Kijk & Luister!

Kijk & Luister!

Beste, lieve NBE-fans!

Fijn dat jullie onze website bezoeken!
We weten het allemaal, het zijn verwarrende tijden. Zo’n ontwrichting van de samenleving hebben we sinds lang niet meegemaakt!
Ook het NBE gaat de komende maanden de effecten van het coronavirus tot diep in z’n vezels voelen: we keken al een hele tijd uit naar onze tour in april met de Vier Letzte Lieder van Strauss. We hebben jaren gewacht op het grote moment dat de rechten vrijkwamen om dit meesterwerk, een ijkpunt in de muziekgeschiedenis, voor het NBE te arrangeren. En de tour door Nederland was een mooie: tien voorstellingen van Leeuwarden tot Tilburg. Ook de geplande festivals in Spanje en Italië en de tour naar Brazilië zijn natuurlijk geannuleerd. En zoals jullie allemaal weten is het effect op de organisatie van het NBE en vooral op de spelers enorm. De meesten van ons zijn financieel afhankelijk van de voorstellingen die we elk jaar in binnen- en buitenland geven. Maar niet getreurd, de gezondheid van ons allen en vooral van de kwetsbaren en wat ouderen in de samenleving is vele, vele malen belangrijker! Dus wil ik voorstellen om er toch gewoon onze schouders onder te zetten en zoveel als we kunnen schoonheid, warmte en betrokkenheid met elkaar te delen!

Daarom, om te beginnen hebben we de BNNVARA uitzendingen van de laatste NBE Nieuwjaarsconcerten op ons YouTube-kanaal gezet (waar ook een heleboel ander moois te vinden is), door een klik op de muis helemaal terug te zien.

We gaan de komende tijd ook nog een aantal andere memorabele concerten, waarvan we opnames hebben gemaakt, aan het rijtje toevoegen, hierover later meer!

Ook beginnen we met de ‘SPOTIFY TOP 15‘. Ik heb een lijstje gemaakt, een persoonlijke keuze uit de honderden tracks van 46 NBE- cd’s die voor mij het meest emotioneel, spannend of gewoon het mooist zijn. Door een click op de muis, kunnen jullie ze beluisteren. Vertel me graag, via info@nbe.nl welke tracks er volgens jullie aan ontbreken. En welke track daarvoor moet wijken…dan hebben we als we weer in rustiger vaarwater zijn, misschien wel de meest memorabele SPOTIFY TOP 15!

Zet ‘m op en hoop jullie weer snel terug te zien in het theater!

Bart

(maart 2020)