jongNBE & Holland Opera spelen zinderende nieuwe opera ‘Kersentuin’

jongNBE & Holland Opera spelen zinderende nieuwe opera ‘Kersentuin’

juni 2023 – Van 21 juni t/m 8 juli speelt het jongNBE – de kweekvijver van het NBE – opnieuw samen met Holland Opera een op maat gemaakte zinderende opera op een bijzondere locatie. Met het betoverende landgoed Rijnauwen (Bunnik) als decor zullen zij voor het eerst in Nederland Anton Tsjechovs Kersentuin opvoeren als grootschalige opera. Dit wil je niet missen!

Heden, verleden, melancholie, hebzucht en daadkracht vormen de uitgangspunten voor deze spectaculaire nieuwe interpretatie van Tsjechovs geliefde Kersentuin.

In Kersentuin waan je je in een ongerept stukje natuur en voel je mee met een familie die diep in de schulden zit en het onvermijdelijke probeert te voorkomen: hun landhuis, omgeven door een prachtige oude boomgaard, dreigt geveild te moeten worden. Ze doen er alles aan om het verleden te behouden, maar dit verleden is bepaald niet smetteloos. Geteisterd door schulden, onuitgesproken familieperikelen en achtervolgd door het verdriet om een verloren kind doet het stuk denken aan de beroemde Deense film Festen.

Meer info | prijzen | tickets

Meer over jongNBE