Compositiewedstrijd gaat weer van start!

Compositiewedstrijd gaat weer van start!

Compositiewedstrijd gaat weer van start!

Compositiewedstrijd gaat weer van start!

Elk jaar opnieuw bewijst de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert haar kracht. Het NBE ontvangt jaarlijks meesterwerken van meer dan 100 (piep)jonge componisten. De wedstrijd blijkt een springplank voor menig serieus componeertalent in Nederland.

Niets mooier dan je eigen muziek verzinnen en die uitvoeren met topmuzikanten! Er zijn nauwelijks regels, alles mag en alles kan zolang je het maar zelf verzonnen hebt.
Op weg naar het Nieuwjaarsconcert is dé compositiewedstrijd van het NBE en BNNVARA voor iedereen t/m 18 jaar. Dus of je nou rapt, viool speelt of singer-songwriter bent, doe mee en maak kans om met het NBE op 1 januari op het podium te staan van Het Concertgebouw in Amsterdam, door BNNVARA uitgezonden op tv!

Lees hier meer

King Lear lovend ontvangen

King Lear lovend ontvangen

King Lear lovend ontvangen

Afgelopen vrijdag was de première van King Lear, een op maat gemaakte opera door Holland Opera samen met het jongNBE op Fort Rijnauwen. Met originele Shakespeare teksten, muziek uit Verdi’s MacBeth, Othello en Requiem en nieuwe composities van Fons Merkies heeft Holland Opera een nieuwe opera op locatie gemaakt en de pers is meer dan enthousiast:
‘Eigenzinnige King Lear (…) het jong Nederlands Blazers Ensemble speelt tot op de laatste noot messcherp en uitdagend’
– ★★★★ De Telegraaf
‘Een toegankelijk locatiespektakel op Fort Rijnauwen (…) De uitvoerenden zijn gewoon goed – van de solisten tot het koor en het jong Nederlands Blazers Ensemble’
★★★ de Volkskrant
‘Shakespeare in behapbare brokken’ – Theaterkrant
‘De zichtlijnen in dit theater zonder coulissen zijn spectaculair en worden optimaal benut. De cast is goed, met bariton Wiebe Pier Cnossen als uitschieter, ook al wordt zijn King Lear door de slapstickelementen in het libretto geen moment tragisch. Het uitstekende koor zorgt regelmatig wel voor vervoering.’ – ★★★★ NRC Handelsblad
Lees hier meer over King Lear!

Wij zoeken stagiairs!

Wij zoeken stagiairs!

Wij zoeken stagiairs!

In het nieuwe seizoen hebben wij weer plaats voor twee stagiairs, die ons gaan ondersteunen bij de educatie & productie en bij de marketing & communicatie.

Wat ga je doen als stagiair educatie & productie?
Je levert een bijdrage aan de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert: je ondersteunt de afdeling educatie in de voorbereidingen, helpt bij het verwerken van de aanmeldingen (tekst, beeld, geluid, bladmuziek), bent betrokken bij de begeleiding van de jonge componisten, je bent bij concerten aanwezig en je wordt ingezet als productieassistent bij de NBE projecten in het najaar, waaronder het Nieuwjaarsconcert. Je bent medeverantwoordelijk voor de webredactie en de social media rondom de compositiewedstrijd. Verder draai je mee in de organisatie. Een specifieke stageopdracht behoort tot de mogelijkheden of we gaan samen op zoek naar een passende eindopdracht. Je wordt begeleid door de educatie medewerker, maar omdat we kleine organisatie zijn zal je met iedereen samenwerken.

Wat houdt een stage marketing & communicatie in?
Wij zoeken per medio augustus 2019 een gezellige, zelfstandige en flexibele stagiair voor de afdeling Marketing en Communicatie. Bij voorkeur iemand die voor een periode van een half jaar minimaal 4 dagen per week beschikbaar is. Je schrijft teksten voor op de website, voert analyses uit en je werkt mee aan het opzetten en uitvoeren van campagnes. Een specifieke stageopdracht behoort ook tot de mogelijkheden. Je komt in de loop van de stage met alle facetten van de professionele muziekwereld in aanraking en je bent zeer nauw betrokken bij de PR en productie van de concerten.

