jongNBE met Holland Opera op NPO Start

jongNBE met Holland Opera op NPO Start

jongNBE met Holland Opera op NPO Start

jongNBE met Holland Opera op NPO Start

januari 2021 – Komend half jaar zendt de NPO maar liefst elf films van producties van Holland Opera uit.
In twee van deze producties – Zauberflöte Requiem en King Lear – waren onze helden van het jongNBE verantwoordelijk voor de muziek.

Zauberflöte Requiem, een mix van twee meesterwerken van Mozart, werd in de zomer van 2018 gespeeld in de indrukwekkende setting van de Werkspoorkathedraal in Utrecht.
De NRC (****) noemde Zauberflöte Requiem ‘een mooi combi-opera’ en de Theaterkrant (****) schreef: ‘Het Requiem omlijst deze Zauberflöte: hij begint en eindigt ermee. Daardoor komt er meer nadruk te liggen op de thematiek van sterven en verlies. Doordat de muziek uit het Requiem in deze opera is verwerkt en dus niet alleen vertolkt maar ook verbeeld wordt, komt het bovendien nog meer binnen.’

Een jaar later speelde het jongNBE in Shakespeare’s King Lear, een op maat gemaakte zinderende opera op de schitterende buitenlocatie van Fort Rijnauwen in Bunnik. Pers en publiek waren razend enthousiast,  o.a. De Telegraaf (****) schreef: ‘Eigenzinnige King Lear (…) het jong Nederlands Blazers Ensemble speelt tot op de laatste noot messcherp en uitdagend’
Holland Opera vierde met deze King Lear zijn 25-jarig jubileum, en dat werd volgens de NRC (****) ‘Vooral dankzij de schitterende setting een belevenis.’

De NPO wil dit jaar een podium bieden aan bijzondere culturele makers en geeft hiermee een platform aan alle vormen van cultuur: van klassiek tot kleinkunst, van groot tot klein. De films zijn te zien op NPO Start en het themakanaal NPO 2 Extra.

Benieuwd naar deze voorstellingen? Kijk hier naar Zauberflöte Requiem en naar King Lear.

Lach, huil, bid en bemin geannuleerd

Lach, huil, bid en bemin geannuleerd

Lach, huil, bid en bemin geannuleerd

januari 2021 – Op dinsdag 12 januari werd in de persconferentie van de overheid duidelijk dat de harde lockdown met nog eens drie weken wordt verlengd tot 9 februari. Hierdoor kan tot onze grote spijt onze tournee van de voorstelling Lach, huil, bid en bemin niet doorgaan. Deze ode aan de Georgische componist Gia Kancheli stond gepland van 21 januari tot en met 3 februari. Voor vragen over de annuleringen kun je terecht bij de desbetreffende theaters.

De geannuleerde voorstellingen van Lach, huil, bid en bemin zijn:
DO 21 JAN 2021 AMSTERDAM PODIUM MOZAÏEK
VR 22 JAN 2021 TILBURG THEATERS TILBURG
ZA 23 JAN 2021 ARNHEM MUSIS
ZO 24 JAN 2021 HELMOND THEATER SPEELHUIS
WO 27 JAN 2021 UTRECHT TIVOLIVREDENBURG
DO 28 JAN 2021 AMSTERDAM MUZIEKGEBOUW
ZO 31 JAN 2021 ENSCHEDE WILMERSBERGZAAL
WO 03 FEB 2021 HEERLEN PARKSTAD LIMBURG THEATERS

Bestel het Nieuwjaarsconcert op CD en DVD!

Bestel het Nieuwjaarsconcert op CD en DVD!

Bestel het Nieuwjaarsconcert op CD en DVD!

januari 2021 – Het NBE brengt het Nieuwjaarsconcert 2021 uit op CD en DVD. Wil je alvast een exemplaar van deze CD+DVD bestellen? Vul dan dit bestelformulier in. We sturen de CD en DVD op zodra deze uit is!
Releasedatum: april 2021 | €19,90 per stuk (inclusief verzendkosten)

“Alle stoelen waren uit de Grote Zaal verwijderd. In de lege ruimte zaten de musici op kratten, vanwaar elk groepje musici zijn aandeel leverde. Het begin, een prachtige versie van een koraal uit Bachs cantate Herz und Mund und Tat und Leben, dat alom bekend is geworden als Jesu, Joy of Man’s Desiring, zorgde meteen voor ontroering. Doordat geen rekening hoefde te worden gehouden met aanwezig publiek, kon het NBE het concert inrichten als een strak geregisseerde en prachtig belichte videoproductie […]”
– Het Parool over het Nieuwjaarsconcert 2021

Weergaloos Nieuwjaarsconcert

Weergaloos Nieuwjaarsconcert

Weergaloos Nieuwjaarsconcert

januari 2021 – Afgelopen vrijdag luidden de blazers het nieuwjaar in met een spectaculaire en bijzondere editie van het Nieuwjaarsconcert. Dit jaar zonder publiek, maar met een prachtige tv-registratie door BNNVARA. We willen iedereen bedanken voor het kijken en voor alle hartverwarmende reacties die we hebben ontvangen!

