Kijk & Luister!

Kijk & Luister!

Kijk & Luister!

Kijk & Luister!

Beste, lieve NBE-fans!

Fijn dat jullie onze website bezoeken!
We weten het allemaal, het zijn verwarrende tijden. Zo’n ontwrichting van de samenleving hebben we sinds lang niet meegemaakt!
Ook het NBE gaat de komende maanden de effecten van het coronavirus tot diep in z’n vezels voelen: we keken al een hele tijd uit naar onze tour in april met de Vier Letzte Lieder van Strauss. We hebben jaren gewacht op het grote moment dat de rechten vrijkwamen om dit meesterwerk, een ijkpunt in de muziekgeschiedenis, voor het NBE te arrangeren. En de tour door Nederland was een mooie: tien voorstellingen van Leeuwarden tot Tilburg. Ook de geplande festivals in Spanje en Italië en de tour naar Brazilië zijn natuurlijk geannuleerd. En zoals jullie allemaal weten is het effect op de organisatie van het NBE en vooral op de spelers enorm. De meesten van ons zijn financieel afhankelijk van de voorstellingen die we elk jaar in binnen- en buitenland geven. Maar niet getreurd, de gezondheid van ons allen en vooral van de kwetsbaren en wat ouderen in de samenleving is vele, vele malen belangrijker! Dus wil ik voorstellen om er toch gewoon onze schouders onder te zetten en zoveel als we kunnen schoonheid, warmte en betrokkenheid met elkaar te delen!

Daarom, om te beginnen hebben we de BNNVARA uitzendingen van de laatste NBE Nieuwjaarsconcerten op ons YouTube-kanaal gezet (waar ook een heleboel ander moois te vinden is), door een klik op de muis helemaal terug te zien.

We gaan de komende tijd ook nog een aantal andere memorabele concerten, waarvan we opnames hebben gemaakt, aan het rijtje toevoegen, hierover later meer!

Ook beginnen we met de ‘SPOTIFY TOP 15‘. Ik heb een lijstje gemaakt, een persoonlijke keuze uit de honderden tracks van 46 NBE- cd’s die voor mij het meest emotioneel, spannend of gewoon het mooist zijn. Door een click op de muis, kunnen jullie ze beluisteren. Vertel me graag, via info@nbe.nl welke tracks er volgens jullie aan ontbreken. En welke track daarvoor moet wijken…dan hebben we als we weer in rustiger vaarwater zijn, misschien wel de meest memorabele SPOTIFY TOP 15!

Zet ‘m op en hoop jullie weer snel terug te zien in het theater!

Bart

 

Nieuwjaarsconcerten op YouTube

Nieuwjaarsconcerten op YouTube

Nieuwjaarsconcerten op YouTube

Vanaf vandaag gaan we zo veel mogelijk Nieuwjaarsconcert integraal uploaden op ons YouTube-kanaal, zodat we ook in deze bizarre tijden samen kunnen genieten van de muziek.

Kijk hier voor ons YouTube-kanaal!

Wanneer je je abonneert op ons YouTube kanaal krijg je een melding als we er een nieuw concert op hebben gezet!
Zou je een bepaalde voorstelling heel graag willen terugzien digitaal? Stuur ons jouw verzoek naar info@nbe.nl en we gaan ons best voor je doen!

 

 

 

 

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Ook Vier letzte Lieder afgelast

Ook Vier letzte Lieder afgelast

Ook Vier letzte Lieder afgelast

Maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Alle bijeenkomsten en evenementen zijn tot 1 juni verboden, ook met minder dan 100 mensen.
Tot onze grote spijt zijn wij genoodzaakt ook het laatste programma van dit seizoen – Vier letzte Lieder van Strauss – te annuleren.
Voor vragen over deze annuleringen kun je terecht bij de desbetreffende theaters.

De geannuleerde voorstellingen van Vier letzte Lieder zijn:

16 april – Podium Mozaïek
17 april – Musis Arnhem
18 april – Nieuwe Kerk Den Haag 
19 april – Het Concertgebouw
21 april – Theaters Tilburg
22 april – Grote Kerk Muiden
23 april – Grote Kerk Enschede
25 april – Het Concertgebouw
26 april – TivoliVredenburg
28 april – De Harmonie
29 april – Schouwburg Ogterop
30 april – Junushoff 

We kijken uit naar het moment dat we weer voor jullie kunnen spelen!

