Vacature productie NBE

Vacature productie NBE

Vacature productie NBE

Vacature productie NBE

juli 2021 – Het NBE is per direct op zoek naar een PRODUCENT met sterke affiniteit met, en achtergrond in, educatie. 0,8 fte met eventuele uitbreiding in het najaar.

Als producent vervul je een spilfunctie bij de productionele voorbereiding en uitvoering van voorstellingen en andere activiteiten en denk je mee over de talentontwikkeling en educatie. Je onderhoudt de contacten met o.a. musici, technici, podia en transporteurs. Je bent proactief, doortastend, creatief bij het zoeken naar oplossingen, sociaalvoelend en flexibel als het artistieke proces daar om vraagt. Je houdt van nature van overzicht in complexe situaties en structureert je werkzaamheden efficiënt.

Je taken zijn:

– Opzetten en begeleiden van de producties: planning maken van repetities en (buitenlandse) tournees, zoeken van remplaçanten, begeleiding van solisten, contact met de podia, coördinatie techniek, logistiek, instrumentenhuur, rekwisieten e.d.;
– Actief meedenken en uitvoeren van projecten en activiteiten op het gebied van talentontwikkeling en educatie.;
– Organiseren van bedrijfs- / sponsorevenementen incl. locatie zoeken, catering, decoratie e.d.;
– Budgetbewaking en financiële afwikkeling van projecten.

Je kunt je schriftelijke sollicitatie (inclusief CV) t/m 3 augustus 2021 per mail sturen naar info@nbe.nl ter attentie van Elena van Slogteren.

Lees hier de volledige vacaturetekst.

In memoriam: Louis Andriessen

In memoriam: Louis Andriessen

In memoriam: Louis Andriessen

juli 2021 – Ons bereikte het verdrietige bericht dat componist Louis Andriessen is overleden. Hij is 82 geworden.

We blikken terug op een prachtige samenwerking met Andriessen. In 1976 brak Andriessen door met DE STAAT. Dit baanbrekend werk ging in première met het NBE in het Amsterdamse Concertgebouw.

Deze première was een mijlpaal in het Nederlandse muziekleven. Het werk sloeg in als een bom. ‘Hoe beschrijf je de sterretjes die de klap van Louis Andriessens DE STAAT veroorzaakte?’, kopte bijvoorbeeld de Volkskrant, daags na het concert. Vier jaar lang – van 1972 tot 1976 – had Louis Andriessen aan zijn magnum opus gesleuteld. Hij liet zich inspireren door Plato’s Politeia.

Met DE STAAT maakte Louis Andriessen een klassieker die hem internationale faam bezorgde en die gedurende zijn carrière voor jonge componisten uit de hele wereld aanleiding was om hem op te zoeken als compositieleraar.

Foto: Jeffrey Herman

Het nieuwe seizoen komt eraan…

Het nieuwe seizoen komt eraan…

Het nieuwe seizoen komt eraan…

juni 2021 – Het komende seizoen zijn de Blazers weer in de theaters te zien met een verrassend en veelzijdig programma. In oktober gaat het NBE –  samen met vier bruisende jonge tokkeltalenten – op tournee met Troubadours, waarin de moeder van alle tokkelinstrumenten, de Arabische ud in het zonnetje wordt gezet. De door pers en publiek in oktober vorig jaar lovend ontvangen voorstelling van De Schepping keert eind oktober/begin november nog een paar maal terug, zoals in Den Bosch, Leiden en Groningen, dus haast je als je deze voorstelling nog wil zien! In de pocketopera Van de Lach en de Traan combineert het NBE de vrolijke, korte opera Mavra van Stravinsky met de melancholie van Tsjaikovski. In november 2021 én in februari 2022 is het ongetwijfeld verrassende resultaat te zien in onder meer Enschede, Utrecht en Arnhem.
Met een heel eigen Matthäus Passion start het NBE een nieuwe traditie in samenwerking met de Duda Paiva Company, waarbij de vier zangers ook de poppen zijn. De NBE Matthäus duurt 80 minuten en is een nieuw eclectisch arrangement van de originele partituur. Lees hier alle info. De Blazers sluiten het seizoen af met de Vier Letzte Lieder van Strauss. Het bleek zijn Zwanenzang, want kort na de voltooiing in 1949 stierf de componist op vierentachtigjarige leeftijd.

