Nieuwjaarsconcert 2015: Oost West Thuis Niet Best

Wie in Nederland bij Het Nieuwjaarsconcert denkt aan mannen in ongemakkelijke zwarte pakken en een Weense wals, kent de nieuwjaarstraditie van het Nederlands Blazers Ensemble nog niet.

Nog wat witjes om de neus vanwege Oudejaarsnacht wordt het publiek in het Amsterdamse Concertgebouw op 1 januari het nieuwe jaar ingeblazen. De Blazers zorgen voor verrassing, verrukking en ontroering met jonge talenten en muzikanten uit dichtbije en verre streken. Het Nieuwjaarsconcert van het NBE is de best mogelijke muzikale start van het nieuwe jaar! Het thema van dit Nieuwjaarsconcert is Oost West Thuis Niet Best.

Het Nieuwjaarsconcert is een co-productie van het NBE en de VARA en wordt op 1 januari om 18.45 uitgezonden op NPO 2. | In samenwerking met Stichting de Vrolijkheid | Met speciale dank aan Stichting Dioraphte en de Marti-Keuning Eckhardt Stichting

Programma

Download hier het programmaboekje

Nieuwjaarsconcert op CD+DVD

Heb je het Nieuwjaarsconcert gemist of wil je het concert nog eens terug zien? Bestel dan via onze webshop een CD+DVD van het Nieuwjaarsconcert Oost West Thuis Niet Best!

Meer muziek in asielzoekerscentra

SMS vrolijkheid naar 1008 | Met het nieuwjaarsconcert steunen we ook Stichting de Vrolijkheid. Muziek in alle asielzoekerscentra, daar gaan wij voor. Tot en met 21 januari kun je via sms een donatie doen aan de Vrolijkheid. Het is heel eenvoudig: Je smst gewoon het woord vrolijkheid naar nummer 1008. Daarvoor geldt het reguliere sms tarief. Je krijgt vervolgens een link via sms naar een online donatieformulier waarin je zelf aan kunt geven hoeveel je wilt doneren en of je dat eenmalig of periodiek wilt doen. SMS vrolijkheid naar 1008 of ga naar www.vrolijkheid.nl. Dank je wel!

Media
RECENSIE **** Harmonieus verklankte goede bedoelingen

Door Floris Don
In het NRC Handelsblad
Lees hier de recensie

RECENSIE **** De hele wereld komt in volmaakte harmonie samen bij het Nieuwjaarsconcert

Door Erik Voermans
In Het Parool
Lees hier de recensie

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Speeldata
  • wo 31 dec 2014 15:00 Amsterdam Het Concertgebouw
    De Generale
  • do 01 jan 2015 14:00 Amsterdam Het Concertgebouw

jongNBE & Holland Opera: De Kersentuin

Opnieuw speelt het jongNBE samen met Holland Opera deze zomer een op maat gemaakte zinderende opera op een bijzondere locatie. Met landgoed Rijnauwen als decor.

Lees meer 21-06-2023 t/m 08-07-2023

Festival Wonderfeel

Foto: Foppe Schut

Wonderfeel is een driedaags buitenfestival voor klassieke muziek met de ongedwongen sfeer van een popfestival. Op het 25 hectare natuurgebied in ‘s-Graveland liggen de zeven Wonderfeelpodia een mini-wandeling van elkaar verspreid. Elk jaar.

Lees meer 23-07-2023

PHIL 150 jaar

Foto: Peter Lodder

Het NBE kijkt terug en speelt hoogtepunten uit al die vele concerten die het gegeven heeft in de PHIL. Klassieke meesterwerken en muziek uit verre.

Lees meer 08-09-2023

Dag van de vrede

Foto: Peter Lodder

Al in 1981 riepen de Verenigde Naties 21 september uit tot internationale Dag van de Vrede met als doel een wereldwijde dag van wapenstilstand en.

Lees meer 20-09-2023 t/m 21-09-2023

American Roots

Foto: Peter Lodder

Native American, Bluegrass-banjo en Blueszang samen met het NBE op het podium. En natuurlijk muziek van Philip Glass. Een programma waarin de diverse, tegenstrijdige en.

Lees meer 05-10-2023 t/m 10-03-2024

Compositiewedstrijd: Showcases

Foto: Peter Lodder

Elk jaar opnieuw bewijst de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert haar kracht. Componeren is niets meer of minder dan je eigen muziek verzinnen. Of.

Lees meer 23-10-2023 t/m 29-10-2023

Bezig met laden    Meer voorstellingen worden geladen

Archief