Finalisten compositiewedstrijd bekend

Finalisten compositiewedstrijd bekend

december 2021 – Op 11 en 12 december speelden 24 jonge veelbelovende componisten hun stukken met het Nederlands Blazers Ensemble.Het Akoesticum in Ede werd gevuld met nieuwe, swingende, originele, persoonlijke en aangrijpende muziek. In de afgelopen weken hebben alle halve finalisten hun stuk bewerkt voor het voltallige NBE onder begeleiding van ervaren arrangeurs.

Nadat alle stukken gespeeld en opgenomen waren had het NBE de moeilijke taak om te kiezen welke componisten door mogen naar de finale.
Uiteindelijk hebben ze besloten dat deze 13 componisten hun stuk nog een keer mogen spelen in de finale op zondag 19 december in Tivoli Vredenburg in Utrecht:

Soma Herani, Floris van Ballegooijen, Jet Alink, Momo & Cici, Femke Schram,  Doortje Swieringa, Mark de Graaf, Ties Ronner, Nathan Gaudrain, Aaron brouwer en Zoë Kedah, Casper Groep, Harm Kolen, Lotte Riegen, Daan de Swart, Jasper de Bock, Elisabeth Kleinmeijer en Ming Lie.

In de finale wordt besloten welke 3 componisten tijdens het nieuwjaarsconcert op het podium van het concertgebouw zullen staan.
Verder zullen er ook nog verschillende andere prijzen uitgereikt worden.
Zo komt singer-songwriter Jeangu Macrooy naar Utrecht om de Best Performance prijs uit te reiken. Als lid van de jury kijkt hij niet alleen naar de compositie maar let hij ook op de podiumpresentatie, hoe de componisten hun boodschap overbrengen en hoe  ze contact maken met het publiek.