jongNBE: Schiermonnikoog Festival

Het Schiermonnikoog Festival is een festival voor klassieke muziek en vindt twee keer per jaar plaats op Schiermonnikoog met 200 musici uit binnen- en buitenland. Tijdens de voorjaarseditie in maart ligt de focus legt op jong talent. Er zijn concerten, masterclasses, documentaires, lezingen, sterrenwandelingen en natuurexcursies. De intimiteit van klassieke muziek en de unieke natuurbeleving op het eiland versterken elkaar en geven het festival een bijzonder karakter. Ook dit jaar mag het jong Nederlands Blazers Ensemble (jongNBE) tweemaal het podium betreden.

Het jongNBE is een ensemble van toptalenten van de Nederlandse conservatoria. Het ensemble bestaat uit tien musici (fluit, hobo, klarinet, fagot, saxofoon, hoorn, trompet, trombone, slagwerk en contrabas) en wordt gecoached door de ervaren musici van het Nederlands Blazers Ensemble. Lees hier meer over het jongNBE

Di 14 maart – Avondconcert

Het is vaste prik op Schier: een sprankelend optreden van jongNBE, dit festival rond het thema water. Willem van Merwijk zorgt voor arrangementen van Händel tot Mercer, terwijl de nauwelijks 20-jarige componist Sasha Groep tekende voor een nieuwe opdrachtcompositie en daarmee wereldpremière. Ook maak je kennis met de Franse cellist Léo Ispir. Ispir doopte ooit Brahms samen met Beethoven tot zijn favoriete componist is. Hij gaat zich dus kunnen uitleven in het lied Wie Melodien zieht es mir, oorspronkelijk op een poëtische ode aan de natuur van de dichter Klaus Groth. Balder Dendievel vertegenwoordigt vervolgens onder meer zijn Belgische roots met de speelse Sonatine van Joseph Ryelandt, de muzikale held uit Brugge.

Wo 15 maart – Klankexcursie

Wat is er nou mooier dan de muziek en de natuur van het eiland écht met elkaar te verbinden? Op woensdag 15 maart ga je op pad met musici én de boswachters van Natuurmonumenten in een wandeling waar muziek en natuur in harmonieuze wisselwerking treden. Tijdens de wandeling door bos en duin ontmoet je het jongNBE (Nederlands Blazers Ensemble) met een sprankelend optreden in een duinpan.

 

 

 

Speeldata

De Duivelskunstenaar

Foto: Peter Lodder

Na ‘Romeo & Julia’ en ‘The Unknown Chaplin’ presenteert het NBE de aangrijpende, iconische stomme film FAUST (1926) als een film van deze tijd. Het.

Lees meer 18-04-2024 t/m 02-05-2024

Het hele leven – Oranjewoud Festival

Foto: Peter Lodder

Stel je eens voor dat je op Oranjewoud Festival het hele leven in één dag kunt beleven. Van de geboorte tot de dood nemen het.

Lees meer 01-06-2024 t/m 01-06-2024

NBE meets De Paek

Foto: Peter Lodder

Het Nederlands Blazers Ensemble is al jaren vaste gast bij PLT. Harmonie Sint Joseph, in de volksmond De Paek genoemd, heeft met haar theaterconcerten in.

Lees meer 08-06-2024 t/m 08-06-2024

De Schepping – Festival STROOM

Foto: Peter Lodder

“In het begin was er niets.  Het is moeilijk om je dat voor te stellen.  Je moet alles wat er nu is, nog niet laten.

Lees meer 26-06-2024 t/m 26-06-2024

Archief