Het NBE gaat weer op tournee!

Het NBE gaat weer op tournee!

Het NBE gaat weer op tournee!

Het NBE gaat weer op tournee!

In de voorstelling Van de Lach en de Traan combineert het NBE de vrolijke, hilarische, korte opera Mavra van Stravinsky met de melancholie van TsjaikovskiMavra is Stravinsky’s enige ‘theater van de lach’ opera, een komedie naar een gedicht van Poesjkin en opgedragen aan Tsjaikovski.

Let op: Van de Lach en de Traan is nog maar 6 keer te zien: de Blazers starten hun tournee op 3 februari in het gloednieuwe en imposante Amare in Den Haag, vervolgens strijken ze neer in TilburgHelmondGroningen, Arnhem en spelen ze hun ‘dernière’ op 13 maart in de Philharmonie in Haarlem.

Zoals in een echte klucht betaamt wordt er in een klein Russisch dorpje met deuren geslagen, in de billen geknepen, spannende toespelingen gemaakt. Maar steeds, tussen de regels door, vol diepzinnigheden. En Stravinsky is op z’n best: de muziek is grappig, ontroerend en zet de luisteraar – zoals alleen Stravinsky dat kan – non-stop op het verkeerde been. Mavra gaat hand in hand met de tranentrekkende langzame delen van Tsjaikovski’s strijkkwartetten, een duivelse combinatie. De opera wordt in het Nederlands gezongen. Het libretto is speciaal voor deze voorstelling bewerkt.

Lees hier meer en bestel snel je kaarten!

De audities voor jongNBEregionaal komen eraan!

De audities voor jongNBEregionaal komen eraan!

De audities voor jongNBEregionaal komen eraan!

Als je…

Samen muziek wilt maken op hoog niveau
Spannende muziek in alle stijlen wil spelen
Bezig wil zijn met meer dan alleen de nootjes

 …meld je dan nu aan voor jongNBEregionaal!

Het Nederlands Blazers Ensemble is op zoek naar enthousiaste en gevorderde amateurmusici tussen de 15-20 jaar voor drie jonge regionale ensembles.
jongNBEnoord, jongNBEoost & jongNBEwest werken ieder in 4 intensieve repetities toe naar 3 concerten, waarvan 1 samen met het NBE! Elk ensemble heeft zijn eigen NBE-coach.
Naast het spelen van een breed repertoire aan muziek krijg je in korte tijd veel geleerd op het gebied van presentatie en communicatie tijdens het musiceren.
De audities vinden plaats op 19 en 20 maart 2022.

Meld je aan vóór 10 maart 2022 via:
nbe.nl/auditie-jongnberegionaal-2022/

jongNBEwest

Audities voor: altsaxofoon en trompet

Zondag 20 maart in Nieuwerkerk aan de IJssel

jongNBEoost

Audities voor: fluit, hobo, klarinet, fagot, hoorn, trompet, trombone, contrabas/ basgitaar en slagwerk

Zaterdag 19 maart in Enschede

jongNBEnoord

Audities voor: fluit, altsaxofoon, trompet, trombone en slagwerk

Zondag 20 maart in Groningen

NBE zondag bij Podium Witteman

NBE zondag bij Podium Witteman

NBE zondag bij Podium Witteman

januari 2022 – Zondagavond 23 januari zijn de Blazers te gast in Podium Witteman, vanaf 18.15 uur te zien op NPO 2.
Het Andante cantabile van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski is een van de favoriete stukken van Paul Witteman. Origineel is dit gecomponeerd door Tsjaikovski als langzaam deel voor zijn Eerste Strijkkwartet, maar vanwege de prachtige melodie is het stuk later vaak bewerkt en gearrangeerd. In Podium Witteman speelt het NBE een versie voor 12 blazers in een bewerking van Wilbert Bulsink.

