Sta op met het NBE

Gelukkig Nieuwjaar!

We maken er samen een liefdevol,
inspirerend en grensoverschrijdend jaar van.

De musici van het Nederlands Blazers Ensemble wensen alle medewerkers van Loyens & Loeff een mooi en gezond 2021.

 

Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) is een groep van ruim twintig topmusici die zo’n tachtig keer per jaar samenkomt om in binnen- en buitenland bijzondere programma’s te spelen. Gezamenlijke bezieling en honger naar avontuur drijft het NBE tot het maken van theatrale muziekprogramma’s die zelden onder één muzikale noemer te vangen zijn; het NBE combineert eigentijdse en oude muziek van alle soorten en maten die de zinnen en verbeelding prikkelt. Het NBE is altijd op zoek naar intrigerende samenwerkingen met musici uit andere culturen en spannende combinaties met andere disciplines. Met de vernieuwende programma’s, wil het NBE een groot publiek verrassen, boeien, ontroeren en prikkelen.

Nieuwjaarsconcert

Het traditionele Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble in Het Koninklijk Concertgebouw op 1 januari 2021 zal onvergelijkbaar zijn met alle voorgaande edities. Voor ’t eerst in haar geschiedenis speelt het NBE het Nieuwjaarsconcert zonder de aanwezigheid van publiek en knallende ballonnen bij het slotapplaus.
Dit biedt het NBE en haar gastspelers de uitgelezen kans om bijna overal in dit majestueuze rijksmonument muziek te maken.  Het Concertgebouw en het NBE geven hiermee een uniek kijkje achter normaal gesloten deuren. Samen met gasten uit verschillende theaterdisciplines en culturen brengen de Blazers met hun Nieuwjaarsconcert een bijzondere kijk- en luisterbeleving vol verbroedering, hoop, troost en inspiratie. BNNVARA zendt het bijzondere concert uit op 1 januari om 19:00 uur op NPO 2.

Het programmaboekje met meer informatie over het Nieuwjaarsconcert en de musici van het Nederlands Blazers Ensemble verschijnt hier, op deze pagina, op 31 december.