NBE speelt Erik Satie

NBE speelt Erik Satie

NBE speelt Erik Satie

NBE speelt Erik Satie

november 2022 – Concert in de vorm van een peer na 10 jaar weer terug in de theaters! Een prachtige voorstelling rondom het leven van Erik Satie, meester van het absurdisme en van de meest intieme muziek. Door de ogen en oren van hedendaagse kunstenaars laten de Blazers je zijn wereld beleven. Laat je verwonderen door dit bijzondere NBE-programma vol prachtige arrangementen, film, teksten, veel ‘op het verkeerde been’ en beaucoup d’humour.

Concert in de vorm van een peer is vanaf 23 november o.a. te zien in Amsterdam (Podium Mozaïek & Muziekgebouw), Enschede, Heerlen, Groningen en Utrecht.

Kijk hier voor alle data, locaties en meer informatie over het programma.

oktober 2022 – Na het grote succes in Nederland in 2019 speelt het NBE samen met de familie Xylouris op 26 oktober 2022 in de Megaron in Athene.

‘Het is een en al avontuur dat opstijgt uit deze geweldig geëngageerde muziekmakers (want dat zijn het!);
– Opus Klassiek over de CD Rameau & the Greeks (lees hier de hele recensie)

‘Droomhuwelijk tussen klassiek en volksmuziek’
– Haarlems Dagblad 
(lees hier de hele recensie)

Een van de belangrijkste operacomponisten in de historie is Fransman Jean-Philippe Rameau: 35 opera’s! 35 opera`s, gecomponeerd in de 17de eeuw, met libretto`s die bijna altijd gebaseerd zijn op Griekse tragedies of blijspelen. Blijkbaar waren de emotie, de hartstocht en de tragiek van deze klassieke verhalen voor Rameau van een ongekende inspiratie. Dit was voor het NBE de aanleiding om een aantal van Rameau’s fabuleuze opera-ouvertures te koppelen aan de Griekse traditionele muziek, die nog tot op de dag van vandaag actueel is en in dorpen en steden, op het vasteland en op de eilanden vrijwel dagelijks wordt gespeeld door jong en oud. Onze fenomenale gasten zijn Apollonia, Giorgos, Nikos en Adonis Xylouris, vader en kinderen, grote helden op Kreta.

Vier sterren in NRC voor ‘Eternal Delight’

Vier sterren in NRC voor ‘Eternal Delight’

Vier sterren in NRC voor ‘Eternal Delight’

oktober 2022 – In een overvol Podium Mozaïek was 12 oktober de try-out van Eternal Delight, een voorstelling over tegenstellingen die bij elkaar komen, met muziek van Kantsjeli en Martland.
Het NRC schrijft: Op de voorpremière van dit programma, bij het intieme Amsterdamse Podium Mozaïek, werd eenheid gezocht én gevonden. Een zestienkoppig ensemble — hout, koper, akoestische en elektrische bas, twee percussionisten en een drumstel — smolt Kantsjeli en Marltand samen. Het programma dat zo ontstond had wel iets weg van een Pixar-film; drama, comic relief, en sentiment, alles in de juiste hoeveelheden op de juiste momenten.
Ook het publiek was meer dan enthousiast: ‘Misschien wel het mooiste wat ik dit jaar gehoord heb’, ‘Dit kan alleen het NBE, dank jullie wel!’
Eternal Delight is nog te zien in Utrecht, Den Haag, Arnhem, Haarlem en Amsterdam.
Kijk hier voor meer informatie over het programma. 
Lees hier de hele recensie van het NRC.

 

 

NBE speelt Eternal Delight

NBE speelt Eternal Delight

NBE speelt Eternal Delight

oktober 2022 – Het NBE gaat deze maand op tournee met wel een hele bijzondere voorstelling: Eternal Delight. De magische, bijna mythische spirituele muziek van de Georgische Gia Kantsjeli wordt gecombineerd met de spannende spectaculaire klanken van Brit Steve Martland. Beiden hebben een lange geschiedenis met het NBE die resulteerde in dit prachtige programma. Eternal Delight is vanaf 12 oktober te zien door heel het land. Kijk hier voor meer informatie.

Vacature Manager talentontwikkeling & educatie

Vacature Manager talentontwikkeling & educatie

Vacature Manager talentontwikkeling & educatie

september 2022 – Wij zijn per direct op zoek naar een Manager talentontwikkeling & educatie! We zijn op zoek naar iemand die de drijvende kracht zal zijn achter de jaarlijkse compositiewedstrijd, de verschillende jonge blazersensembles die het NBE heeft opgericht en andere educatieve projecten met en voor kinderen en jongeren. Lees hier de hele vacature en reageer direct!

Vier met het NBE de Dag van de Vrede

Vier met het NBE de Dag van de Vrede

Vier met het NBE de Dag van de Vrede

september 2022 – 21 september is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationale dag van de Vrede. Het NBE, Stichting Vluchteling en TivoliVredenburg vonden dat er te weinig aandacht was voor deze juist nu zo belangrijke dag en besloten de dag samen luister bij te zetten. Tijdens de vorige editie traden artiesten van over de hele wereld als solisten op. Het concert kreeg een eervolle plaats in de top 10 van mooiste TivoliVredenburgmomenten van 2021. Ook dit jaar belooft het een indrukwekkende voorstelling te worden, met muziek van over de hele wereld – en dan met name uit de plekken waar juist nu vrede zo nodig is. Het programma is een mix van dans, muziek en spoken word. Met optredens van de Oekraïense zangeres Alisa Sova, de van Armeense afkomst 12-jarige breakdanser David Kitoyan, en spoken word van Hafsah Mujalli en de Iraans-Nederlandse Sahand Sahebdivani.
Bestel hier jouw kaarten!Bezig met laden    Meer berichten worden geladen