Samen met nog twee, eveneens prachtige, delen hebben de Blazers dit mooie strijkkwartet verweven met de theater-van-de-lach pocketopera Mavra van Stravinsky. Onder de titel Van de lach en de traan tourde het NBE in november vorig jaar met deze bijzondere en kleurrijke voorstelling door Nederland. Vanaf donderdag 3 februari staat een tweede tournee gepland.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

NBE met Dag van de Vrede in Top 10 van TivoliVredenburg

NBE met Dag van de Vrede in Top 10 van TivoliVredenburg

NBE met Dag van de Vrede in Top 10 van TivoliVredenburg

januari 2022 – TivoliVredenburg vroeg haar bezoekers naar hun mooiste TivoliVredenburgmoment van het afgelopen jaar. Dat waren er gelukkig genoeg. In het najaar mocht even (bijna) alles weer. Dansen, meezingen, moshpitten – en dat in volle zalen. Hoe heerlijk dat was, is terug te zien in de top 10 van 2021. We zijn heel blij en trots dat het NBE met de sfeervolle en bijzondere viering van Dag van de Vrede (21 september) dankzij de bezoekers van TivoliVredenburg een plaats kreeg in deze top 10!

Riekje: “Het concert was fantastisch. De solisten waren gevluchte asielzoekers en het was vooral muziek uit conflictgebieden in het midden-oosten. Op een groot scherm achter het orkest kregen we beelden te zien van kinderen tussen de puinhopen van de kapotgeschoten huizen in Syrië en in vluchtelingenkampen. Heel wrang dus eigenlijk.
De orkestleider deed ook een oproep om de onverschilligheid te veroordelen en niet weg te kijken van de mensonwaardige situatie van de vluchtelingen aan de grenzen van Europa. Ik vond het wel heftig allemaal. Maar het geheel was toch erg feestelijk, paradoxaal genoeg.”

Hilly: “De sfeer… Je voelde je opgetild”

Nieuwjaarsconcert groot succes in China

Nieuwjaarsconcert groot succes in China

Nieuwjaarsconcert groot succes in China

januari 2022 – Ook in China werd het 50ste Nieuwjaarsconcert uitgezonden en bejubeld! Heb je het Nieuwjaarsconcert gemist en wil je het nog terugkijken, dat kan via deze link. Wil je het Nieuwjaarsconcert ook op CD en DVD? Dat kan natuurlijk ook, de CD/DVD is hier te bestellen.

 

‘Heerlijke muziek, prachtige beelden’

‘Heerlijke muziek, prachtige beelden’

‘Heerlijke muziek, prachtige beelden’

januari 2022 – Afgelopen zaterdag luidden de Blazers het nieuwe jaar in met de jubileumeditie van hun Nieuwjaarsconcert. Dit jaar (weer) zonder publiek, maar wèl met een fantastische tv-registratie door BNNVARA. We willen iedereen bedanken voor het kijken en voor alle enthousiaste reacties die we hebben ontvangen.

Wil je het Nieuwjaarsconcert terugkijken? Klik dan hier!

Nieuwjaarsconcert NBE is ook zonder publiek een happening […] met sfeervolle kaarsen op de vloer en achter het podium een breed, halfrond beeldscherm waar van stuk tot stuk ander beelden op werden getoond, begonnen en eindigden de Blazers met Drowning by Numbers van Michael Nyman, een aanstekelijke minimalistisch werk dat naar een lekkere apotheose wordt gevoerd [..] Na afloop (van de tv-opnames) werden Schneemanns inventiviteit, onvermoeibaar aanjagende kracht, maatschappelijke bewogenheid en onverwoestbaar goede muziekhumeur beloond met de benoeming tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw’.
Erik Voermans, Het Parool –  3 januari 2021

Een greep uit de publieksreacties:

‘Heerlijke muziek, prachtige beelden!’

‘Jullie afwisselende repertoire, enthousiasme, muzikaliteit en geëngageerdheid blijven inspireren’.

‘De muziek, de diversiteit, de beelden, de belichting…Wereldklasse’.

Nieuwjaarsconcert op CD/DVD
Het NBE brengt het Nieuwjaarsconcert 2022 uit op CD+DVD.
Wil je alvast een exemplaar van deze CD+DVD bestellen? Klik dan hier om het bestelformulier in te vullen. We sturen de CD+DVD op zodra deze uit is!
Releasedatum: april 2022 | €19,90 per stuk (inclusief verzendkosten).Bezig met laden    Meer berichten worden geladen