NBE meets De Paek

NBE meets De Paek

NBE meets De Paek

NBE meets De Paek

Mei 2024 – De Blazers reizen naar het hart van de Limburgse blaasmuziektraditie en gaan langs bij Harmonie St. Joseph Sittard ook wel bekend als ‘De Paek’ (de leden van het eerste uur maakten de randen van hun schoenzool ‘paekzjwart’).

De meest creatieve professionele Blazers en Sittards lokale trots zullen elkaar twee dagen lang inspireren en samen muzikale grenzen verleggen. De uitkomst is een onalledaagse voorstelling met alle elementen waar NBE om bekend staat: avontuurlijk, energiek, verrassend, zinnenprikkelend en theatraal. En bovenal boordevol fantastische muziek!

8 Juni in het Toon Hermans Theater in Sittard. Kijk voor info op NBE meets De Paek.

‘Het Hele Leven’ in één dag op Oranjewoud Festival

‘Het Hele Leven’ in één dag op Oranjewoud Festival

‘Het Hele Leven’ in één dag op Oranjewoud Festival

Mei 2024 – De muziektheater voorstellingen met Bart Moeyaert behoren tot onze persoonlijke favorieten. De Schepping, Het Paradijs en De Hemel zijn stuk voor stuk pareltjes en we krijgen nooit genoeg van de prachtige wijze waarop Bart Moeyaert zijn originele teksten voordraagt.

Dit jaar gaan we iets unieks doen, want we spelen de hele trilogie op muziek van Haydn in één dag op het Oranjewoud Festival. Verspreid over de dag, beginnen we met zonsopgang en eindigen we met zonsondergang.

voor meer informatie en kaarten

 

jongNBE: Waanzinnig West Wandelconcert op 25 mei

jongNBE: Waanzinnig West Wandelconcert op 25 mei

jongNBE: Waanzinnig West Wandelconcert op 25 mei

Mei 2024 – Op zaterdag 25 mei treedt het jongNBE op tijdens 24 Uur West! Het Waanzinnig West Wandelconcert neemt je mee naar verschillende ontmoetingsplekken in de buurt. Muzikanten en artiesten uit de buurt brengen hun muziek ten gehore en laten hun kunsten zien.

Meer info & tickets.

Brandt Attema volgt Bart Schneemann op als artistiek leider NBE

Brandt Attema volgt Bart Schneemann op als artistiek leider NBE

Brandt Attema volgt Bart Schneemann op als artistiek leider NBE

Mei 2024 – Al geruime tijd was het NBE op zoek naar een geschikte opvolger van Bart Schneemann, die had aangekondigd afscheid te willen nemen als artistiek leider van het NBE. Na een uitgebreide sollicitatieprocedure zijn wij verheugd te melden dat Brandt Attema, bastrombonist van het NBE, met de start van het nieuwe seizoen het stokje zal overnemen.

Brandt Attema (1978) behoort al sinds 2000 tot de vaste kern van het Nederlands Blazers Ensemble. Die jarenlange ervaring in het NBE heeft hem enorm geïnspireerd en zijn liefde voor een grote diversiteit in muziek verder ontwikkeld.

‘De kwaliteit van de musici, het spelplezier en de enorme betrokkenheid van NBE-spelers maakt dat ik er heel erg naar uit kijk om mij als artistiek leider voor het ensemble in te zetten. Ik zal vooral blijven zoeken naar verbinding en hoop de inspiratie en energie die van het ensemble uitgaat door te geven aan nieuwe generaties musici en publiek’, aldus Brandt.

Na 36 jaar komt er dus een einde aan het tijdperk van Bart Schneemann (1954) als voortrekker van het NBE. Gedurende die tijd heeft hij met het NBE een heel eigen signatuur ontwikkeld. Hij streefde in ieder programma naar een dramatische lijn waarin hij verschillende muzieksoorten met elkaar verbond. Hij zette  het NBE op de Nederlandse muziekkaart, met het Nieuwjaarsconcert vanuit het Amsterdamse Concertgebouw als jaarlijks terugkerend hoogtepunt.

De betekenis van Bart Schneemann voor de ontwikkeling en faam van het NBE is eminent. Bart is uniek als musicus en artistiek leider en heeft het publiek altijd het beste van zijn talenten en creativiteit gegeven. Daar zijn wij, mede namens een groot publiek, Bart zeer dankbaar voor.

Lees hier het persbericht.

 

Audities voor jongNBE

Audities voor jongNBE

Audities voor jongNBE

April 2024 – Er komen weer plaatsen vrij in het jongNBE!  Op vrijdag 10 mei gaan we op zoek naar nieuwe jonge talentvolle musici, dit jaar voor vier instrumenten: (alt)saxofoon, hoorn, (bas)trombone en contrabas/basgitaar. Aanmelden kan tot donderdag 25 april.

JongNBE is ensemble van tien getalenteerde musici die aan een Nederlands conservatorium studeren of net zijn afgestudeerd. Gedurende een periode van twee jaar spelen zij samen in jongNBE en worden ze gecoacht door ervaren musici van het Nederlands Blazers Ensemble. Spelen in jongNBE biedt jonge musici een mooie ervaring in ensemble spelen, programmeren en optreden. Bovendien dient jongNBE als kweekvijver voor toekomstig talent binnen het NBE.

Meer info & aanmelden

Zwart-wit, fantastisch en dramatisch: De Duivelskunstenaar

Zwart-wit, fantastisch en dramatisch: De Duivelskunstenaar

Zwart-wit, fantastisch en dramatisch: De Duivelskunstenaar

Maart 2024 – In de nieuwe voorstelling De Duivelskunstenaar gaan de Blazers weer aan de slag met een iconische, stomme film. Na ‘Romeo & Julia’ en ‘The Unknown Chaplin’ kozen ze dit keer voor de expressionistische film Faust van Murnau op basis van Goethe’s beroemde toneelstuk.

Faust is één van de meest bekende en invloedrijke verhalen uit de Duitse literatuur. De 16e-eeuwse geleerde en magiër Faust verkoopt zijn ziel aan de duivel in ruil voor goddelijke macht.

Zowel het verhaal van Faust als de film hebben een blijvende invloed gehad op de literatuur, film en kunst, en worden nog steeds bestudeerd en bewonderd vanwege hun diepgaande thema’s en artistieke prestaties.

Het NBE voorziet deze klassieker van een moderne soundtrack: de Faust Symfonie van Franz Liszt. Vanaf 18 april in theaters door het hele land.

Info en kaartenBezig met laden    Meer berichten worden geladen