jongNBE: AdeZi-concert Utrecht

AdeZi is een project van het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK). Met AdeZi, dat staat voor Adem en Ziel, stimuleert het UCK de muzikale ontmoeting in de regio Utrecht. Amateurorkesten ontmoeten elkaar in gezamenlijke concerten. Jonge talenten krijgen een kans om door een orkest begeleid te worden en de meest excellente orkesten kunnen zich met elkaar meten. Verrassende combinaties van orkesten, koren en andersoortige ensembles komen tot stand. In samenhang met de concerten worden clinics voor muzikanten van amateurorkesten gegeven. Het karakter van deze clinics is grensverleggend, uitdagend en vernieuwend.

Op 1 november geeft het jongNBE, in het kader van dit samenwerkingsproject, samen concert met het Amersfoorts Jeugdorkest dat onder leiding staat van Rolf Buijs.

Amersfoorts Jeugdorkest

Het Amersfoorts Jeugdorkest wil voor de jeugd uit Amersfoort & omstreken een uitdagend podium zijn, waarop zij hun muzikale talenten volledig tot bloei kunnen laten komen.Om dat brede publiek (jong & oud, bekend & onbekend met klassieke muziek) te bereiken, nodigen wij professionals uit die hier een directe bijdrage aan kunnen leveren. Denk daarbij aan samenwerking met andere kunstdisciplines zoals zang & dans. Maar ook aan het ten gehore brengen van (nieuwe) composities binnen andere muziekgenres zoals pop, jazz, tango & klezmer.

Speeldata
  • zo 01 nov 2015 15:00 Vleuten Theater Vleuterweide

Concert in de vorm van een Peer

Concert in de vorm van een peer is een voorstelling over het leven van de componist Erik Satie, meester van het absurdisme, maar ook meester.

Lees meer 23-11-2022 t/m 19-03-2023

Componistenweekend

Elk jaar opnieuw bewijst de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert haar kracht. Het NBE ontvangt jaarlijks meesterwerken van meer dan 100 (piep)jonge componisten. De wedstrijd.

Lees meer 10-12-2022 t/m 11-12-2022

Compositiewedstrijd: De Finale

Tijdens deze finale strijden de jonge componisten tegen elkaar voor een plek in het Nieuwjaarsconcert. Zij zijn de crème de la crème van jong componerend.

Lees meer 18-12-2022 t/m 18-12-2022

Nieuwjaarsconcert 2023

De Nieuwjaarsconcerten van het Nederlands Blazers Ensemble zijn inmiddels net zo onlosmakelijk verbonden met nieuwjaarsdag als skischansspringen en de Weense wals. Een verrassend muzikaal feestje,.

Lees meer 31-12-2022 t/m 01-01-2023

Napolitana

Napels, havenstad van een overweldigende schoonheid aan de Middellandse Zee. Aan de voet van de Vesuvius bruist het al eeuwenlang van emotie, vis, familie, Gomorra,.

Lees meer 31-01-2023 t/m 16-02-2023

De Schepping met Bart Moeyaert

“In het begin was er niets. Het is moeilijk om je dat voor te stellen. Je moet alles wat er nu is, nog niet laten.

Lees meer 18-02-2023 t/m 19-02-2023

Bezig met laden    Meer voorstellingen worden geladen

Archief