Deelnemers Voorrondeconcerten bekend

Deelnemers Voorrondeconcerten bekend

Deelnemers Voorrondeconcerten bekend

Deelnemers Voorrondeconcerten bekend

De componisten van de Voorrondeconcerten zijn bekend! De jury heeft per regio vijftien componisten geselecteerd die hun compositie ten gehore zullen brengen. De componisten die nog in de race zijn voor het Nieuwjaarsconcert zijn:

NoordElbrich, Thirza, Jelcher, Adrie, Wendy, Steven, Alysha, Arjan, Gerbrich, Teun en Sijmen, JelineBjörn, Silke, Eise en Rins.

Oost – Niels, Elsa, Elisabeth, Hedzer, Simon, Laura, Domien, VelaAnika, Silke, NoëllePhilip, Hugo en Lisa, , BoyanMarise en Maarten.

Zuid – Ymke, Nicky, Tessa en Alexander, Antonia, Sjors, Hannah, Brit, Claire en Dana, Ivan, Bente en Sybren, BoMerijn, Kevin en Mike, TeunSygrid, Loena, Jet, Lindi, Thirza en Nina, Twan, Roos, Michiel, Felix, Chris en Lennard.

West – Anna en Zenzi, Jeroen, Jonathan, Nardjissa, Finn, Rawel, Lotte, Max, Casper, Ina, Sibrand, Hanneke, Noa, Sophie en Zora, Floris en Ziggy.

Je kunt de jonge componisten komen aanmoedigen tijdens de Voorrondeconcerten (van 19 t/m 22 oktober), met het jongNBE.
En tot en met 13 december kun jij laten weten welke composities jouw absolute favorieten zijn! Wie weet sleept jouw held de publieksprijs in de wacht.

4 t/m 19 oktober: Georgië

4 t/m 19 oktober: Georgië

4 t/m 19 oktober: Georgië

Afgelopen mei tourde het NBE door Georgië en ging op zoek naar bijzondere Georgische muzikanten, die hun eeuwenoude traditionele muziek koesteren en vernieuwen. Het NBE nodigt hen in oktober uit om naar Nederland te komen om samen op het podium te staan.

Het belooft een avond met hartverwarmende Georgische polyfonie te worden, met af en toe een knipoog door het vermaarde Gori vrouwenkoor en het ruige mannenkoor Anchiskati en met muziek van o.a. Gija Kantsjeli. Wereldvermaard is de paradoxale Georgische meerstemmige zangstijl: archaïsch en complex, emotioneel en stoer. Wanneer je deze artiesten live of virtueel terugziet tijdens één van onze concerten, zul je na afloop zweren zelf in Georgië te zijn geweest.

Speeldata

woensdag 4 oktober – 20:30 
Amsterdam, Podium Mozaïek

donderdag 5 oktober – 20:00
Utrecht, TivoliVredenburg

dinsdag 10 oktober – 20:15
Ede, Cultura
donderdag 12 oktober – 20:15 
Amsterdam, Muziekgebouw aan ’t IJ

vrijdag 13 oktober – 20:00 
Arnhem, Musis

zaterdag 14 oktober – 20:00 
Enschede, Grote Kerk

zondag 15 oktober – 14:30 
Haarlem, Philharmonie

woensdag 18 oktober – 20:00 
Den Haag, Zuiderstrandtheater

donderdag 19 oktober – 20:30 
Tilburg, Theaters Tilburg

Voorafgaand aan de voorstellingen geeft musicoloog Saskia Törnqvist een inleiding. Na afloop van de concerten nodigt het NBE het publiek uit voor een afterconcert in de foyer of hal. In Ede wordt er een voorprogramma verzorgd door jongNBEoost, een van de zes jong talent-ensembles van het NBE.

Lees hier meer over het programma Georgië

Thema: Lang zullen we ronddraaien

Thema: Lang zullen we ronddraaien

Thema: Lang zullen we ronddraaien

Maak je muziek, ben je niet ouder dan 18 jaar en heb je altijd al in een afgeladen Concertgebouw willen staan om jouw eigen nummer te spelen samen met fantastische muzikanten?

Dit is je kans!

Zoals ieder jaar organiseert het NBE (i.s.m. de VARA) de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert, voor jongeren t/m 18 jaar. Het werkt heel simpel: Je maakt een compositie – dat mag voor 1 instrument zijn, voor een heel orkest, een lied; in je eentje of met een groep. Alles mag zolang je het maar zelf verzonnen hebt.

Als je wint, dan ga je je stuk samen met een professionele componist arrangeren, en breng je het ten gehore samen met het NBE. Jouw moment of fame is op 1 januari 2018 in de Grote Zaal van Het Concertgebouw tijdens het jaarlijkse Nieuwjaarsconcert, dat ook nog eens op tv wordt uitgezonden!

