Nieuwjaarsconcert 2015: Oost West Thuis Niet Best

Wie in Nederland bij Het Nieuwjaarsconcert denkt aan mannen in ongemakkelijke zwarte pakken en een Weense wals, kent de nieuwjaarstraditie van het Nederlands Blazers Ensemble nog niet.

Nog wat witjes om de neus vanwege Oudejaarsnacht wordt het publiek in het Amsterdamse Concertgebouw op 1 januari het nieuwe jaar ingeblazen. De Blazers zorgen voor verrassing, verrukking en ontroering met jonge talenten en muzikanten uit dichtbije en verre streken. Het Nieuwjaarsconcert van het NBE is de best mogelijke muzikale start van het nieuwe jaar! Het thema van dit Nieuwjaarsconcert is Oost West Thuis Niet Best.

Het Nieuwjaarsconcert is een co-productie van het NBE en de VARA en wordt op 1 januari om 18.45 uitgezonden op NPO 2. | In samenwerking met Stichting de Vrolijkheid | Met speciale dank aan Stichting Dioraphte en de Marti-Keuning Eckhardt Stichting

Programma

Download hier het programmaboekje

Nieuwjaarsconcert op CD+DVD

Heb je het Nieuwjaarsconcert gemist of wil je het concert nog eens terug zien? Bestel dan via onze webshop een CD+DVD van het Nieuwjaarsconcert Oost West Thuis Niet Best!

Meer muziek in asielzoekerscentra

SMS vrolijkheid naar 1008 | Met het nieuwjaarsconcert steunen we ook Stichting de Vrolijkheid. Muziek in alle asielzoekerscentra, daar gaan wij voor. Tot en met 21 januari kun je via sms een donatie doen aan de Vrolijkheid. Het is heel eenvoudig: Je smst gewoon het woord vrolijkheid naar nummer 1008. Daarvoor geldt het reguliere sms tarief. Je krijgt vervolgens een link via sms naar een online donatieformulier waarin je zelf aan kunt geven hoeveel je wilt doneren en of je dat eenmalig of periodiek wilt doen. SMS vrolijkheid naar 1008 of ga naar www.vrolijkheid.nl. Dank je wel!

Media
RECENSIE **** Harmonieus verklankte goede bedoelingen

Door Floris Don
In het NRC Handelsblad
Lees hier de recensie

RECENSIE **** De hele wereld komt in volmaakte harmonie samen bij het Nieuwjaarsconcert

Door Erik Voermans
In Het Parool
Lees hier de recensie

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Speeldata
  • wo 31 dec 2014 15:00 Amsterdam Het Concertgebouw
    De Generale
  • do 01 jan 2015 14:00 Amsterdam Het Concertgebouw

Stories from the East

De Blazers trekken speciaal voor jou alles uit de kast om een unieke kans te bieden, het beleven van een nieuw NBE-programma met oude vrienden:.

Lees meer 05-10-2023 t/m 18-10-2023

Compositiewedstrijd: Showcases

Foto: Peter Lodder

Elk jaar opnieuw bewijst de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert haar kracht. Componeren is niets meer of minder dan je eigen muziek verzinnen. Of.

Lees meer 26-10-2023 t/m 29-10-2023

Purcell goes celtic

Foto: Peter Lodder

Op het eerste gezicht lijkt het 17-eeuwse Britse genie Henry Purcell, componist van breekbare en tedere barokmuziek, geen fusion aan te kunnen gaan met de.

Lees meer 09-11-2023 t/m 22-11-2023

jongNBE: Lunchconcert (Nijmegen)

Foto: Marije van den Berg

Iedere maand organiseert De Vereeniging in Nijmegen een gratis lunchconcert. In deze reeks staan onder meer jonge aanstormende talenten met kleurrijke programma’s van ca. 45.

Lees meer 15-11-2023

Compositiewedstrijd: Componistenweekend

Foto: Peter Lodder

Elk jaar opnieuw bewijst de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert haar kracht. Het NBE ontvangt jaarlijks meesterwerken van meer dan 100 (piep)jonge componisten. De wedstrijd.

Lees meer 09-12-2023 t/m 10-12-2023

Compositiewedstrijd: De Finale

Foto: Peter Lodder

Tijdens deze finale strijden de jonge componisten tegen elkaar voor een plek in het Nieuwjaarsconcert. Zij zijn de crème de la crème van jong componerend.

Lees meer 17-12-2023

Bezig met laden    Meer voorstellingen worden geladen

Archief