Graag tot ziens in het theater!

TIP: check bij een theater bij jou in de buurt wanneer de kaartverkoop begint! Zodra de verkoop van start gaat zullen de kaartverkoop-linkjes ook bij onze programma pagina’s tevoorschijn komen. 

JONGNBE BLAAST OP HOOG NIVEAU

JONGNBE BLAAST OP HOOG NIVEAU

JONGNBE BLAAST OP HOOG NIVEAU

juni 2021 – Vrijdag 18 juni zullen talloze podiumkunstenaars op ruim 120 locaties door heel het land laten zien wie ze zijn en welke prachtige voorstellingen zij voor hun publiek in petto hebben in het nieuwe theaterseizoen. Onder de slogan ‘Mooier dan ooit’ doen ook de Blazers mee aan dit groots opgezette PR-event: een koperkwintet, bestaande uit (oud)leden van het jongNBE – hoornist Martijn Appelo, trompettisten Rianne Schoemaker en Hans de Munnik en (bas)trombonisten Arjan Linker en Fabian Vos – verzorgt vanaf het dak van Theater de Lievekamp in Oss om 20.00 uur een swingend optreden, als ‘shoutout’ naar alle cultuurfans dat de theaters weer open gaan. Op 19 oktober komt het NBE naar de Lievekamp voor haar eerste voorstelling van het nieuwe seizoen Troubadours en de kaartverkoop is daar al begonnen!

Jonge blazersdag: ‘Eindelijk weer samen spelen!’

Jonge blazersdag: ‘Eindelijk weer samen spelen!’

Jonge blazersdag: ‘Eindelijk weer samen spelen!’

mei 2021 – Zaterdag 22 mei 2021 organiseerde het Nederlands Blazers Ensemble en Scholen in de Kunst de JONGE BLAZERSDAG, ook voor bassisten en slagwerkers, in het ICOONtheater in Amersfoort. Jonge musici werden tijdens deze feestelijke dag gecoacht door muzikanten van het NBE, ervaren docenten van Scholen in de Kunst en de jonge helden van het jongNBE.

De veertig deelnemers begonnen de dag met een gezamenlijke, interactieve workshop van een aantal NBE-musici, waarna ze in kleinere groepjes uitgedaagd werden met nieuw repertoire. Voor veel van de aanwezige kinderen betekende de blazersdag voor het eerst weer samen spelen sinds lange tijd!

Olav Dorst, coördinator Kunsteducatie van Scholen in de Kunst over de Jonge Blazersdag:
“Onze gezamenlijke Jonge Blazersdag was een groot feest! Sowieso na al die maanden niet samenspelen, maar zeker ook door de kennis en kunde van de NBE’ers en het enthousiasme en de mooie muziek van het jongNBE. De prettige samenwerking maakt dat ik hoop dat er in de toekomst een vervolg komt!”

 

AUDITIE JONGNBE 2021-2022

AUDITIE JONGNBE 2021-2022

AUDITIE JONGNBE 2021-2022

mei 2021 – Het jongNBE, de kweekvijver van het Nederlands Blazers Ensemble is weer op zoek naar nieuwe talenten! Er komen maar liefst zes plekken vrij aankomend seizoen: fluit, hobo, klarinet, fagot, trompet en slagwerk.

Het jongNBE is een ensemble van jonge talentvolle musici van de Nederlandse conservatoria, sommige al klaar, andere nog midden in hun opleiding. Het ensemble bestaat uit 10 musici (fluit, hobo, klarinet, fagot, hoorn, trompet, saxofoon, (bas)trombone, slagwerk en contrabas/basgitaar). Zij kunnen gedurende twee jaar deel uitmaken van het jongNBE. De musici worden door de ervaren NBE-musici gecoacht en geïnjecteerd met de creativiteit, energie en het enthousiasme van het NBE. Spelen in het jongNBE biedt jonge musici een fantastisch leertraject in samenspel, programmering en presentatie!

Auditie: woensdag 16 juni 2021
Tijd: 10:00-17:00
Locatie: Podium Mozaïek, Amsterdam

Meld je uiterlijk 6 juni aan via dit formulier.

Kijk voor meer informatie op nbe.nl/talent!Bezig met laden    Meer berichten worden geladen