jongNBE: AdeZi-concert Utrecht

AdeZi is een project van het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK). Met AdeZi, dat staat voor Adem en Ziel, stimuleert het UCK de muzikale ontmoeting in de regio Utrecht. Amateurorkesten ontmoeten elkaar in gezamenlijke concerten. Jonge talenten krijgen een kans om door een orkest begeleid te worden en de meest excellente orkesten kunnen zich met elkaar meten. Verrassende combinaties van orkesten, koren en andersoortige ensembles komen tot stand. In samenhang met de concerten worden clinics voor muzikanten van amateurorkesten gegeven. Het karakter van deze clinics is grensverleggend, uitdagend en vernieuwend.

Op 1 november geeft het jongNBE, in het kader van dit samenwerkingsproject, samen concert met het Amersfoorts Jeugdorkest dat onder leiding staat van Rolf Buijs.

Amersfoorts Jeugdorkest

Het Amersfoorts Jeugdorkest wil voor de jeugd uit Amersfoort & omstreken een uitdagend podium zijn, waarop zij hun muzikale talenten volledig tot bloei kunnen laten komen.Om dat brede publiek (jong & oud, bekend & onbekend met klassieke muziek) te bereiken, nodigen wij professionals uit die hier een directe bijdrage aan kunnen leveren. Denk daarbij aan samenwerking met andere kunstdisciplines zoals zang & dans. Maar ook aan het ten gehore brengen van (nieuwe) composities binnen andere muziekgenres zoals pop, jazz, tango & klezmer.

Speeldata
  • zo 01 nov 2015 15:00 Vleuten Theater Vleuterweide

Festival Música en Segura (Spanje)

Foto: Peter Lodder

In mei speelt het NBE op Música en Segura, een muziekfestival in een van de mooiste dorpen van Spanje: Segura de la Sierra. Op 1200.

Lees meer 24-05-2023 t/m 25-05-2023

jongNBE & Holland Opera: De Kersentuin

Opnieuw speelt het jongNBE samen met Holland Opera deze zomer een op maat gemaakte zinderende opera op een bijzondere locatie. Met landgoed Rijnauwen als decor.

Lees meer 21-06-2023 t/m 08-07-2023

Festival Wonderfeel

Foto: Foppe Schut

Wonderfeel is een driedaags buitenfestival voor klassieke muziek met de ongedwongen sfeer van een popfestival. Op het 25 hectare natuurgebied in ‘s-Graveland liggen de zeven Wonderfeelpodia een mini-wandeling van elkaar verspreid. Elk jaar.

Lees meer 23-07-2023

PHIL 150 jaar

Foto: Peter Lodder

Het NBE kijkt terug en speelt hoogtepunten uit al die vele concerten die het gegeven heeft in de PHIL. Klassieke meesterwerken en muziek uit verre.

Lees meer 08-09-2023

Dag van de vrede

Foto: Peter Lodder

Al in 1981 riepen de Verenigde Naties 21 september uit tot internationale Dag van de Vrede met als doel een wereldwijde dag van wapenstilstand en.

Lees meer 20-09-2023 t/m 21-09-2023

American Roots

Foto: Peter Lodder

Native American, Bluegrass-banjo en Blueszang samen met het NBE op het podium. En natuurlijk muziek van Philip Glass. Een programma waarin de diverse, tegenstrijdige en.

Lees meer 05-10-2023 t/m 10-03-2024

Bezig met laden    Meer voorstellingen worden geladen

Archief