jongNBE tijdens opening SAY CHEESE!

jongNBE tijdens opening SAY CHEESE!

Vrijdag 20 januari speelde het jongNBE tijdens de opening van de tentoonstelling Martin Creed – SAY CHEESE! in Museum Voorlinden te Wassenaar. SAY CHEESE! is de tweede tijdelijke soloshow in het nieuwe Museum Voorlinden en omvat 54 werken die een coherente afspiegeling van Creeds veelzijdige oeuvre vormen.

‘SAY CHEESE!’ nodigt de bezoeker uit op ontdekkingsreis te gaan in het universum van Martin Creed: een belevingswereld vol humor en zelfspot maar ook met een kritische blik op de maatschappij. Je ziet installaties met cactussen, ballen en gloeilampen; stapelingen van wc-rollen, stoelen en tafels; een wand vol met 1000 broccoli prints. Te midden van de kunstwerken hoort men pianospel, live gespeeld volgens de instructies van de kunstenaar, en even later rent ook nog een hardloper door het museum. Het jongNBE speelde tijdens de opening ook Martin Creed’s werk (Work No. 673).

jongNBE is niet meer te bewonderen in Museum Voorlinden, maar de kunst van Martin Creed wel. De tentoonstelling SAY CHEESE! is nog t/m 7 mei 2017 te zien in Museum Voorlinden. Lees hier meer

Bekijk hier de uitvoering van Martin Creed – Work No. 673 (door jongNBE):

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze