jongNBE: AdeZi-concert Utrecht

AdeZi is een project van het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK). Met AdeZi, dat staat voor Adem en Ziel, stimuleert het UCK de muzikale ontmoeting in de regio Utrecht. Amateurorkesten ontmoeten elkaar in gezamenlijke concerten. Jonge talenten krijgen een kans om door een orkest begeleid te worden en de meest excellente orkesten kunnen zich met elkaar meten. Verrassende combinaties van orkesten, koren en andersoortige ensembles komen tot stand. In samenhang met de concerten worden clinics voor muzikanten van amateurorkesten gegeven. Het karakter van deze clinics is grensverleggend, uitdagend en vernieuwend.

Op 1 november geeft het jongNBE, in het kader van dit samenwerkingsproject, samen concert met het Amersfoorts Jeugdorkest dat onder leiding staat van Rolf Buijs.

Amersfoorts Jeugdorkest

Het Amersfoorts Jeugdorkest wil voor de jeugd uit Amersfoort & omstreken een uitdagend podium zijn, waarop zij hun muzikale talenten volledig tot bloei kunnen laten komen.Om dat brede publiek (jong & oud, bekend & onbekend met klassieke muziek) te bereiken, nodigen wij professionals uit die hier een directe bijdrage aan kunnen leveren. Denk daarbij aan samenwerking met andere kunstdisciplines zoals zang & dans. Maar ook aan het ten gehore brengen van (nieuwe) composities binnen andere muziekgenres zoals pop, jazz, tango & klezmer.

Speeldata
  • zo 01 nov 2015 15:00 Vleuten Theater Vleuterweide

Het hele leven – Oranjewoud Festival

Foto: Marleen Annema

Stel je eens voor dat je op Oranjewoud Festival het hele leven in één dag kunt beleven. Van de geboorte tot de dood nemen het.

Lees meer 01-06-2024 t/m 01-06-2024

NBE meets De Paek

Foto: Peter Lodder

Het Nederlands Blazers Ensemble is al jaren vaste gast bij PLT. Harmonie Sint Joseph, in de volksmond De Paek genoemd, heeft met haar theaterconcerten in.

Lees meer 08-06-2024 t/m 08-06-2024

De Schepping – Festival STROOM

Foto: Peter Lodder

“In het begin was er niets.  Het is moeilijk om je dat voor te stellen.  Je moet alles wat er nu is, nog niet laten.

Lees meer 26-06-2024 t/m 26-06-2024

De Schepping – Nationaal Bomenmuseum Gimborn

Foto: Marleen Annema

Dit jaar bestaat het Nationaal Bomenmuseum Gimborn 100 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum speelt het het Nederlands Blazers Ensemble samen met Bart Moeyaert De.

Lees meer 28-06-2024 t/m 28-06-2024

Dag van de Vrede

In 1981 riepen de Verenigde Naties 21 september uit tot Internationale Dag van de Vrede met als doel een wereldwijde dag van wapenstilstand en geweldloosheid..

Lees meer 20-09-2024 t/m 21-04-2024

Archief