Meer weten en reageren? klik hier

Succesvolle eerste Anywhere The Wind Blows

Succesvolle eerste Anywhere The Wind Blows

In het Pinksterweekend 2019 ging een lang gekoesterde droom van het Nederlands Blazers Ensemble in vervulling. In samenwerking met het Haagse Zuiderstrandtheater zag het eerste NBE-festival het daglicht: Anywhere The Wind Blows. Bedacht en gespeeld door NBE samen met geweldige artiesten van heinde en verre. Een feest van veelkleurige, melancholische en verrassende klanken. Over hier en daar, over heimwee en thuis, over komen en gaan, over vroeger en nu en over wat de toekomst brengen zal: hopelijk meer vertrouwen in het vreemde en verwondering over het vertrouwde. Met o.a. AGRAF, Kalben, Driss El Maloumi, Hasna El Bacharia, Souad Asla & Lemma en Karsu. Het festival nodigde iedereen uit om te komen aanwaaien en uitblazen. De eerste editie trok tegen de 2000 bezoekers. Om alvast te noteren: volgend jaar staat het festival gepland in het Pinksterweekeinde van 31 mei en 1 juni 2020, ook weer in het Zuiderstrandtheater in Den Haag.

Veelkleurigheid in klanken en mensen
Het Nederlands Blazers Ensemble, de programmeur van het festival, liet zich inspireren door landen rond de Middellandse Zee, zuidkust van Turkije tot Marokko. Met daarbij de wens om met het festival de veelkleurigheid in klanken en mensen te vieren en te verbinden. En vertrouwen te bouwen. Met deze eerste editie van Anywhere The Wind Blows was er muziek én publiek uit alle windstreken.

‘Prachtige mix van muziekstijlen en culturen’ – reacties festivalbezoekers
Vrijwel direct na het festival kregen we veel enthousiaste reacties van festivalbezoekers, hieronder een greep:

De heerlijke sfeer, de muziek en de verhalen, het was groots. En dan de prachtige finale ‘s avonds met aan het slot het schitterende Drowning by Numbers, geweldig!’ – Jaap

‘Super georganiseerd, niets dan lof voor alle optredens en natuurlijk vooral voor het slotconcert!’ – Nelleke en Peter

‘Met name de pianist, vonden wij wel heel bijzonder, zo ontroerend mooi. En het avondoptreden in de grote zaal was ook een feest.’ – Dieuwerke

‘Een prachtige mix van muziekstijlen en culturen. Een leuke variatie van podia, zowel binnen als buiten. Grote optredens, kleine optredens, ontroerend, ingetogen, expressief, vrolijk. Voor herhaling vatbaar!’ – Tom

‘Zo moet muziek zijn: beleving en emotie en het was er allemaal. Niet alleen wereldmuziek maar ook een beetje wereldtoneel op de paar vierkante meter. Het was een zinderende avond, ik kijk nu al uit naar de volgende keer.’ – Anneke

Boek nu kaarten voor het nieuwe seizoen!

Boek nu kaarten voor het nieuwe seizoen!

Boek nu kaarten voor het nieuwe seizoen!

Er staat weer een gloednieuw NBE-seizoen met veelbelovende voorstellingen voor de deur! Vanaf nu is het mogelijk om een abonnement te bestellen voor de Amsterdamse NBE-voorstellingen.

Wanneer je een abonnement bestelt voor de Amsterdamse NBE- serie heb je keus uit alle NBE- voorstellingen in het Muziekgebouw aan ’t IJ, Het Concertgebouw en Paradiso én profiteer je ook nog eens van vroegboekkorting! Daarnaast is het ook mogelijk om nu al kaarten te reserveren voor het spraakmakende Nieuwjaarsconcert op 1 januari, wanneer je minimaal drie andere voorstellingen van het NBE bezoekt.

Bekijk hier het volledige programma voor 2019 -2020.

Klik hier om je abonnement te bestellen.

NBE festival Anywhere the winds blows

NBE festival Anywhere the winds blows

NBE festival Anywhere the winds blows

Tijdens het Pinksterweekend gaat een lang gekoesterde droom in vervulling van het Nederlands Blazers Ensemble: Anywhere The Wind Blows, het eerste NBE-festival in samenwerking met het Zuiderstrandtheater. Over hier en daar, over heimwee en thuis, over komen en gaan, over vroeger en nu en over wat de toekomst brengen zal: hopelijk meer vertrouwen in het vreemde en verwondering over het vertrouwde. Een feest van veelkleurige, melancholische en verrassende klanken, geuren en smaken van landen rondom de Middellandse zee. Samen met geweldige artiesten van heinde en verre zoals Karsu, AGRAF en Kalben. Inclusief zeven podia, films en foodtrucks van overal. Waar je samen zingt, danst, proeft, lacht, viert, beleeft en geniet! Kom aanwaaien en uitblazen!
Lees hier alles over het festival!Bezig met laden    Meer berichten worden geladen