Winnaars Voorrondeconcerten bekend!

Winnaars Voorrondeconcerten bekend!

Winnaars Voorrondeconcerten bekend!

Winnaars Voorrondeconcerten bekend!

Oktober 2020 – Ondanks de aangescherpte corona-maatregelen, vond afgelopen week een geslaagde reeks voorrondeconcerten plaats in Tilburg, Almelo, Rotterdam en Groningen. Wát een talent weer! Bijna zestig componisten tussen de 8 en 18 jaar kwamen uit alle uithoeken van Nederland om hun zelfgemaakte composities* uit te voeren, al dan niet in combinatie met het enthousiaste jongNBE. Alle composities zijn geschreven aan de hand van het thema van dit jaar: STA OP!

De jury had de lastige taak zes winnaars per concert te kiezen. Deze 24 helden hebben nu de eer om aan de slag te gaan met een NBE-arrangeur. Ze maken een bewerking van hun stuk voor het ‘grote’ NBE en zullen deze laten horen tijdens de halve finale: het Componistenweekend op 28 en 29 november. Wie zal er uiteindelijk tijdens het Nieuwjaarsconcert op het podium staan in Het Concertgebouw..?

De winnende componisten van de Voorrondeconcerten:

Regio ZUID: Nora Gommers, Harm Kolen, Daan de Swart, Hieke Clerkx, August Vervuurt en Jasper de Bock
Regio OOST: Boyan Damianov, Nadine Rijpkema, Melle Wassink, Raphael van Alphen, Lola Cedès en Olav Rademaker
Regio WEST: Merijn Martens, Anna Rehling, Stijntje Booij, Casper Groep, Christiaan Blom en de band van Stijn Vergeer, Floris Verweij en Merel Verhagen
Regio NOORD: Rosa van Bommel, Robbin Kugul, Laura Kooistra, Silvan van den Boom, het duo Gunnar Wangen & Roman Wagemans en de band van Joni Spijkerman, Ruby Giles, Jente Borst, Sterren Martens, Tess Binee, Floran Damen, Tycho van Maanen, Corijn Koper, Anna Sieswerda, Ilse Boven en Yentl Steneker

*binnenkort zijn alle optredens te bekijken op onze website!

Voorstellingen Troubadours geannuleerd

Voorstellingen Troubadours geannuleerd

Voorstellingen Troubadours geannuleerd

Oktober 2020 Op dinsdag 13 oktober jl. heeft het kabinet aangescherpte maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. De komende vier tot zes weken mogen álle theaters niet meer dan 30 bezoekers bij hun voorstellingen toelaten. Hierdoor zijn wij tot onze grote spijt genoodzaakt onze voorstellingen van Troubadours – te annuleren. Voor vragen over deze annuleringen kun je terecht bij de desbetreffende theaters.

De geannuleerde voorstellingen van Troubadours zijn:

do 05 nov Amsterdam Podium Mozaïek
za 07 nov Utrecht TivoliVredenburg
di 10 nov Wageningen Junushoff
wo 11 nov Tilburg Theaters Tilburg
do 12 nov Arnhem Musis
vr 13 nov Amsterdam Muziekgebouw
za 14 nov Enschede Muziekcentrum
zo 15 nov Helmond Theater Speelhuis

Op dit moment zijn we in overleg met de zalen om te bekijken of het mogelijk is de voorstellingen van Troubadours te verplaatsen naar oktober 2021. We houden je op de hoogte!

NBE en Bart Moeyaert te gast in De Vooravond op NPO 1

NBE en Bart Moeyaert te gast in De Vooravond op NPO 1

NBE en Bart Moeyaert te gast in De Vooravond op NPO 1

oktober 2020 – Het Nederlands Blazers Ensemble en Bart Moeyaert zijn vanavond, dinsdag 6 oktober, te gast in het programma De Vooravond op NPO 1. Artistiek leider van het NBE, Bart Schneemann, en Vlaamse schrijver en dichter, Bart Moeyaert, zitten aan tafel en vertellen over de voorstelling De Schepping. Hiernaast zal het NBE live optreden in de studio.

Het NBE en Bart Moeyaert touren op dit moment door het land met De Schepping. De Schepping is het eerste deel van de succesvolle muziektheater trilogie van het NBE gebaseerd op de drie oratoria van Haydn. Uitgangspunt voor de voorstelling is het oratorium Die Schöpfung in een originele en bijzondere bewerking voor blazers van Josef Triebensee, een tijdgenoot van Haydn. De Vlaamse schrijver Bart Moeyaert schreef een nieuwe tekst bij deze oude muziek.
Lees hier de lovende recensies van het NRC Handelsblad en De Volkskrant over De Schepping.

