Amsterdamse kunstraad adviseert toelating NBE tot Amsterdamse BIS

Amsterdamse kunstraad adviseert toelating NBE tot Amsterdamse BIS

juni 2020 – Na een prachtige beoordeling op 4 juni door de landelijke Raad voor Cultuur, werd maandag 15 juni jl. bekend dat de Amsterdamse kunstraad het college van B&W adviseert om het NBE ook toe te laten tot de Amsterdamse Basisinfrastructuur!

De nieuwe A-BIS, met de wat meer uitgebreide variëteit aan instellingen, vormt het fundament van het Amsterdamse cultureel erfgoed. We zijn heel blij dat we daar nu deel van gaan uitmaken, de heel mooie woorden in het advies van de Amsterdamse Kunstraad geven ons veel vertrouwen in de plannen voor de toekomst.

“Het Nederlands Blazers Ensemble is een bruisend ensemble dat met eigenzinnige en kwalitatief hoogstaande concerten een grote impact heeft op het Nederlandse muzieklandschap. “De programma’s getuigen van integriteit, originaliteit en urgentie. Door de intensieve samenwerking met artiesten uit andere landen en verschillende muziekculturen wordt het eigen vaste ensemble gevoed en krijgt het publiek van het NBE nieuwe vergezichten voorgeschoteld. Het NBE is een hecht gezelschap van topmusici, dat hoogstaand repertoire speelt en vakmanschap uitstraalt. Het ensemble is een ware ambassadeur van de blaasmuziek zonder daarbij in een afgebakend hokje te blijven. Integendeel: het gezelschap is veelzijdig, breed georiënteerd en bestrijkt artistiek gezien een wijd spectrum.”