Reprise De Ring in 90 minuten

Reprise De Ring in 90 minuten

Reprise De Ring in 90 minuten

Reprise De Ring in 90 minuten

Zaterdag 29 en zondag 30 juli as. spelen het NBE en Hotel Modern De Ring in 90 minuten tijdens de Bregenzer Festspiele. In september spelen we deze voorstelling ook nog tweemaal in Nederland!

Na 3 jaar zijn het NBE en theatergroep Hotel Modern terug met De Ring in 90 minuten: de 16 musici van het NBE spelen Wagners Ring in 90 minuten alsof hun leven ervan afhangt, terwijl de mensen van Hotel Modern met minicamera’s gluren in een schitterend en gruwelijk insectenrijk, waar verliefde vlinders dansen, sluipmoordenaars hun stille werk doen, en waar de onbarmhartige wetten der natuur in de meest pure vorm zichtbaar zijn.

Een levensgroot terrarium vol bidsprinkhanen, mestkevers en mierenkolonies vult het podium. Wagners gewelddadige wereld vol verraad, machtsstrijd en verwurgende liefde wordt op spectaculaire wijze verbeeld: goden, godinnen, dwergen, reuzen worden gespeeld door levensechte marionetten van geleedpotigen.

“De combinatie van de knappe beeldenknutselaars van Hotel Modern en de muzikanten van het Nederlands Blazers Ensemble is een gedroomde.”
Trouw (****)

SPEELDATA 

ZA 29 JULI 20:00 – Bregenz (Oostenrijk), Werkstattbühne
UITVERKOCHT
ZO 30 JULI 20:00 – Bregenz (Oostenrijk), Werkstattbühne
UITVERKOCHT
ZA 23 SEPTEMBER 20:15 – Rotterdam, Rotterdamse Schouwburg
inleiding begint om 19:15
ZA 30 SEPTEMBER 20:15 – Dordrecht, Kunstmin
inleiding begint om 19:15

Lees hier meer over De Ring in 90 minuten

CD Voices from the East verkrijgbaar!

CD Voices from the East verkrijgbaar!

CD Voices from the East verkrijgbaar!

Afgelopen oktober tourde het NBE samen met Mohsen Namjoo door Nederland met de voorstelling Stemmen uit het Oosten.
“Het was puur genieten. [..] Mohsen Namjoo is een stemkunstenaar die het experiment en de emotie niet schuwt. Mooi, warm, exotisch, niet in de laatste plaats door de geslaagde bewerkingen en de vrije improvisaties van de musici.”, aldus het Eindhovens Dagblad.

Het NBE heeft dit programma uitgebracht op CD en is vanaf vandaag verkrijgbaar in onze webshop! Koop hier de CD Voices from the East

Seizoensbrochure verkrijgbaar!

Seizoensbrochure verkrijgbaar!

Seizoensbrochure verkrijgbaar!

Deze week valt onze seizoensbrochure op de deurmat!
Komend seizoen gaan we weer op ontdekkingsreis, laten artiesten van alle windstreken naar ons toe reizen en traditiegetrouw spelen we met AZC-bewoners die noodgedwongen wereldreiziger werden. Afwisselend met deze avontuurlijke programma’s blazen we nieuw leven in oude meesterwerken. Lees hier meer over seizoen 2017-2018

SEIZOENSBROCHURE ONTVANGEN?

Heb je de seizoensbrochure (nog) niet ontvangen en/of wil je meer weten over (de activiteiten van) het NBE en achtergrondinformatie over onze programma’s? Laat dan hier je gegevens achter en ontvang de seizoensbrochure per post thuis.

Wil je de brochure online bekijken? Download dan hier de seizoensbrochure

BESTEL EEN ABONNEMENT VOOR SEIZOEN 2017-2018

Wil je verzekerd zijn van mooie plaatsen in Amsterdam? Bestel dan een NBE-abonnement, kies uit alle programma’s in Muziekgebouw aan ’t IJ, Het Concertgebouw en Paradiso én profiteer van vroegboekkorting. Bij een bestelling van minimaal drie concerten is het mogelijk om nu al kaarten te reserveren voor het spraakmakende Nieuwjaarsconcert. Stel hier je eigen NBE-abonnement samen

Animated GIF  - Find & Share on GIPHY

Koop CD Gran Partita met korting

Koop CD Gran Partita met korting

Koop CD Gran Partita met korting

Alweer 10 jaar geleden wonnen we de Edison Publieksprijs voor onze CD Gran Partita! De Serenade in Bes K 361 van Wolfgang Amadeus Mozart, beter bekend als de Gran Partita, is wellicht het mooiste werk dat ooit voor blazers werd geschreven.

Dagblad van het Noorden (*****) schreef over deze uitvoering: “De uitvoering is volmaakt in balans, de dertien blazers tonen zich stuk voor stuk grootmeesters.”

Om dit memorabele moment te vieren, kun je t/m 18 juni 2017 de CD Gran Partita voor slechts €10 (kortingscode: ‘NBE10JAAR’) bestellen in onze webshop. Koop hier de CD Gran Partita

 

jongNBE in STYX

jongNBE in STYX

jongNBE in STYX

Na het succes van The Day After in 2015 gaat het jong Nederlands Blazers Ensemble (jongNBE) opnieuw de samenwerking met Holland Opera aan. Van 15 juni t/m 8 juli spelen Holland Opera, jongNBE en DOX de voorstelling STYX op het adembenemende Fort Rijnauwen in Bunnik.

Aan de oever van de Styx wacht Charon op de doden. Saai, dodelijk saai vindt hij zijn taak. Doden brengen nu eenmaal geen leven in de brouwerij. Tot Antigone verschijnt, de strijdbare en levend begraven dochter van Oidipous. Een ontmoeting tussen twee uitersten in een muzikaal grillige omlijsting. STYX is naast een politiek drama vooral een familiedrama. Componist Chiel Meijering heeft een rijk palet aan muzikale kleuren aangebracht met aandacht voor het drama, maar ook voor knotsgekke muzikale momenten voor het 13-koppige blazersensemble.

Lees hier meer over STYX

Made in Georgië

Made in Georgië

Made in Georgië

22 mei start onze Made in…Georgië tournee! We geven meerdere voorstelling in verschillende steden in Georgië met o.a. het Gori vrouwenkoor, het Anchiskhati mannenkoor en Niaz Diasamidze. Daarnaast gaan we op zoek naar jonge componisten die voor ons gaan schrijven en arrangeren. En wanneer je al deze artiesten live of virtueel terugziet op één van onze concerten in oktober, zul je na afloop zweren zelf in Georgië te zijn geweest.

Volg de blazers vanaf 24 mei tijdens hun reis op onze Facebook-pagina, Instagram en Youtube!Bezig met laden    Meer berichten worden geladen