Regionale muziekdagen 2023

Regionale muziekdagen 2023

Regionale muziekdagen 2023

Regionale muziekdagen 2023

januari 2023 – Speciaal voor muziekdocenten organiseren het NBE en het Prinses Christina Concours vanaf dit jaar in samenwerking met lokale partners de jaarlijkse Regionale Muziekdagen. Op deze dagen worden muziekdocenten uit heel Nederland bij elkaar gebracht om met elkaar in gesprek te gaan over lespraktijken en om inspiratie op te doen hoe die lespraktijken te blijven ontwikkelen.

Ben jij muziekdocent en ben je op zoek naar contact met collega’s uit jouw vakgebied? Wissel je graag van gedachten over jouw dagelijkse lespraktijk en over de (groei)mogelijkheden voor je leerlingen? Klinkt een actief netwerk in jouw omgeving je als muziek in de oren? Kom dan naar de Regionale Muziekdagen 2023! – Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

NBE viert Napels!

NBE viert Napels!

NBE viert Napels!

januari 2023 – In onze nieuwe voorstelling ‘Napolitana’ vieren we Napels, havenstad van een overweldigende schoonheid aan de Middellandse Zee. Aan de voet van de Vesuvius bruist het al eeuwenlang van emotie, vis, familie, en vooral muziek! Muziek van de grote maestro’s die Napoli heeft voortgebracht, Domenico Scarlatti en Iovanni Pergolesi. En muziek van de straat en van de kroeg: te gast is de levende legende Peppe Barra die als geen ander Napolitaanse volksmuziek zingt, vol drama en humor. Opgezweept door gitarist Paolo del Vecchio en Simone Bottasso op zijn Italiaanse organetto. Samen met het NBE vieren ze de stad met een levende ziel: Napolitana!  Vanaf 1 februari te zien in heel het land! Bestel nu je kaartjes voor Napolitana.

Kijk het Nieuwjaarsconcert terug!

Kijk het Nieuwjaarsconcert terug!

Kijk het Nieuwjaarsconcert terug!

januari 2023 – Kijk het Nieuwjaarsconcert 2023 hier terug! Voor iedereen die het concert gemist heeft of nog een keer wil zien.
Een greep uit reacties van ons publiek:

‘Wat hebben we genoten, complimenten voor de variatie in het programma en het grote enthousiasme op het podium’

‘De beste manier om het nieuwe jaar mee te beginnen, wat een geweldig en prachtig concert! Muziek verbindt echt!’

‘We kunnen nu al niet wachten tot volgend jaar!’

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

 

 

 

Nieuwjaarsconcert 1 januari om 18:45 op NPO2!

Nieuwjaarsconcert 1 januari om 18:45 op NPO2!

Nieuwjaarsconcert 1 januari om 18:45 op NPO2!

december 2022 – Op 1 januari om 18:45 zal ook dit jaar het Nieuwjaarsconcert uitgezonden worden op TV. Binnen het thema Smartlap nemen de Blazers je mee in een prikkelende, ontroerende en verrassende voorstelling. Van Bach tot Tante Leen en van de Amsterdamse kroeg tot het temperamentvolle Napels. Samen met gasten uit verschillende theaterdisciplines en culturen brengt het NBE een bijzondere kijk- en luisterbeleving, vol verbroedering, hoop, troost en inspiratie. Lees alles over het Nieuwjaarsconcert en zet 1 januari 18:45 alvast in je agenda!

Luister de podcast met Bart Schneemann

Luister de podcast met Bart Schneemann

Luister de podcast met Bart Schneemann

december 2022 – In de Volkskrant podcast ‘Met Groenteman in de kast’ spreekt Gijs Groenteman met Bart Schneemann over zijn liefde voor de muziek, jeugd in Venlo, rieten maken en nog veel meer!
Luister de podcast hier of in je favoriete podcast-app.

 

Winnaars Compositiewedstrijd

Winnaars Compositiewedstrijd

Winnaars Compositiewedstrijd

december 2022 – Zondag 18 december vond de Finale van de Compositiewedstrijd plaats in TivoliVredenburg. De jonge componisten streden tegen elkaar voor een plek in het Nieuwjaarsconcert. Naast deze felbegeerde prijs om je eigen compositie samen met NBE uit te voeren in het Concertgebouw, vielen er nog meer jonge componisten in de prijzen.

JONGE COMPONISTEN OP TV

Deze drie jonge componisten(duo’s) zijn gekozen om met het NBE in het Nieuwjaarsconcert te spelen: Linde Geboers, Laimis Jofre &  Job Reijnhart en Lucas Bakker. Het Nieuwjaarsconcert wordt op 1 januari om 18:45 uur op NPO 2 uitgezonden door BNNVARA!

PUBLIEKSPRIJS

De Publieksprijs is gegaan naar Nanja Blom. Zij won de harten van de meeste luisteraars met haar compositie ‘Peace’.

KC-PRIJS VOOR JONGE COMPONISTEN

De Koninklijk Conservatoriumprijs is gewonnen door: Marjolein Bank, Cecelia Palumbo, Sem Hoos, Nora de Gier en Simon van Prooijen. De prijs bestaat uit compositieworkshops, die gegeven worden door componist Reza Namavar, docent compositie Jong KC.

KC JUNIOR COMPOSITIEPRIJS

De Koninklijk Conservatorium Junior Compositieprijs is gewonnen door: Lucas Bakker en Nanja Blom. Deze prijs is in het leven geroepen voor de jongste componisten. De winnaars krijgen ‘een dagje componeren’ met componist Reza Namavar, docent compositie Jong KC.Bezig met laden    Meer berichten worden geladen