Het Parool over het Nieuwjaarsconcert 2021:
“Het programma was weer een genre overstijgend muziekfeest zonder weerga, met als hoogtepunten een Toccata van Kapsberger, gespeeld door een kwintet op flamencogitaar, elektrische gitaar, langhalsluit, ud en kora, en een zeer intieme versie van Dowlands I Saw My Lady Weep, door ud, elektrische gitaar en de oboe d’amore van artistiek leider Bart Schneemann, vanaf het balkon. Ook dit jaar waren er weer heel jonge componisten geselecteerd om hun kunsten te vertonen. De meeste indruk maakte de zeventien jarige Anna Rehling met haar lied Runaway, een stemmige ballade in softfocus, fraai gezongen – een nummer met hitpotentie.”
Erik Voermans, Het Parool – 4 januari 2021

Lees hier de volledige recensie.

Wil je het Nieuwjaarsconcert terugkijken? Klik dan hier!

Nieuwjaarsconcert op CD/DVD
Het NBE brengt het Nieuwjaarsconcert 2021 uit op CD+DVD.
Wil je alvast een exemplaar van deze CD+DVD bestellen? Klik dan hier om het bestelformulier in te vullen. We sturen de CD+DVD op zodra deze uit is!
Releasedatum: april 2021 | €19,90 per stuk (inclusief verzendkosten).

Kijk het Nieuwjaarsconcert terug

Kijk het Nieuwjaarsconcert terug

Kijk het Nieuwjaarsconcert terug

januari 2021 – “Alle emoties worden aangeraakt met dit 1e concert van 2021”
“Dit Nieuwjaarsconcert overtreft alles”
“Wat een spelvreugde, setlist en creativiteit. Top ook de originele TV-registratie”
“Een bijzondere muzikale reis, creatief, meeslepend en met enorme persoonlijke betrokkenheid vertolkt”
“Alvast het eerste lichtpuntje van 2021!”

 …En dit is nog maar een kleine greep uit de talloze reacties van kijkers tijdens en na de uitzending van ons Nieuwjaarsconcert. Via Facebook, twitter, instagram en e-mail lieten heel veel NBE-fans ons weten super genoten te hebben van dit unieke spektakel vanuit Het Concertgebouw. Heb jij onze voorstelling gemist of wil je het nog eens terugkijken?

Klik dan hier, veel plezier!

1 januari 19:00 NPO 2: Het Nieuwjaarsconcert 2021

1 januari 19:00 NPO 2: Het Nieuwjaarsconcert 2021

1 januari 19:00 NPO 2: Het Nieuwjaarsconcert 2021

december 2020 – Bijna is het zover: vrijdag 1 januari spelen de blazers vanuit een totaal omgebouwde Grote Zaal van Het Concertgebouw hun Nieuwjaarsconcert 2021. Voor het eerst in de geschiedenis van het NBE een Nieuwjaarsconcert zonder de warmte van ons publiek…

Samen met gasten uit verschillende theaterdisciplines en culturen gaat het NBE een extra bijzondere kijk- en luisterbeleving brengen, vol verbroedering, hoop, troost en inspiratie. Naast optredens van de veelzijdige Amerikaanse sopraan Claron McFadden en de Senegalese kora-virtuoos Basso Sissoko, zijn de blazers na jaren weer herenigd met de Ashton Brothers, een internationaal gelauwerde variété spektakelgroep, die een verrassende bijdrage zullen leveren.

Vier Nederlandse tokkeltalenten delen het podium met het NBE: Jaber Fayad, gepassioneerd ud-speler uit Syrië, klassieke luitspeler David Mackor, flamencogitarist Jeff Heijne en bluesgitarist Dusty Ciggaar. Ook de componisten van morgen geven acte de présence: de winnaars van de NBE-compositiewedstrijd – voor jongeren tot 18 jaar – spelen hun eigen compositie rondom het thema STA OP!, samen met de musici van het NBE, en beleven hiermee hun wereldpremière.

Het Nederlands Blazers Ensemble heeft ook een bijzondere samenwerking met Stichting Vluchteling om aandacht te vragen voor het nog altijd actuele vluchtelingenprobleem in de wereld. Daarnaast is muziek van klassieke componisten als Bach, Purcell en Monteverdi speciaal bewerkt voor het NBE. De presentatie van het Nieuwjaarsconcert is in handen van journaliste, presentatrice en documentairemaakster Fidan Ekiz.

BNNVARA zendt het Nieuwjaarsconcert uit op 1 januari om 19.00 uur op NPO 2.
Op 3 januari wordt het Nieuwjaarsconcert in China uitgezonden.

Het NBE brengt het Nieuwjaarsconcert 2021 uit op CD+DVD. Wil je alvast een exemplaar van deze CD+DVD bestellen? Vul dan dit bestelformulier in.Bezig met laden    Meer berichten worden geladen