NBE annuleert The Unknown Chaplin en 9e Beethoven

NBE annuleert The Unknown Chaplin en 9e Beethoven

NBE annuleert The Unknown Chaplin en 9e Beethoven

maart 2020 – Het Nederlands Blazers Ensemble annuleert al haar voorstellingen t/m 31 maart. Hieronder vallen The Unknown Chaplin, vanavond 12 maart gepland in het Muziekgebouw in Amsterdam en zondag 22 maart in Theater Rotterdam. Ook de voorstelling van 9e Beethoven in Musis Arnhem op zondag 15 maart gaat niet door. Tevens is het Festival voor Jong Talent Schiermonnikoog, waar het jongNBE de opening op zaterdag 14 maart zou verzorgen, geannuleerd. Voor vragen over deze annuleringen kunt u terecht bij de desbetreffende theaters en de festivalorganisatie.

Reden hiervan is het dringend advies van het kabinet om vanwege het Coronavirus evenementen met 100+ bezoekers af te gelasten.
De maatregelen gelden de gehele maand maart.

Geannuleerd in maart:
The Unknown Chaplin – 12 maart – Muziekgebouw aan het IJ
Festival voor Jong Talent – 14 maart – Schiermonnikoog
9e Beethoven – 15 maart – Musis Arnhem
The Unknown Chaplin – 22 maart – Theater Rotterdam

jongNBE opent Festival Jong Talent Schiermonnikoog

jongNBE opent Festival Jong Talent Schiermonnikoog

jongNBE opent Festival Jong Talent Schiermonnikoog

maart 2020 – Dit evenement is helaas geannuleerd.
Klassieke talenten uit binnen- en buitenland, die furore maken op internationale podia en concoursen, zijn van 14 t/m 19 maart te bewonderen op Festival Jong Talent Schiermonnikoog.
Het jongNBE opent het festival in het Avondconcert (UITVERKOCHT) op 14 maart en laat speciaal voor het festival een nieuw stuk schrijven door componist Tom Schipper (1994), dat zaterdag 14 maart in première gaat. Met zijn compositie wijst Schipper op de gevolgen van klimaatverandering op het Waddengebied. In To Drown the Sea verklankt hij zowel de schoonheid en diversiteit van het gebied als de steeds groter wordende dreiging. Rondom de première van dit stuk spelen de jonge blazers een avontuurlijk programma, mede geïnspireerd op de imposante en weldadige natuur die zo kenmerkend is voor dit Waddeneiland. Het energieke jongNBE staat garant voor een bruisende opening van het festival!

The Unknown Chaplin wederom enthousiast ontvangen

The Unknown Chaplin wederom enthousiast ontvangen

The Unknown Chaplin wederom enthousiast ontvangen

maart 2020 – Het Haarlems Dagblad schreef in november al: ‘Het Nederlands Blazers Ensemble laat Charlie Chaplin dansen’. Inmiddels is de tweede tournee van The Unknown Chaplin weer in volle gang. In Trouw vertelt een van de componisten, Julian Schneemann, over de muziek die hij heeft geschreven voor twee van de zes films: ‘Het was een unieke mogelijkheid om beeld en muziek te combineren met Charlie Chaplin als grote inspirator’. Het hele interview is hier te lezen.
Het Eindhovens Dagblad schreef naar aanleiding van de voorstelling in Helmond: ‘…alles kreeg feestelijke bijklanken. Dat is de blazers letterlijk op het lijf geschreven…In dat uitgelaten spektakel waren de intermezzo’s uitstekend gekozen: voor blazers bewerkte delen uit een strijkkwartet van Philip Glass. Hoognodige, smaakvolle verkoeling in een muzikale en visuele snelkookpan.’. 

Wil je erbij zijn? Kijk hier voor alle speelplaatsen en het bestellen van kaartjes!Bezig met laden    Meer berichten worden geladen