4 t/m 19 oktober: Georgië

4 t/m 19 oktober: Georgië

Afgelopen mei tourde het NBE door Georgië en ging op zoek naar bijzondere Georgische muzikanten, die hun eeuwenoude traditionele muziek koesteren en vernieuwen. Het NBE nodigt hen in oktober uit om naar Nederland te komen om samen op het podium te staan.

Het belooft een avond met hartverwarmende Georgische polyfonie te worden, met af en toe een knipoog door het vermaarde Gori vrouwenkoor en het ruige mannenkoor Anchiskati en met muziek van o.a. Gija Kantsjeli. Wereldvermaard is de paradoxale Georgische meerstemmige zangstijl: archaïsch en complex, emotioneel en stoer. Wanneer je deze artiesten live of virtueel terugziet tijdens één van onze concerten, zul je na afloop zweren zelf in Georgië te zijn geweest.

Speeldata

woensdag 4 oktober – 20:30 
Amsterdam, Podium Mozaïek

donderdag 5 oktober – 20:00
Utrecht, TivoliVredenburg

dinsdag 10 oktober – 20:15
Ede, Cultura
donderdag 12 oktober – 20:15 
Amsterdam, Muziekgebouw aan ’t IJ

vrijdag 13 oktober – 20:00 
Arnhem, Musis

zaterdag 14 oktober – 20:00 
Enschede, Grote Kerk

zondag 15 oktober – 14:30 
Haarlem, Philharmonie

woensdag 18 oktober – 20:00 
Den Haag, Zuiderstrandtheater

donderdag 19 oktober – 20:30 
Tilburg, Theaters Tilburg

Voorafgaand aan de voorstellingen geeft musicoloog Saskia Törnqvist een inleiding. Na afloop van de concerten nodigt het NBE het publiek uit voor een afterconcert in de foyer of hal. In Ede wordt er een voorprogramma verzorgd door jongNBEoost, een van de zes jong talent-ensembles van het NBE.

Lees hier meer over het programma Georgië