Doneren NBE Nieuwjaarsconcert 2021

Donatieformulier

Het traditionele Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) in Het Concertgebouw op vrijdag 1 januari 2021 gaat er totaal anders uitzien dan alle voorgaande edities. Omdat het op dit moment niet duidelijk is of, dan wel hoeveel, bezoekers Het Concertgebouw vanwege de RIVM maatregelen mag toelaten, is de moeilijke beslissing genomen het Nieuwjaarsconcert helemaal zonder publiek te spelen. BNNVARA zal natuurlijk wel het bijzondere concert uitzenden op 1 januari om 19:00 uur op NPO 2.

Een grote tegenvaller voor zowel het NBE als het trouwe publiek, maar flexibel en inventief als het NBE is, heeft zij deze enorme teleurstelling omgedraaid in een unieke kans: zonder publiek kunnen de blazers met hun Nieuwjaarsconcert afwijken van de standaard opstelling voor een concert in Het Concertgebouw. Er zijn mogelijkheden waar voorheen nooit sprake van was: de blazers gaan deze gretig aangrijpen om de unieke en uit duizenden herkenbare NBE klanken op een nieuwe manier te presenteren.

BNNVARA maakt de opnames van dit uitzonderlijke spektakel en zendt het Nieuwjaarsconcert uit op 1 januari om 19.00 uur op NPO 2. Het programma van die avond blijft tot vlak voor de uitzending een verrassing, maar het NBE zal haar reputatie als grensverleggend, origineel en verbindend meer dan ooit tevoren waarmaken.