De Vooravond is de dagelijkse talkshow van BNNVARA, gepresenteerd door Fidan Ekiz en Renze Klamer. Zij ontvangen actuele gasten uit de politiek, sport, muziek, cultuur en entertainment en voeren het gesprek van de dag.

Wil je ook naar De Schepping? Hier vind je alle informatie over onze tournee in oktober én die in maart 2021.

De Schepping lovend ontvangen!

De Schepping lovend ontvangen!

De Schepping lovend ontvangen!

oktober 2020 – “Het energieke Nederlands Blazers Ensemble klonk als een orkest op volle sterkte” kopte de Volkskrant in haar recensie de dag na onze voorpremière. En ze vervolgde met: “even goed deed het ensemble de heerlijke muziek van Haydn slinken tot kamermuzikale intimiteit.” […] “De muziek raakte verstrengeld in het gesproken woord, in het fluweelzachte Vlaams van Moeyaert.” Benieuwd naar de volledige recensie? die lees je hier.
Recht uit ’t hart was de reactie van bezoekers van onze voorstelling diezelfde avond: “Wat een beladen avond; wat een prachtige voorstelling; wat een betrokkenheid bij alle spelers.”
Ook NRC Handelsblad gaf de Schepping vier sterren: “De voorstelling is een treffende belichaming van het denkbeeld dat muziek begint waar woorden eindigen.”
Lees hier de hele recensie.

Wil je ook naar De Schepping? Hier vind je alle informatie over onze tournee in oktober én die in maart 2021.

Bart vertelt: De Schepping (Franz Joseph Haydn)

Bart vertelt: De Schepping (Franz Joseph Haydn)

Bart vertelt: De Schepping (Franz Joseph Haydn)

september 2020 – In de serie ‘Bart vertelt’ neemt hoboïst en artistiek leider van het Nederlands Blazers Ensemble (NBE), Bart Schneemann, je mee in de wereld van de klassieke muziek. Aan de hand van cd’s van het NBE vertelt Bart over de muziek, de componist en het verhaal achter wereldberoemde muziekstukken. 1 oktober 2020 gaat het NBE op tour door heel het land met hun voorstelling ‘De Schepping’. De Schepping is het eerste deel van de succesvolle muziektheater trilogie van het Nederlands Blazers Ensemble gebaseerd op de drie oratoria van Franz Joseph Haydn. Uitgangspunt voor de voorstelling is het oratorium Die Schöpfung in een originele en bijzondere bewerking voor blazers van Josef Triebensee, een tijdgenoot van Haydn. De Blazers vroegen de Vlaamse schrijver Bart Moeyaert om een nieuwe tekst bij deze oude, maar op deze manier nooit zo uitgevoerde, muziek te schrijven. Tijdens de concerten vertelt Bart Moeyaert zelf het verhaal.

 

 

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

 

▶︎ Bestel hier de kaartjes voor de voorstelling
▶︎ Bestel de cd van de Schepping hier
▶︎ Steun het NBE: https://tinyurl.com/steunnbe

CD De Schepping weer verkrijgbaar!

CD De Schepping weer verkrijgbaar!

CD De Schepping weer verkrijgbaar!

september 2020De CD van De Schepping is weer verkrijgbaar in onze webshop! Deze opname werd door het Nederlands Blazers Ensemble en Bart Moeyaert op 24 mei 2003 in de Waalse Kerk in Amsterdam gemaakt. Nieuw aan deze uitgave van de CD zijn de prachtige illustraties van Peter van den Ende. Bestel hier de CD!

Vanaf 30 september 2020 gaan het NBE en Bart Moeyaert weer op tournee met de voorstelling De Schepping. De Schepping is het eerste deel van de succesvolle muziektheater trilogie van het NBE gebaseerd op de drie oratoria van Haydn. Uitgangspunt voor de voorstelling is het oratorium Die Schöpfung in een originele en bijzondere bewerking voor blazers van Josef Triebensee, een tijdgenoot van Haydn. De Vlaamse schrijver Bart Moeyaert schreef een nieuwe tekst bij deze oude muziek. Bestel hier kaarten!Bezig met laden    Meer berichten worden geladen