Het NBE zondag 16 februari bij Podium Witteman

Het NBE zondag 16 februari bij Podium Witteman

Het NBE zondag 16 februari bij Podium Witteman

Het NBE zondag 16 februari bij Podium Witteman

 

februari 2020 – Zondag 16 februari ontvangt Paul Witteman vader en zoon Bart en Julian Schneemann en het Nederlands Blazers Ensemble. Aanleiding is The Unknown Chaplin, een bijzondere voorstelling, waarmee de blazers in november vorig jaar door het hele land volle zalen wisten te trekken. Vanaf dinsdag 3 t/m zondag 22 maart volgt een tweede tournee langs zalen in Ede, Helmond, Tilburg, Den Haag, Amersfoort, Enschede, Amsterdam en Rotterdam.
Klik hier voor alle informatie.

Uitzending Podium Witteman:  zondag 16 februari 2020, van 18.10 tot 19.10 uur op NPO 2

 

“Joy, oh Joy, oh sweet excitement…”

“Joy, oh Joy, oh sweet excitement…”

“Joy, oh Joy, oh sweet excitement…”

januari 2020 – Op dit moment touren de blazers door heel Nederland met 9e Beethoven. Van deze 9e Beethoven krijgen we enorm veel energie!’ lieten bezoekers ons weten na afloop van de voorpremière, afgelopen donderdag in Podium Mozaïek. Direct aansluitend volgden voorstellingen in Enschede, Tilburg, Helmond, Wageningen en Drachten en ook daar werden de blazers, Consensus Vocalis en het NBE-koor met open armen ontvangen door enthousiast publiek: ‘Allemaal samen……..en dat waren we, een volle zaal, fantastische musici en enthousiaste zangers, het was een feest!’. 

Ondersteund door lokale koren zong iedereen hartstochtelijk mee met Ode to Joy: ‘uit volle borst meebrullen, heerlijk!’. Klik hier als je de tekst – speciaal voor het NBE bewerkt door Aafke Romeijn – nog eens wil nalezen of alvast wil oefenen!

Wil je ook naar 9e Beethoven, dan kan je er nog bij zijn in De Lievekamp in Oss (30 januari), TivoliVredenburg in Utrecht (2 februari), Parkstad Limburg Theaters in Heerlen (4 februari), Paradiso Amsterdam UITVERKOCHT (5 februari), Philharmonie in Haarlem (1 maart) en Musis in Arnhem (15 maart).

Lees hier meer!

BINNENKORT OP TOURNEE: 9E BEETHOVEN

BINNENKORT OP TOURNEE: 9E BEETHOVEN

BINNENKORT OP TOURNEE: 9E BEETHOVEN

januari 2020 – Ook zo genoten van Beethovens 9e tijdens het Nieuwjaarsconcert? Dan hebben we goed nieuws! Vanaf 23 januari gaan de blazers op tournee met een van Beethoven’s meest iconische werken: de negende symfonie, met de beroemde Ode to Joy. Een speciaal NBE-koor, samengesteld uit zangers van verschillende culturen en windstreken, reist mee en wordt bij elk optreden versterkt door plaatselijke koren. De tournee van 9e Beethoven voert onder meer langs zalen in Amsterdam,
EnschedeTilburgHelmond, WageningenDrachten en Oss.

Klik hier voor de volledige speellijst en het bestellen van kaarten.

Bedankt!

Bedankt!

Bedankt!

januari 2020 Na afloop van het Nieuwjaarsconcert Roll Over Beethoven klonk niet alleen een overweldigend en enthousiast applaus maar mochten we ook vele Tikkies en donaties in ontvangst nemen. Namens alle blazers onze grote dank aan alle gulle gevers!

Wil jij ook bijdragen aan onze NBE-programma’s waarin continu gezocht wordt naar culturele en maatschappelijke verbindingen, naar verrassende combinaties met andere genres en culturen en aandacht is voor opleiden van jong talent? Met een donatie – groot of klein – help je ons enorm. Lees hier meer over hoe je met ons mee kan doen!

Het Parool over het Nieuwjaarsconcert 2020:
“Onder de eeuwig bevlogen artistieke leiding van hoboïst Bart Schneemann brengt het NBE op 1 januari nu al vele jaren in het Concertgebouw een programma waarin liefde en verbroedering de boventoon voeren. En waarin xenofobie, zinloze agressie en geweld niet bestaan, omdat daarvoor in de klassieke muziek domweg geen plaats is.”

