1 januari 18.55 NPO2: Het Nieuwjaarsconcert 2020

1 januari 18.55 NPO2: Het Nieuwjaarsconcert 2020

december 2019 Nog heel even en dan is het zover: het Nieuwjaarsconcert 2020!

Het Nieuwjaarsconcert is helemaal uitverkocht, maar gelukkig ook op tv te zien op 1 januari om 18.55 uur bij BNNVARA op NPO2.

Met het thema Roll over Beethoven viert het NBE op de eerste dag van het Beethovenjaar de 250ste verjaardag van deze componist. Uiteraard speelt Beethovens beroemde Ode to the Joy op tekst van Friedrich Schiller de hoofdrol. Speciaal voor dit Nieuwjaarsconcert heeft het NBE een koor samengesteld met zangers uit alle windstreken, samen met Consensus Vocalis.

Het wordt een verrassend muzikaal spektakel, met als gasten o.a. Giorgos Xylouris en zijn zoons Nikos en Adonis Xylouris, die eerder dit seizoen samen met het NBE schitterden in Rameau en de Grieken. De blazers spelen naast Beethoven werken van onder meer Georg Friedrich Händel, Jean-Philippe Rameau en nog heel veel meer!

Natuurlijk zijn er, net als elk jaar, nieuwe werken te horen van jonge componisten, de winnaars van de jaarlijkse compositiewedstrijd van het NBE. De drie gelukkigen die samen met het NBE op het podium van Het Concertgebouw staan zijn trompettist Duco Akkerman (18), violist Casper Jeukendrup (16) en pianist Sietse Verstege (17). Casper Jeukendrup wordt tijdens het concert begeleid door zijn broertjes, Julian en Valentijn Jeukendrup.