Het thema dit jaar is: Lang zullen we ronddraaien.

Maak een ode aan de planeet aarde, bezing haar in al haar schoonheid en wreedheid.
Schrijf een symfonie over groene weilanden, een loflied op de grutto, een smartlap over smeltende ijskappen, een rap over al die mensen op de vlucht…
Gaan we er met elkaar voor zorgen dat de aarde blijft ronddraaien?

Lees hier meer over de compositiewedstrijd

Reprise De Ring in 90 minuten

Reprise De Ring in 90 minuten

Reprise De Ring in 90 minuten

Zaterdag 29 en zondag 30 juli as. spelen het NBE en Hotel Modern De Ring in 90 minuten tijdens de Bregenzer Festspiele. In september spelen we deze voorstelling ook nog tweemaal in Nederland!

Na 3 jaar zijn het NBE en theatergroep Hotel Modern terug met De Ring in 90 minuten: de 16 musici van het NBE spelen Wagners Ring in 90 minuten alsof hun leven ervan afhangt, terwijl de mensen van Hotel Modern met minicamera’s gluren in een schitterend en gruwelijk insectenrijk, waar verliefde vlinders dansen, sluipmoordenaars hun stille werk doen, en waar de onbarmhartige wetten der natuur in de meest pure vorm zichtbaar zijn.

Een levensgroot terrarium vol bidsprinkhanen, mestkevers en mierenkolonies vult het podium. Wagners gewelddadige wereld vol verraad, machtsstrijd en verwurgende liefde wordt op spectaculaire wijze verbeeld: goden, godinnen, dwergen, reuzen worden gespeeld door levensechte marionetten van geleedpotigen.

“De combinatie van de knappe beeldenknutselaars van Hotel Modern en de muzikanten van het Nederlands Blazers Ensemble is een gedroomde.”
Trouw (****)

SPEELDATA 

ZA 29 JULI 20:00
Bregenz (AUT), Werkstattbühne
UITVERKOCHT
ZO 30 JULI 20:00
Bregenz (AUT), Werkstattbühne
UITVERKOCHT
ZA 23 SEPTEMBER 20:15
Rotterdam, Theater Rotterdam
ZA 30 SEPTEMBER 20:15 
Dordrecht, Kunstmin

Lees hier meer over De Ring in 90 minuten

CD Voices from the East verkrijgbaar!

CD Voices from the East verkrijgbaar!

CD Voices from the East verkrijgbaar!

Afgelopen oktober tourde het NBE samen met Mohsen Namjoo door Nederland met de voorstelling Stemmen uit het Oosten.
“Het was puur genieten. [..] Mohsen Namjoo is een stemkunstenaar die het experiment en de emotie niet schuwt. Mooi, warm, exotisch, niet in de laatste plaats door de geslaagde bewerkingen en de vrije improvisaties van de musici.”, aldus het Eindhovens Dagblad.

Het NBE heeft dit programma uitgebracht op CD en is vanaf vandaag verkrijgbaar in onze webshop! Koop hier de CD Voices from the East

Seizoensbrochure verkrijgbaar!

Seizoensbrochure verkrijgbaar!

Seizoensbrochure verkrijgbaar!

Deze week valt onze seizoensbrochure op de deurmat!
Komend seizoen gaan we weer op ontdekkingsreis, laten artiesten van alle windstreken naar ons toe reizen en traditiegetrouw spelen we met AZC-bewoners die noodgedwongen wereldreiziger werden. Afwisselend met deze avontuurlijke programma’s blazen we nieuw leven in oude meesterwerken. Lees hier meer over seizoen 2017-2018

SEIZOENSBROCHURE ONTVANGEN?

Heb je de seizoensbrochure (nog) niet ontvangen en/of wil je meer weten over (de activiteiten van) het NBE en achtergrondinformatie over onze programma’s? Laat dan hier je gegevens achter en ontvang de seizoensbrochure per post thuis.

Wil je de brochure online bekijken? Download dan hier de seizoensbrochure

BESTEL EEN ABONNEMENT VOOR SEIZOEN 2017-2018

Wil je verzekerd zijn van mooie plaatsen in Amsterdam? Bestel dan een NBE-abonnement, kies uit alle programma’s in Muziekgebouw aan ’t IJ, Het Concertgebouw en Paradiso én profiteer van vroegboekkorting. Bij een bestelling van minimaal drie concerten is het mogelijk om nu al kaarten te reserveren voor het spraakmakende Nieuwjaarsconcert. Stel hier je eigen NBE-abonnement samen

Animated GIFs - Find & Share on GIPHY

 Bezig met laden    Meer berichten worden geladen