1 januari 18.55 NPO2: Het Nieuwjaarsconcert 2020

1 januari 18.55 NPO2: Het Nieuwjaarsconcert 2020

1 januari 18.55 NPO2: Het Nieuwjaarsconcert 2020

december 2019 Nog heel even en dan is het zover: het Nieuwjaarsconcert 2020!

Het Nieuwjaarsconcert is helemaal uitverkocht, maar gelukkig ook op tv te zien op 1 januari om 18.55 uur bij BNNVARA op NPO2.

Met het thema Roll over Beethoven viert het NBE op de eerste dag van het Beethovenjaar de 250ste verjaardag van deze componist. Uiteraard speelt Beethovens beroemde Ode to the Joy op tekst van Friedrich Schiller de hoofdrol. Speciaal voor dit Nieuwjaarsconcert heeft het NBE een koor samengesteld met zangers uit alle windstreken, samen met Consensus Vocalis.

Het wordt een verrassend muzikaal spektakel, met als gasten o.a. Giorgos Xylouris en zijn zoons Nikos en Adonis Xylouris, die eerder dit seizoen samen met het NBE schitterden in Rameau en de Grieken. De blazers spelen naast Beethoven werken van onder meer Georg Friedrich Händel, Jean-Philippe Rameau en nog heel veel meer!

Natuurlijk zijn er, net als elk jaar, nieuwe werken te horen van jonge componisten, de winnaars van de jaarlijkse compositiewedstrijd van het NBE. De drie gelukkigen die samen met het NBE op het podium van Het Concertgebouw staan zijn trompettist Duco Akkerman (18), violist Casper Jeukendrup (16) en pianist Sietse Verstege (17). Casper Jeukendrup wordt tijdens het concert begeleid door zijn broertjes, Julian en Valentijn Jeukendrup.

Prijzenregen bij Finale Compositiewedstrijd

Prijzenregen bij Finale Compositiewedstrijd

Prijzenregen bij Finale Compositiewedstrijd

december 2019 Afgelopen zondag vond de Finale van de Compositiewedstrijd plaats in TivoliVredenburg. De jonge componisten streden tegen elkaar voor een plek in het Nieuwjaarsconcert. Naast deze felbegeerde prijs om je eigen compositie samen met NBE uit te voeren tijdens het Nieuwjaarsconcert, vielen er nog meer jonge componisten in de prijzen.

Jonge componisten op TV

De drie jonge componisten die zijn gekozen om met het NBE in het Nieuwjaarsconcert te spelen zijn: Duco Akkerman (18) uit Boekelo, Casper Jeukendrup (16) uit Velp en Sietse Verstege (17) uit Den Haag. Casper Jeukendrup wordt tijdens het concert begeleid door zijn broertjes, Julian en Valentijn Jeukendrup.
Het Nieuwjaarsconcert is op 1 januari om 18:55 uur te zien op NPO2 (BNNVARA)! Kinderen voor Kinderen-presentator Ridder van Kooten zal deze jonge componisten interviewen.

KC-PRIJS VOOR JONGE COMPONISTEN

De Koninklijk Conservatoriumprijs is gewonnen door: Silvan van den Boom, Sietse Verstege, Casper Jeukendrup en Jasper de Bock. De prijs bestaat uit compositieworkshops, die gegeven worden door componist Reza Namavar, docent compositie Jong KC. Het resultaat van deze workshops zal worden uitgevoerd door het New European Ensemble tijdens het Jong KC Zomerfestival in Den Haag, op dinsdag 14 juli 2020.

KC-JUNIOR COMPOSITIEPRIJS

De Koninklijk Conservatorium Junior Prijs is uitgereikt aan: Emily Beauchamp, Jente Borst, Daan de Swart en Aušra Martinavičiūtė. Zij krijgen de workshop ‘een dag componeren’ met componist Reza Namavar, docent compositie Jong KC.

Publieksprijs

De Publieksprijs is gegaan naar Alexander en Elina Sofie Jansen. Zij wonnen de harten van de meeste luisteraars met hun compositie Time Machine. Zij krijgen kaarten voor het Nieuwjaarsconcert en een verrassingspakket!Bezig met laden    Meer berichten worden geladen