Nieuwjaarsconcert 2015: Oost West Thuis Niet Best

Wie in Nederland bij Het Nieuwjaarsconcert denkt aan mannen in ongemakkelijke zwarte pakken en een Weense wals, kent de nieuwjaarstraditie van het Nederlands Blazers Ensemble nog niet.

Nog wat witjes om de neus vanwege Oudejaarsnacht wordt het publiek in het Amsterdamse Concertgebouw op 1 januari het nieuwe jaar ingeblazen. De Blazers zorgen voor verrassing, verrukking en ontroering met jonge talenten en muzikanten uit dichtbije en verre streken. Het Nieuwjaarsconcert van het NBE is de best mogelijke muzikale start van het nieuwe jaar! Het thema van dit Nieuwjaarsconcert is Oost West Thuis Niet Best.

Het Nieuwjaarsconcert is een co-productie van het NBE en de VARA en wordt op 1 januari om 18.45 uitgezonden op NPO 2. | In samenwerking met Stichting de Vrolijkheid | Met speciale dank aan Stichting Dioraphte en de Marti-Keuning Eckhardt Stichting

Programma

Download hier het programmaboekje

Nieuwjaarsconcert op CD+DVD

Heb je het Nieuwjaarsconcert gemist of wil je het concert nog eens terug zien? Bestel dan via onze webshop een CD+DVD van het Nieuwjaarsconcert Oost West Thuis Niet Best!

Meer muziek in asielzoekerscentra

SMS vrolijkheid naar 1008 | Met het nieuwjaarsconcert steunen we ook Stichting de Vrolijkheid. Muziek in alle asielzoekerscentra, daar gaan wij voor. Tot en met 21 januari kun je via sms een donatie doen aan de Vrolijkheid. Het is heel eenvoudig: Je smst gewoon het woord vrolijkheid naar nummer 1008. Daarvoor geldt het reguliere sms tarief. Je krijgt vervolgens een link via sms naar een online donatieformulier waarin je zelf aan kunt geven hoeveel je wilt doneren en of je dat eenmalig of periodiek wilt doen. SMS vrolijkheid naar 1008 of ga naar www.vrolijkheid.nl. Dank je wel!

Media
RECENSIE **** Harmonieus verklankte goede bedoelingen

Door Floris Don
In het NRC Handelsblad
Lees hier de recensie

RECENSIE **** De hele wereld komt in volmaakte harmonie samen bij het Nieuwjaarsconcert

Door Erik Voermans
In Het Parool
Lees hier de recensie

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Speeldata
  • wo 31 dec 2014 15:00 Amsterdam Het Concertgebouw
    De Generale
  • do 01 jan 2015 14:00 Amsterdam Het Concertgebouw

Concert in de vorm van een Peer

Concert in de vorm van een peer is een voorstelling over het leven van de componist Erik Satie, meester van het absurdisme, maar ook meester.

Lees meer 23-11-2022 t/m 19-03-2023

Componistenweekend

Elk jaar opnieuw bewijst de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert haar kracht. Het NBE ontvangt jaarlijks meesterwerken van meer dan 100 (piep)jonge componisten. De wedstrijd.

Lees meer 10-12-2022 t/m 11-12-2022

Compositiewedstrijd: De Finale

Tijdens deze finale strijden de jonge componisten tegen elkaar voor een plek in het Nieuwjaarsconcert. Zij zijn de crème de la crème van jong componerend.

Lees meer 18-12-2022 t/m 18-12-2022

Nieuwjaarsconcert 2023

De Nieuwjaarsconcerten van het Nederlands Blazers Ensemble zijn inmiddels net zo onlosmakelijk verbonden met nieuwjaarsdag als skischansspringen en de Weense wals. Een verrassend muzikaal feestje,.

Lees meer 31-12-2022 t/m 01-01-2023

Napolitana

Napels, havenstad van een overweldigende schoonheid aan de Middellandse Zee. Aan de voet van de Vesuvius bruist het al eeuwenlang van emotie, vis, familie, Gomorra,.

Lees meer 31-01-2023 t/m 16-02-2023

De Schepping met Bart Moeyaert

“In het begin was er niets. Het is moeilijk om je dat voor te stellen. Je moet alles wat er nu is, nog niet laten.

Lees meer 18-02-2023 t/m 19-02-2023

Bezig met laden    Meer voorstellingen worden geladen

Archief