1 januari 18:50 NPO 2: Het Nieuwjaarsconcert 2022

1 januari 18:50 NPO 2: Het Nieuwjaarsconcert 2022

december 2021 – Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) speelt op 1 januari 2022 de 50ste editie van haar traditionele Nieuwjaarsconcert in Het Concertgebouw. D​e stoelen zijn uit de Grote Zaal gehaald en het concert belooft weer een theatraal spektakel te worden.

Lees hier het programmaboekje

NBE-fans stemden de afgelopen weken op favoriete optredens uit het verleden om de inhoud van het programma voor een deel te bepalen. De nummer één keuzes van onze fans vormen een bonte mengeling van muziek uit lang vervlogen tijden in bijzondere NBE-bewerkingen, meeslepende hedendaagse klassiekers en de meest geliefde en verrassende combinaties van de Blazers met andere theaterdisciplines. Uit de laatste bonusronde Verzoeknummers is Toccata Arpeggiata uit het Nieuwjaarsconcert van vorig jaar geselecteerd als grote winnaar. Ter ere van deze bijzondere editie van het Nieuwjaarsconcert komen ook nog de iconische zangeressen Maria Callas en Nina Simone op miraculeuze wijze – te midden van de Blazers – weer even tot leven.

Kijk deze uitzonderlijke 50ste jubileumeditie van het Nieuwjaarsconcert op 1 januari om 18.50 uur op NPO 2.

Het NBE brengt het Nieuwjaarsconcert 2022 uit op CD+DVD. Wil je alvast een exemplaar van deze CD+DVD bestellen? Vul dan dit bestelformulier in.