NBE tijdens Klassifest

NBE tijdens Klassifest

NBE tijdens Klassifest

NBE tijdens Klassifest

Op zaterdag 25 maart vindt de eerste editie van Klassifest plaats. Tijdens Klassifest geniet je van de mooiste klassieke muziek, gespeeld door de beste ensembles van de wereld. Een avond met bite-size klassieke stukken voor zowel de instap-luisteraar als de doorgewinterde klassieke muziekliefhebber, in alle zalen van Paradiso. Met optredens van het Nederlands Philharmonisch Orkest, Nederlands Blazers Ensemble, Amsterdam Sinfonietta, Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet, Kobra Ensemble en koperkwintet Pelgrim Brass. En muziek van onder meer Henry Purcell, Béla Bartók, Eric Satie, Johan Sebastian Bach, Gustav Mahler, Georg Friedrich Händel en Antonin Dvorak.

Er zijn geen stoelen en geen regels, de bar blijft open en als je even wat anders wilt horen, loop je gewoon naar een andere zaal. Je hoeft geen kennis te hebben van klassieke muziek, maar als je meer wilt weten over de muziek, de uitvoering en de musici kun je terecht bij de Klassifest muziekgidsen.

Meer informatie: www.paradiso.nl

Doe mee: auditie jongjongNBE 2017

Doe mee: auditie jongjongNBE 2017

Doe mee: auditie jongjongNBE 2017

Ben je niet ouder dan 15 jaar, speel je goed op een blaasinstrument en vind je het leuk om samen te spelen? Kom dan op zondag 2 april a.s. naar de auditie van het jongjongNBE in het Koninklijk Conservatorium in Den Haag!

Het jongjongNBE bestaat uit muzikanten t/m 15 jaar op fluit, hobo, klarinet, fagot, saxofoon, hoorn, trompet, trombone, contrabas/basgitaar en slagwerk. Ieder jaar stelt het NBE het jongjongNBE opnieuw samen.

Samen werk je in een aantal repetities toe naar 2 à 3 concerten, waarvan één concert samen met het NBE! Er wordt altijd een gevarieerd programma samengesteld (klassiek, modern, popmuziek, wereldmuziek). En dat allemaal onder begeleiding van NBE musici. Lees hier meer

jongNBE & IX: Dancing in the Wind

jongNBE & IX: Dancing in the Wind

jongNBE & IX: Dancing in the Wind

Vrijdag 17 februari speelt het jongNBE een wereldpremière, samen met de muzikale duizendpoot en popartiest IX (Marnix Dorrestein). Samen gaan zij de frontale samensmelting aan. Een speciaal geschreven stuk dat in de fundering doet denken aan een dance dj-set, live uitgevoerd met elektronische drumcomputers en akoestische blaasinstrumenten.

In de compositie zitten fragmenten uit de favoriete melodieën van zowel IX als het jongNBE. Een zweem van Stravinsky zou zomaar verweven kunnen worden met een vondst uit de koker van Brian Wilson, altijd in combinatie met een hypnotiserend ritme.
Lees hier meer

NBE bij Tijl B. op volle toeren

NBE bij Tijl B. op volle toeren

NBE bij Tijl B. op volle toeren

Ali B krijgt concurrentie van Tijl B.! In het nieuwe tv-programma Tijl B op volle toeren brengt Tijl artiesten uit de pop- en klassieke muziekwereld samen. Topartiesten uit deze twee werelden stappen uit hun comfortzone en leren de muziek kennen die mijlenver van hen vandaan ligt. Muziekliefhebber Tijl Beckand brengt de muzikanten bij elkaar en daagt ze uit een eigen versie van het muziekstuk van de ander te maken.

André Hazes jr. neemt het op tegen operazangeres Maria Fiselier, meidengroep OG3NE en bariton Thomas Oliemans wagen zich in elkaars genre en Jeroen van der Boom neemt het in zijn eentje op tegen het Nederlands Blazers Ensemble.

Tijl B op volle toeren is vanaf 23 maart om 20.25 uur te zien op NPO2.

jongNBE tijdens Podium Witteman

jongNBE tijdens Podium Witteman

jongNBE tijdens Podium Witteman

Zondag 5 februari was jongNBE te gast bij Paul Witteman in Podium Witteman. In deze aflevering speelden o.a. ook Lavinia Meijer, de getalenteerde zusjes Camille Berthollet en Julie Berthollet en het Lip Stick percussion duo. Het jongNBE speelde Aeroplana Kai Vaporia van Dionysis Savvopoulos (arr. Willem van Merwijk). Bekijk hier het fragment!

Podium Witteman is het wekelijkse muzikale feest van presentator Paul Witteman. Samen met huispianist en cabaretier Mike Boddé en muzikale spin in het web Floris Kortie ontvangt hij gasten met bijzondere verhalen. Daarnaast is er ruimte voor jong talent en zijn er live optredens van topmusici. Bekijk hier de hele uitzending terug

Podium Witteman (met o.a. jongNBE) was te zien op zondag 5 februari 2017 om 18:10 uur op NPO2.

Libretto Don Giovanni

Libretto Don Giovanni

Libretto Don Giovanni

Donderdag vindt alweer het laatste concert plaats van Don Giovanni de pocketopera, één van de meest fascinerende opera’s uit de muziekgeschiedenis om tot een opera op borstzakformaat. Was je bij de voorstelling en wil je het libretto nog eens nalezen? Dat kan! Laat dan in dit formulier je gegevens achter, dan sturen wij het libretto per mail toe.

De Theaterkrant (****) over Don Giovanni de pocketopera: “De muzikale bewerking van Hans van der Heide en het Nederlandse libretto van Flip Broekman, in de regie van Marleen Prins, maken van Don Giovanni een brutaal-swingende, soms lekker onbesnaarde voorstelling.”  Lees hier meer over Don Giovanni de pocketopera

 Bezig met laden    Meer berichten worden geladen