Nieuwjaarsconcert 2019 op CD & DVD!

Nieuwjaarsconcert 2019 op CD & DVD!

Nieuwjaarsconcert 2019 op CD & DVD!

Nieuwjaarsconcert 2019 op CD & DVD!

Ook dit jaar brengt het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) het Nieuwjaarsconcert uit op CD+DVD. Heb jij het Nieuwjaarsconcert gemist of zou je het concert nog eens willen bekijken? Reserveer dan hier alvast één of meerdere exemplaren.
De CD+DVD is vanaf medio april 2019 verkrijgbaar.

“Het Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble was ook aan het begin van 2019 weer een feest van verbroedering.”
– Het Parool

jongNBE bij Podium Witteman

jongNBE bij Podium Witteman

jongNBE bij Podium Witteman

Zondag 6 janauri is het jongNBE te gast bij Podium Witteman. Zij zullen een stukje spelen uit hun kindervoorstelling De Sprookjeskoningin samen met Duda Paiva Company. De Sprookjeskoningin is de feestelijke ontmoeting van de ontroerend mooie muziek van Henry Purcell – nu gespeeld door zeven muzikanten van het jongNBE – en het absurd komische en soms sinistere universum van de poppen van Duda Paiva Company. Samen geven zij een eigentijdse twist aan het sprookje van Titania en Oberon uit Shakespeare’s Midzomernachtsdroom en hun verlangen naar echte liefde. Podium Witteman is te zien op zondag 6 januari om 18.10. Het jongNBE en Duda Paiva Company toeren nog tot april door het hele land met hun kindervoorstelling.

Albert Jan van Soelen geridderd voor bijdrage aan cultuur

Albert Jan van Soelen geridderd voor bijdrage aan cultuur

Albert Jan van Soelen geridderd voor bijdrage aan cultuur

Albert Jan van Soelen is dinsdag tijdens het Nieuwjaarsconcert in het Concertgebouw benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Van Soelen kreeg de onderscheiding voor zijn bijdrage aan de cultuur. Hij ontving de onderscheiding uit handen van de Amsterdamse loco-burgemeester Simone Kukenheim.

Van Soelen heeft de Stichting Nederlands Blazers Ensemble’s Lotgenoten opgericht en is er voorzitter van. De stichting heeft als doel het Nederlands Blazers Ensemble financieel te ondersteunen. Daarnaast was hij ook actief bij Stichting Vrienden van Carré, de Gustav Mahler Stichting en Stichting Symbolisch Theater.

Hij werkt tevens als vrijwilliger bij de Amsterdamse zangvereniging het Zwanenkoor en muziekpodium Splendor.

Wij zijn enorm trots op Albert Jan en we zijn hem bijzonder dankbaar voor zijn tomeloze enthousiasme, gedrevenheid en inzet voor het NBE. Mede namens alle blazers feliciteren wij hem met deze welverdiende onderscheiding!

Doe mee en steun het NBE

Doe mee en steun het NBE

Doe mee en steun het NBE

Al meer dan vijftig jaar snijdt het Nederlands Blazers Ensemble onderwerpen aan die haar na aan het hart liggen. Muziek is de universele taal waarmee we maatschappelijke thema’s voor het voetlicht brengen. Daarin voeren we onze eigen herkenbare maar verrassende en onvoorspelbare koers. We spelen muziek van alle soorten, maten en tijden. Dat doen we met de grootst mogelijke energie en speelvreugde. Wij willen deze programma’s kunnen blijven maken. Nu en in de toekomst. Daarvoor hebben we je steun hard nodig.  Je kunt bijdragen aan de NBE-programma’s waarin continu wordt gezocht naar culturele en maatschappelijke verbindingen, naar verrassende combinaties met andere genres en culturen en aan het opleiden van jong talent. Met een donatie – groot of klein – help je ons enorm. Lees hier meer over hoe je met ons mee kan doen!

1 januari 19.00 NPO2: Het Nieuwjaarsconcert 2019

1 januari 19.00 NPO2: Het Nieuwjaarsconcert 2019

1 januari 19.00 NPO2: Het Nieuwjaarsconcert 2019

Nog een paar dagen en dan is het zover: het Nieuwjaarsconcert 2019!
Het belooft weer een fantastisch spektakel te worden met jonge componisten, gasten van heinde en verre en natuurlijk de allermooiste muziek, alles rondom het thema ‘Adam en Eva’. Het Nieuwjaarsconcert is helemaal uitverkocht, maar gelukkig ook op tv te zien op 1 januari om 19.00 bij BNNVARA op NPO2.

 

 

NBE op de Radio!

NBE op de Radio!

NBE op de Radio!

Donderdag 27 december, van 20.00 tot 22.30 uur wordt het door pers en publiek juichend ontvangen Bach & Soefi uitgezonden in het Avondconcert van de NTR via Radio 4. Het is een opname van 14 november vanuit de Concertzaal in Tilburg, waar de blazers het eerste deel van hun tournee afsloten. De tweede tournee is in mei 2019: Bach & Soefi staat dan onder meer in De Oosterpoort in Groningen en de Rotterdamse Schouwburg. Klik hier voor de volledige speellijst.

Zaterdag 29 december is onze artistiek leider en hoboïst Bart Schneemann gastpresentator van het AVROTROS programma Een goedemorgen met…, en te beluisteren op Radio 4, van 10.00 tot 12.00 uur.Bezig met laden    Meer berichten worden geladen