Het NBE gaat weer op tournee!

Het NBE gaat weer op tournee!

januari 2022 – In de voorstelling Van de Lach en de Traan combineert het NBE de vrolijke, hilarische, korte opera Mavra van Stravinsky met de melancholie van TsjaikovskiMavra is Stravinsky’s enige ’theater van de lach’ opera, een komedie naar een gedicht van Poesjkin en opgedragen aan Tsjaikovski.

Let op: Van de Lach en de Traan is nog maar 6 keer te zien: de Blazers starten hun tournee op 3 februari in het gloednieuwe en imposante Amare in Den Haag, vervolgens strijken ze neer in TilburgHelmondGroningen, Arnhem en spelen ze hun ‘dernière’ op 13 maart in de Philharmonie in Haarlem.

Zoals in een echte klucht betaamt wordt er in een klein Russisch dorpje met deuren geslagen, in de billen geknepen, spannende toespelingen gemaakt. Maar steeds, tussen de regels door, vol diepzinnigheden. En Stravinsky is op z’n best: de muziek is grappig, ontroerend en zet de luisteraar – zoals alleen Stravinsky dat kan – non-stop op het verkeerde been. Mavra gaat hand in hand met de tranentrekkende langzame delen van Tsjaikovski’s strijkkwartetten, een duivelse combinatie. De opera wordt in het Nederlands gezongen. Het libretto is speciaal voor deze voorstelling bewerkt.

Lees hier meer en bestel snel je kaarten!

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze