De Schepping keert terug!

De Schepping keert terug!

september 2020 – NBE en Bart Moeyaert weer op tournee
Met de drie oratoria van Haydn (Die SchöpfungDie Jahreszeiten en Die Sieben letzten Worte) als uitgangspunt creëerde het Nederlands Blazers Ensemble samen met de Vlaamse schrijver Bart Moeyaert een trilogie: eerst was er De Schepping (2004), daarna kwam Het Paradijs (2010), en met De Hemel werd in 2015 de cyclus afgerond.

In oktober gaan de Blazers en Bart Moeyaert opnieuw op tournee met De Schepping, het eerste deel vandeze succesvolle muziektheatertrilogie. Tijdens deze voorstelling vertelt Bart Moeyaert (winnaar van de Astrid Lindgren Memorial Award 2019, de ‘Nobelprijs voor de kinderliteratuur’) het verhaal aan de hand van een zelfgeschreven tekst bij deze oude, maar op deze manier nooit zo uitgevoerde, muziek van Haydn.

De voorpremière van De Schepping vindt plaats op 30 september in Podium Mozaïek (uitverkocht) en de tournee voert vervolgens langs zalen in Haarlem (uitverkocht), Meppel, Ede, EnschedeHeerlenUtrecht en Amsterdam. Van 3 tot en met 13 maart 2021 volgt een tweede tournee. Klik hier voor alle info en kaarten.

…ontroerende, intieme kamermuziek, waarbij de tekst van Moeyaert nauw aansluit…Het plezier in deze voorstelling straalt zowel van Moeyaert als van de Blazers af… – NCRV radio
…Een soort Peter en de Wolf, maar dan over God en de wereld […] …De teksten van Bart Moeyaert zijn een genot…- Muziekblad Luister
…voor deze herschepping kunnen wij alleen maar onze hoed afnemen…ongeëvenaard. – Focus Knack