Exclusief: rondleiding in Mauritshuis bij concert NBE

Exclusief: rondleiding in Mauritshuis bij concert NBE

Geniet van een exclusieve rondleiding in het Mauritshuis voorafgaand aan het concert Stemmen uit het Oosten van het Nederlands Blazers Ensemble op zaterdag 1 oktober in de Nieuwe Kerk in Den Haag.

Als je je vaderland ontvlucht, kun je je verhalen dan inpakken en meenemen? Op deze vraag geven solisten Mohsen Namjoo en Sahand Sahebdivani samen met het NBE gretig antwoord. Mohsen Namjoo wordt de Bob Dylan van Iran genoemd (New York Times): zijn kritische liederen kwamen hem op zoveel weerstand te staan dat hij zijn vaderland moest ontvluchten naar Amerika. Verhalenverteller Sahand brengt de verhalen tot leven die zijn ouders als politiek vluchtelingen achterlieten in Iran: universele vertellingen over verlaten en verlaten worden. Samen met deze twee bijzondere solisten maakt het NBE een voorstelling over hoop op een nieuwe wereld.

Rondleiding Mauritshuis: de Vlaamse impuls

Zonder vluchtelingen geen Gouden Eeuw. Eind zestiende eeuw hebben duizenden Vlaamse vluchtelingen hun heil gezocht in Holland. Uit deze groep kwamen opvallend veel kunstenaars voort, met Frans Hals als beroemdste voorbeeld. Mede dankzij deze ‘Vlaamse’ kunstenaars ontstond de typisch ‘Hollandse’ schilderkunst waar de zeventiende eeuw zo beroemd om is. In deze rondleiding aandacht voor de Vlamingen in Holland.

Bestel hier kaarten