jongNBE: Schiermonnikoog Festival

Het Schiermonnikoog Festival is een festival voor klassieke muziek en vindt twee keer per jaar plaats op Schiermonnikoog met 200 musici uit binnen- en buitenland. Tijdens de voorjaarseditie in maart ligt de focus legt op jong talent. Er zijn concerten, masterclasses, documentaires, lezingen, sterrenwandelingen en natuurexcursies. De intimiteit van klassieke muziek en de unieke natuurbeleving op het eiland versterken elkaar en geven het festival een bijzonder karakter. Ook dit jaar mag het jong Nederlands Blazers Ensemble (jongNBE) tweemaal het podium betreden.

Het jongNBE is een ensemble van toptalenten van de Nederlandse conservatoria. Het ensemble bestaat uit tien musici (fluit, hobo, klarinet, fagot, saxofoon, hoorn, trompet, trombone, slagwerk en contrabas) en wordt gecoached door de ervaren musici van het Nederlands Blazers Ensemble. Lees hier meer over het jongNBE

Di 14 maart – Avondconcert

Het is vaste prik op Schier: een sprankelend optreden van jongNBE, dit festival rond het thema water. Willem van Merwijk zorgt voor arrangementen van Händel tot Mercer, terwijl de nauwelijks 20-jarige componist Sasha Groep tekende voor een nieuwe opdrachtcompositie en daarmee wereldpremière. Ook maak je kennis met de Franse cellist Léo Ispir. Ispir doopte ooit Brahms samen met Beethoven tot zijn favoriete componist is. Hij gaat zich dus kunnen uitleven in het lied Wie Melodien zieht es mir, oorspronkelijk op een poëtische ode aan de natuur van de dichter Klaus Groth. Balder Dendievel vertegenwoordigt vervolgens onder meer zijn Belgische roots met de speelse Sonatine van Joseph Ryelandt, de muzikale held uit Brugge.

Wo 15 maart – Klankexcursie

Wat is er nou mooier dan de muziek en de natuur van het eiland écht met elkaar te verbinden? Op woensdag 15 maart ga je op pad met musici én de boswachters van Natuurmonumenten in een wandeling waar muziek en natuur in harmonieuze wisselwerking treden. Tijdens de wandeling door bos en duin ontmoet je het jongNBE (Nederlands Blazers Ensemble) met een sprankelend optreden in een duinpan.

 

 

 

Speeldata

Stories from the East

De Blazers trekken speciaal voor jou alles uit de kast om een unieke kans te bieden, het beleven van een nieuw NBE-programma met oude vrienden:.

Lees meer 05-10-2023 t/m 18-10-2023

Compositiewedstrijd: Showcases

Foto: Peter Lodder

Elk jaar opnieuw bewijst de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert haar kracht. Componeren is niets meer of minder dan je eigen muziek verzinnen. Of.

Lees meer 26-10-2023 t/m 29-10-2023

Purcell goes celtic

Foto: Peter Lodder

Op het eerste gezicht lijkt het 17-eeuwse Britse genie Henry Purcell, componist van breekbare en tedere barokmuziek, geen fusion aan te kunnen gaan met de.

Lees meer 09-11-2023 t/m 22-11-2023

jongNBE: Lunchconcert (Nijmegen)

Foto: Marije van den Berg

Iedere maand organiseert De Vereeniging in Nijmegen een gratis lunchconcert. In deze reeks staan onder meer jonge aanstormende talenten met kleurrijke programma’s van ca. 45.

Lees meer 15-11-2023

Compositiewedstrijd: Componistenweekend

Foto: Peter Lodder

Elk jaar opnieuw bewijst de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert haar kracht. Het NBE ontvangt jaarlijks meesterwerken van meer dan 100 (piep)jonge componisten. De wedstrijd.

Lees meer 09-12-2023 t/m 10-12-2023

Compositiewedstrijd: De Finale

Foto: Peter Lodder

Tijdens deze finale strijden de jonge componisten tegen elkaar voor een plek in het Nieuwjaarsconcert. Zij zijn de crème de la crème van jong componerend.

Lees meer 17-12-2023

Bezig met laden    Meer voorstellingen worden geladen

Archief