jongNBE: Schiermonnikoog Festival

Het Schiermonnikoog Festival is een festival voor klassieke muziek en vindt twee keer per jaar plaats op Schiermonnikoog met 200 musici uit binnen- en buitenland. Tijdens de voorjaarseditie in maart ligt de focus legt op jong talent. Er zijn concerten, masterclasses, documentaires, lezingen, sterrenwandelingen en natuurexcursies. De intimiteit van klassieke muziek en de unieke natuurbeleving op het eiland versterken elkaar en geven het festival een bijzonder karakter. Ook dit jaar mag het jong Nederlands Blazers Ensemble (jongNBE) tweemaal het podium betreden.

Het jongNBE is een ensemble van toptalenten van de Nederlandse conservatoria. Het ensemble bestaat uit tien musici (fluit, hobo, klarinet, fagot, saxofoon, hoorn, trompet, trombone, slagwerk en contrabas) en wordt gecoached door de ervaren musici van het Nederlands Blazers Ensemble. Lees hier meer over het jongNBE

Di 14 maart – Avondconcert

Het is vaste prik op Schier: een sprankelend optreden van jongNBE, dit festival rond het thema water. Willem van Merwijk zorgt voor arrangementen van Händel tot Mercer, terwijl de nauwelijks 20-jarige componist Sasha Groep tekende voor een nieuwe opdrachtcompositie en daarmee wereldpremière. Ook maak je kennis met de Franse cellist Léo Ispir. Ispir doopte ooit Brahms samen met Beethoven tot zijn favoriete componist is. Hij gaat zich dus kunnen uitleven in het lied Wie Melodien zieht es mir, oorspronkelijk op een poëtische ode aan de natuur van de dichter Klaus Groth. Balder Dendievel vertegenwoordigt vervolgens onder meer zijn Belgische roots met de speelse Sonatine van Joseph Ryelandt, de muzikale held uit Brugge.

Wo 15 maart – Klankexcursie

Wat is er nou mooier dan de muziek en de natuur van het eiland écht met elkaar te verbinden? Op woensdag 15 maart ga je op pad met musici én de boswachters van Natuurmonumenten in een wandeling waar muziek en natuur in harmonieuze wisselwerking treden. Tijdens de wandeling door bos en duin ontmoet je het jongNBE (Nederlands Blazers Ensemble) met een sprankelend optreden in een duinpan.

 

 

 

Speeldata

Regionale muziekdagen 2023

Ben jij muziekdocent en ben je op zoek naar contact met collega’s uit jouw vakgebied? Wissel je graag van gedachten over jouw dagelijkse lespraktijk en.

Lees meer 03-02-2023 t/m 01-04-2023

jongNBE: Jonge Blazersdag, Soest

Het Nederlands Blazers Ensemble en Cultureel Centrum De Rank organiseren voor de tweede keer de Jonge Blazersdag. Dit keer op zondag 26 maart in Soest. Op.

Lees meer 26-03-2023

Matthäus-Passion

Foto: Peter Lodder

Het Nederlands Blazers Ensemble en de poppenspelers van de Duda Paiva Company presenteerden in 2022 een compleet nieuwe uitvoering van de Matthäus-Passion. In 2023 komt.

Lees meer 04-04-2023 t/m 07-04-2023

jongNBE: Lunchconcert (Het Concertgebouw)

Sinds jaar en dag vindt in de Grote of Kleine Zaal van Het Koninklijk Concertgebouw het gratis Lunchconcert plaats. Op woensdag 12 april is het.

Lees meer 12-04-2023

Jamaica

Voor ’t eerst in haar geschiedenis is het NBE op dit prachtige eiland – doordrenkt van de Reggaemuziek – geweest. De Blazers zijn door het.

Lees meer 05-05-2023 t/m 18-05-2023

Festival Música en Segura (Spanje)

Foto: Peter Lodder

In mei speelt het NBE op Música en Segura, een muziekfestival in een van de mooiste dorpen van Spanje: Segura de la Sierra. Op 1200.

Lees meer 24-05-2023 t/m 25-05-2023

Bezig met laden    Meer voorstellingen worden geladen

Archief