Jamaica

Voor ’t eerst in haar geschiedenis is het NBE op dit prachtige eiland – doordrenkt van de Reggaemuziek – geweest. De Blazers zijn door het binnenland getrokken om in de ghetto’s van Kingston artiesten te zoeken, te vinden en samen muziek te maken: lokaal beroemde muzikanten en jonge opkomende talenten. Reggae, Ska en nog veel meer. Een aantal van deze ervaren en jonge helden gaat met het NBE mee op tournee langs de Nederlandse podia. Tijdens de voorstelling wordt ook contact gemaakt met Jamaicaanse muzikanten, die vanaf het eiland geprojecteerd op een groot scherm live samenspelen met de Blazers op het podium. Je waant je op Jamaica: bedwelmend, ontroerend en swingend.

Grote reggae-namen betreden deze voorstelling samen met het NBE het podium; Zanger Kiddus I geniet in reggaekringen een onvervalste cultstatus sinds hij opdook in de even legendarische film Rockers & Queen Omega, rolmodel voor veel jong opkomend reggaetalent, wordt vergeleken met beroemde generatiegenoten als Sizzla en Capleton.

GASTEN:
Queen Omega
Kiddus I
e.a.


Volkskrant (4 sterren):
“Tussen relaxte reggaeliedjes en blinkende jazzfunk klinken arrangementen van traditionele melodieën en originele composities. […] Veteraan Kiddus I predikt spirituele harmonie. […] Queen Omega is de onbetwiste koninging van deze veelzijdige voorstelling.”
Lees hier de volledige recensie

Lees-tip!:
Merlijn Kerkhof interviewde voor de Volkskrant artistiek leider van het NBE Bart Schneemann over de tour naar Jamaica en de voorstelling. Lees hier het artikel


Voorafgaand aan iedere voorstelling wordt een inleiding verzorgd door Jamaica-kenner Karel Michiels (m.u.v. de voorstelling in Podium Mozaïek). De inleiding is bijna altijd gratis, maar bij sommige theaters dien je te reserveren (zie websites theaters voor meer info).

Jamaica is mede mogelijk gemaakt door:

   

 

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

 

Speeldata

jongNBE & Holland Opera: De Kersentuin

Opnieuw speelt het jongNBE samen met Holland Opera deze zomer een op maat gemaakte zinderende opera op een bijzondere locatie. Met landgoed Rijnauwen als decor.

Lees meer 21-06-2023 t/m 08-07-2023

Festival Wonderfeel

Foto: Foppe Schut

Wonderfeel is een driedaags buitenfestival voor klassieke muziek met de ongedwongen sfeer van een popfestival. Op het 25 hectare natuurgebied in ‘s-Graveland liggen de zeven Wonderfeelpodia een mini-wandeling van elkaar verspreid. Elk jaar.

Lees meer 23-07-2023

PHIL 150 jaar

Foto: Peter Lodder

Het NBE kijkt terug en speelt hoogtepunten uit al die vele concerten die het gegeven heeft in de PHIL. Klassieke meesterwerken en muziek uit verre.

Lees meer 08-09-2023

Dag van de vrede

Foto: Peter Lodder

Al in 1981 riepen de Verenigde Naties 21 september uit tot internationale Dag van de Vrede met als doel een wereldwijde dag van wapenstilstand en.

Lees meer 20-09-2023 t/m 21-09-2023

American Roots

Foto: Peter Lodder

Native American, Bluegrass-banjo en Blueszang samen met het NBE op het podium. En natuurlijk muziek van Philip Glass. Een programma waarin de diverse, tegenstrijdige en.

Lees meer 05-10-2023 t/m 10-03-2024

Compositiewedstrijd: Showcases

Foto: Peter Lodder

Elk jaar opnieuw bewijst de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert haar kracht. Componeren is niets meer of minder dan je eigen muziek verzinnen. Of.

Lees meer 23-10-2023 t/m 29-10-2023

Bezig met laden    Meer voorstellingen worden geladen

Archief