Bart Schneemann 16 mei te gast bij Kunststof (NPO Radio 1)

mei 2023 – Dinsdag 16 mei is artistiek leider Bart Schneemann te gast bij radioprogramma Kunststof op NPO Radio 1 tussen 19:00 en 20:00 uur, live.

Lees verder

NBE haalt Jamaica naar Nederland

mei 2023 – Het NBE haalt het prachtige en bedwelmende Jamaica naar Nederland met een splinternieuwe swingende voorstelling, doordrenkt van reggae en ska. De Blazers touren.

Lees verder

Gratis 4 mei-concert ‘Laatste Lied’: Vier Letzte Lieder & spoken word

mei 2023 – Op donderdag 4 mei geeft het NBE een gratis concert in Podium Mozaïek (Amsterdam), in samenwerking met SLAA (Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam)..

Lees verder

jongNBE: zo 9 april bij Podium Klassiek

april 2023 – Op zondag 9 april is het jongNBE, de kweekvijver van het Nederlands Blazers Ensemble, te zien en te horen bij het tv-programma Podium Klassiek..

Lees verder

Een van de dingen die het NBE zo uniek maakt is dat we alles zelf maken. Bijna elk stuk in de voorstellingen van het NBE is geschreven of gearrangeerd voor onze unieke bezetting. Een eerste selectie van deze zeer gevarieerde arrangementen is nu verzameld en voor iedereen te verkrijgen in onze webshop!

De Blazers krijgen regelmatig de vraag van (amateur)musici of de bladmuziek van het NBE te verkrijgen is. Deze musici krijgen nu de kans om met hun eigen ensemble en muzikale vrienden de inspirerende muziek van het NBE zelf uit te voeren. ‘NBE-Publishing’ maakt het voor iedereen mogelijk om NBE-arrangementen van allerlei verschillende genres tegen geringe kosten te downloaden en te spelen. De arrangementen zijn vanaf nu te vinden op nbe.nl/bladmuziek.
Lees meer

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

50 jaar Nieuwjaarsconcert

CD+DVD Nieuwjaarsconcert 2022

19,90

Troubadours

14,90

De Schepping

14,90

Gran Partita

14,90

Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) is een groep van ruim twintig topmusici die zo’n tachtig keer per jaar samen komen om in binnen- en buitenland bijzondere programma’s te spelen. Gezamenlijke bezieling en honger naar avontuur drijft het NBE tot het maken van theatrale muziekprogramma’s die zelden onder één muzikale noemer te vangen zijn; het NBE combineert eigentijdse en oude muziek van alle soorten en maten die de zinnen en verbeelding prikkelt. Ze is altijd op zoek naar intrigerende samenwerkingen met musici uit andere culturen en spannende combinaties met andere disciplines. Met de vernieuwende programma’s, wil het NBE een groot publiek verrassen, boeien, ontroeren en prikkelen. lees verder

Het NBE heeft al duizenden kinderen en jongeren gestimuleerd eigen muziek te componeren en samen muziek te maken! Het educatieprogramma reikt van het laten kennismaken met muziek tot het coachen van jong toptalent.
Al ruim twintig jaar is de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert een begrip, met een jaarlijks ander thema en onder het motto ‘alles mag en alles kan, als je het maar zelf verzonnen hebt’. De compositiewedstrijd was de start en werd de basis van een omvangrijk talentontwikkelingstraject voor jong (top)talent. Inmiddels zijn er ook vier jong talent-ensembles actief, oplopend in leeftijdsgroep en niveau.
De essentie is zelf muziek maken, als componist en/of als speler. Lees verder