“Eén grote ademtocht met uitroeptekens”

“Eén grote ademtocht met uitroeptekens”

oktober 2021 – Vorige week vond de voorpremière van Troubadours plaats in Podium Mozaïek, de thuishaven van de Blazers. Het publiek genoot zichtbaar van melancholieke Arabische melodieën, verstilde lamento’s van de 17e –eeuwse componist John Dowland, opzwepende Spaanse ritmes en ruige blues. Dit alles in fascinerende arrangementen van Julian Schneemann.

De Nieuwe Muze schreef: “In het knusse Podium Mozaïek in Amsterdam was het eindelijk zover en konden de musici weer doen wat ze het liefste doen: spelen voor publiek, voor een volle zaal. Dat het de eerste keer was na een lange periode van restricties droeg ongetwijfeld bij aan de euforie van musici en bezoekers, maar ook het spel van de blazers en de vier gastmusici was van dien aard dat er louter superlatieven passen.” […] “Dat Troubadours toch een typisch NBE-programma is, heeft alles te maken met de potpourri van stijlen die harmonieus in elkaar overgaan en de briljante hoofdrol die de blazers uiteindelijk toch opeisen.” […] “Zo gauw de fluit en de hobo de vier snaarinstrumenten vergezellen in de verstild begonnen Toccata Arpeggiata van Kapsberger, wordt het stuk, wordt elk stuk, een verhaaltje in een groot verhaal, een lied waarin de blazers hun ziel blootleggen.”  Lees hier de hele recensie.

Enkele publieksreacties na afloop: ‘Wat een verfrissend programma, echt een supervondst die combinatie van blaas- en snaarinstrumenten […] ‘Topmusici, het spelplezier spatte ervan af’ […] ‘Héérlijke muziek en een verrassende mix van stijlen’.

Nieuwsgierig geworden naar Troubadours? De voorstelling is nog te zien in de Junushoff Wageningen, Schouwburg Concertzaal Tilburg, Meervaart Amsterdam, Muziekcentrum Enschede, Musis Arnhem, Het Speelhuis Helmond en De Lievekamp in Oss. Klik hier voor de speeldata en het bestellen van kaarten.