Programma
Over NBE

Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) is een groep van ruim twintig topmusici die zo’n tachtig keer per jaar samen komen om in binnen- en buitenland bijzondere programma’s te spelen. Gezamenlijke bezieling en honger naar avontuur drijft het NBE tot het maken van theatrale muziekprogramma’s die zelden onder één muzikale noemer te vangen zijn; het NBE combineert eigentijdse en oude muziek van alle soorten en maten die de zinnen en verbeelding prikkelt. Ze is altijd op zoek naar intrigerende samenwerkingen met musici uit andere culturen en spannende combinaties met andere disciplines. Met de vernieuwende programma’s, wil het NBE een groot publiek verrassen, boeien, ontroeren en prikkelen. lees verder

Shop

Gimme the Blues

CD+DVD Nieuwjaarsconcert 2017

19,90

Gran Partita

14,90

IN G*DSNAAM!

CD+DVD Nieuwjaarsconcert 2016

19,90
Nieuws

Made in Georgië

22 mei start onze Made in…Georgië tournee! We geven meerdere voorstelling in verschillende steden in Georgië met o.a. het Gori vrouwenkoor, het Anchiskhati mannenkoor en Niaz Diasamidze..

Lees verder

Seizoen 2017-2018 online

Er staat weer een glansrijk nieuw seizoen voor de deur! We gaan op ontdekkingsreis, laten artiesten van alle windstreken naar ons toe reizen en traditiegetrouw.

Lees verder
Video's
Talent

Het NBE heeft al duizenden kinderen en jongeren gestimuleerd eigen muziek te componeren en samen muziek te maken! Het educatieprogramma reikt van het laten kennismaken met muziek tot het coachen van jong toptalent.
Al ruim twintig jaar is de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert een begrip, met een jaarlijks ander thema en onder het motto ‘alles mag en alles kan, als je het maar zelf verzonnen hebt’. De compositiewedstrijd was de start en werd de basis van een omvangrijk talentontwikkelingstraject voor jong (top)talent. Inmiddels zijn er ook zes jong talent-ensembles actief, oplopend in leeftijdsgroep en niveau.
De essentie is zelf muziek maken, als componist en/of als speler. Lees verder