden het vorig jaar al aan, maar in het Pinksterweekend van 2019 gaat nu echt definitief onze langgekoesterde wens in vervulling: een eigen festival. Het wordt een feest waarin we onze jarenlange traditie van muzikale ontmoetingen uitgebreid vieren. 

DE PROGRAMMA’S VOOR SEIZOEN 2018-2019:

Dag van de Vrede | Samen met alle Amsterdammers gaan we in september de Dag van de Vrede vieren. Een voorstelling met en door buurtbewoners en de vier cultuurhuizen in Amsterdam: Podium Mozaïek, Tolhuistuin, Theater de Meervaart en het Bijlmer Parktheater.

Desert Blues | Afgelopen maart bezochten we op uitnodiging van The Hunger Project, een internationale organisatie ter bestrijding van honger wereldwijd, het prachtige Benin. Samenspelen met lokale muzikanten was een geweldig feest, en nu nemen we deze muzikale helden live, danwel virtueel, mee naar Nederland! Een vurig spektakel dat voorbijgaat aan grenzen en genres.

Bach & Soefi | Traditionele Iraanse muziek en de Hohe Messe van Johann Sebastian Bach samen in voorstelling? Laat dat maar aan de Blazers over! Een prachtig programma samen met de Iraanse tärspeler Ali Ghamsari, de Nederlands theorbe-virtuoos David Mackor, de Canadese sopraan Elisabeth Hetherington, de Iraanse zangeres Haleh Seyfizadeh en natuurlijk het voltallige blazersensemble.

Symmetries | Een echte wereldprimeur! Speciaal voor de Blazers wordt het inmiddels epische werk Fearful Symmetries van John Adams opnieuw bewerkt. Samen met dansers uit verschillende disciplines gaan we op het podium op zoek naar de ultieme schoonheid. I.s.m. Duda Paiva Company, Hotel Modern en ISH en Mor Shani.

Das Lied von der Erde | Samen met mezzosopraan Christianne Stotijn en tenor Marcel Reijans spelen de Blazers Mahlers beroemde en wonderschone liederencyclus die het leven en de dood bezingt aan de hand van een ode aan de natuur. In Amsterdam is ‘Das Lied von der Erde’ deel van de Serie Scherpdenkers waarin inspirerende sprekers een verbond aangaan met muziek: Aaltje van Zweden vertelt over de troost die muziek kan bieden. 

Nieuwjaarsconcert | Natuurlijk mag het Nieuwjaarsconcert niet ontbreken, en sinds een paar jaar is, zoals jullie natuurlijk weten een nieuwe traditie is geboren! Ook dit jaar zullen er op 1 januari niet één, maar twee Nieuwjaarsconcerten zijn. Uiteraard allebei mét ballonnen. 

NBE-Festival | In 2019 gaat een lang gekoesterde droom in vervulling van het Nederlands Blazers Ensemble! In samenwerking met het Zuiderstrand theater in Den Haag gaat het eerste NBE-festival het daglicht zien. Een festival bedacht en gespeeld door NBE samen met geweldige artiesten van heinde en verre.

SEIZOENSBROCHURE ONTVANGEN

Wil je meer weten over (de activiteiten van) het NBE en achtergrondinformatie over onze programma’s? Laat dan hier je gegevens achter en ontvang de seizoensbrochure eind mei per post thuis. Wil je liever digitaal door onze brochure bladeren? Dat kan hier.

Nieuwjaarsconcert 2018 op CD en DVD

Nieuwjaarsconcert 2018 op CD en DVD

Nieuwjaarsconcert 2018 op CD en DVD

Ook dit jaar is natuurlijk het Nieuwjaarsconcert 2018 uitgebracht op CD + DVD en vanaf vandaag te verkrijgen in onze webshop!

LANG ZULLEN WE RONDDRAAIEN

Dit jaar bracht het NBE een ode aan de aarde, met het thema ‘Lang zullen we ronddraaien’. Een thema met een duidelijke boodschap, namelijk dat we er samen voor moeten zorgen dat de aarde vitaal, divers en gezond blijft: voor iedereen. Daarom werkt het NBE samen met ‘Kening fan’e Greide’ (King of the Meadows), een programma dat onderdeel uitmaakt van Leeuwarden Fryslân European Capital of Culture in 2018.

“Een geslaagde combinatie van velerlei muziekstijlen en een actueel thema, bijna als een programmatische symfonie.”
NRC Handelsblad (****)

“Het concert begon met een sfeervolle lofzang, voor dulcimer en fluitje, van componist Sytze Pruiksma op de grutto, door Schneemann getypeerd als de vogel des vaderlands, die ons als een kanarie in de mijnen laat we – ten dat we onze weidevelden naar de ratsmodee helpen. […] Een vrolijk muziekfeest, dat ook schoonheid en troost biedt.”
Het Parool

Bestel hier de CD+DVD Nieuwjaarsconcert 2018

 

NBE in Benin

NBE in Benin

NBE in Benin

Op uitnodiging van The Hunger Project, een internationale organisatie ter bestrijding van armoede wereldwijd, reist het Nederlands Blazers Ensemble naar Benin, land van dansers, zangers, virtuoze percussionisten en voodoomuziek.Net als bij eerdere reizen (SurinameCuba en Georgië) gaat het NBE op zoek naar lokale muzikale helden om van elkaar te leren en de verschillende culturen ook muzikaal met elkaar te verbinden

Het NBE reist af naar Benin en zal daar samen met oude en jonge lokale helden gaan samenwerken, waaronder een spetterend optreden tijdens het grote Feest van de Zelfredzaamheid op 27 maart, waarmee het succes van de 10 jarige ondersteuning van The Hunger Project in Benin wordt gevierd.

Volg ons op Facebook en Instagram voor de laatste updates van onze reis.

lees hier meer…

 

Auditie jongNBE 2018-2019

Auditie jongNBE 2018-2019

Auditie jongNBE 2018-2019

Komend seizoen komen er zeven plaatsen vrij in het jong Nederlands Blazers Ensemble (kortweg: jongNBE): fluit, hobo, klarinet, fagot, trompet, trombone en slagwerk. De auditie vindt plaats op dinsdag 15 mei a.s. in Akoesticum, Ede. Meer informatie over de auditiedag vind je hier

Het jongNBE is een ensemble van jonge talentvolle musici van de Nederlandse conservatoria, sommigen al klaar, anderen nog midden in hun opleiding. Zij kunnen gedurende twee jaar deel uitmaken van het jongNBE en het biedt hen een fantastisch leertraject in samenspel, programmering en presentatie. Het jongNBE begeleidt de jonge componisten tijdens de Voorrondeconcerten van de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert en speelt daarnaast eigen programma’s, door heel Nederland.Bezig met laden    Meer berichten worden geladen