Mini-concerten voor bewoners verpleeg- en verzorgingshuizen

Mini-concerten voor bewoners verpleeg- en verzorgingshuizen

juni 2020 – In de afgelopen weken speelde het NBE – speciaal voor bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen –  in verschillende, kleine bezettingen, mini-concerten door heel Nederland.
Zo gaf het trio Annemiek de Bruin (klarinet), Anouk Dolfing (hobo) en Anke Benning (fagot) van jongNBE onder leiding van Jeannette Landré, fluitiste van het NBE, een concertje op het buitenplein van verpleeghuis Daelhoven in Soest.
Brandt Attema (trombone), Ron Schaaper (hoorn) en Dorian Cooke (fagot) speelden in Den Haag voor bewoners van revalidatiecentrum Mechropa en voor bewoners van verpleeghuis Nebo.
Trombonist Alexander Verbeek gaf samen met Silvan van den Boom en Maartje Zomer, respectievelijk saxofonist en fagottiste van jongNBEoost op tweede Pinksterdag een concertje op diverse woonlocaties van Stichting Aveleijn in Enschede en Hengelo.
Daarnaast vonden er ook kleinschalige optredens plaats in de openlucht bij verpleeg- en verzorgingshuizen in onder meer Amsterdam en Rotterdam. Door deze spontane optredens op bijzondere (buiten)locaties ontstonden er – zowel voor het aandachtig luisterende publiek als de blazers –  ware muzikale lichtpuntjes in deze beladen lente!