CD De Schepping weer verkrijgbaar!

CD De Schepping weer verkrijgbaar!

CD De Schepping weer verkrijgbaar!

CD De Schepping weer verkrijgbaar!

september 2020De CD van De Schepping is weer verkrijgbaar in onze webshop! Deze opname werd door het Nederlands Blazers Ensemble en Bart Moeyaert op 24 mei 2003 in de Waalse Kerk in Amsterdam gemaakt. Nieuw aan deze uitgave van de CD zijn de prachtige illustraties van Peter Van den Ende. Bestel hier de CD!

Over precies een week – 31 september 2020 – gaan het NBE en Bart Moeyaert weer op tournee met de voorstelling De Schepping. De Schepping is het eerste deel van de succesvolle muziektheater trilogie van het NBE gebaseerd op de drie oratoria van Haydn. Uitgangspunt voor de voorstelling is het oratorium Die Schöpfung in een originele en bijzondere bewerking voor blazers van Josef Triebensee, een tijdgenoot van Haydn. De Vlaamse schrijver Bart Moeyaert schreef een nieuwe tekst bij deze oude muziek. Bestel hier kaarten!

De Schepping keert terug!

De Schepping keert terug!

De Schepping keert terug!

september 2020 – NBE en Bart Moeyaert weer op tournee
Met de drie oratoria van Haydn (Die SchöpfungDie Jahreszeiten en Die Sieben letzten Worte) als uitgangspunt creëerde het Nederlands Blazers Ensemble samen met de Vlaamse schrijver Bart Moeyaert een trilogie: eerst was er De Schepping (2004), daarna kwam Het Paradijs (2010), en met De Hemel werd in 2015 de cyclus afgerond.

In oktober gaan de Blazers en Bart Moeyaert opnieuw op tournee met De Schepping, het eerste deel vandeze succesvolle muziektheatertrilogie. Tijdens deze voorstelling vertelt Bart Moeyaert (winnaar van de Astrid Lindgren Memorial Award 2019, de ‘Nobelprijs voor de kinderliteratuur’) het verhaal aan de hand van een zelfgeschreven tekst bij deze oude, maar op deze manier nooit zo uitgevoerde, muziek van Haydn.

De voorpremière van De Schepping vindt plaats op 30 september in Podium Mozaïek (uitverkocht) en de tournee voert vervolgens langs zalen in Haarlem (uitverkocht), Meppel, Ede, EnschedeHeerlenUtrecht en Amsterdam. Van 3 tot en met 13 maart 2021 volgt een tweede tournee. Klik hier voor alle info en kaarten.

…ontroerende, intieme kamermuziek, waarbij de tekst van Moeyaert nauw aansluit…Het plezier in deze voorstelling straalt zowel van Moeyaert als van de Blazers af… – NCRV radio
…Een soort Peter en de Wolf, maar dan over God en de wereld […] …De teksten van Bart Moeyaert zijn een genot…- Muziekblad Luister
…voor deze herschepping kunnen wij alleen maar onze hoed afnemen…ongeëvenaard. – Focus Knack

jongNBE te gast in ‘De Vooravond’ op NPO 1

jongNBE te gast in ‘De Vooravond’ op NPO 1

jongNBE te gast in ‘De Vooravond’ op NPO 1

september 2020 – Vanavond – donderdag 10 september om 19:00 uur – is het jongNBE te gast in het nieuwe programma De Vooravond op NPO 1.
Het jongNBE speelt een speciaal arrangement van het bekende deuntje van Super Mario Bros, ter ere van het 35-jarige jubileum van dit Nintendo spel.

De Vooravond (opvolger van De Wereld Draait Door) is de dagelijkse talkshow van BNNVARA, gepresenteerd door Fidan Ekiz en Renze Klamer. Zij ontvangen actuele gasten uit de politiek, sport, muziek, cultuur en entertainment en voeren het gesprek van de dag.
Kijk vanavond dus vanaf 19:00 uur naar De Vooravond op NPO 1!

NBE back on stage: laatste kaarten

NBE back on stage: laatste kaarten

NBE back on stage: laatste kaarten

september 2020 –  donderdag 17 september trappen de blazers het nieuwe seizoen af met  NBE back on stage in de grote zaal van Paradiso. Het programma blijft tot vlak van tevoren een verrassing, maar zeker is dat hun optreden jullie weer als vanouds van de sokken zal blazen, verbazen en zo nu en dan ook in ‘t hart zal raken. De kaartverkoop gaat hard, dus weer er snel bij voor de allerlaatste kaarten, die je hier kunt bestellen!

jongNBE speelt op Landgoed Duivenvoorde

jongNBE speelt op Landgoed Duivenvoorde

jongNBE speelt op Landgoed Duivenvoorde

augustus 2020 – Het jongNBE speelt dit keer op een wel heel bijzondere locatie: de tuin van het Kasteel Duivenvoorde! Onze jonge blazers spelen twee keer in de tuin en brengen die middag verschillende stukken ten gehore. Muziek uit ieder genre van klassiek, folk, Balkan tot pop; een ode aan de groene specht, de eekhoorn, de bijen en het zeer afwisselende landschap van Duivenvoorde.

Zondag 6 september treedt het jongNBE op, met concerten om 12:00 uur en 16:00 uur. Meer info en kaarten:

https://www.kasteelduivenvoorde.nl/activiteiten/2020/kasteelconcerten-in-de-tuin-van-landgoed-duivenvoorde/

NBE Back on Stage

NBE Back on Stage

NBE Back on Stage

augustus 2020 – We gaan weer beginnen! De afgelopen maanden hebben de blazers reikhalzend uitgekeken naar het moment dat ze samen met jullie het seizoen 20/21 kunnen openen. Eindelijk is het dan zover: op donderdag 17 september om 20.00 uur wordt de grote zaal van het prachtige Paradiso weer gevuld met de ongeëvenaarde, unieke en uit duizenden herkenbare NBE klanken. Het programma blijft tot vlak van tevoren een verrassing, maar zeker is dat hun optreden jullie weer als vanouds van de sokken zal blazen, verbazen en zo nu en dan ook in ‘t hart zal raken. Meer info en kaarten hier!Bezig met laden    Meer berichten worden geladen