Muzikale vrijplaats Oost West Thuis Niet Best

Muzikale vrijplaats Oost West Thuis Niet Best

Zoals de Mattheuspassie voor velen een jaarlijks ritueel is, zo koestert het NBE een eigen traditie: iedere twee jaar brengen de blazers het programma Oost West Thuis Niet Best waarbij zij het podium delen met gastmusici uit alle windstreken. Voor sommige van deze musici fungeert het NBE-podium als een vluchtheuvel in een onzeker bestaan, voor anderen is het als een veilige haven van waaruit iets nieuws kan worden opgebouwd, voor iedereen is dit podium een muzikale vrijplaats waar verleden en toekomstdromen kunnen samenvloeien in zinderende muziek.

Van 1 t/m 15 november speelt het NBE voor de derde keer met een rijke verzameling muzikanten en componisten bijeengekomen in de wereld van de Nederlandse asielzoekerscentra. Net als in de vorige edities werkt het NBE hier samen met Stichting de Vrolijkheid. Daarnaast heeft het NBE voor deze editie de handen ineengeslagen met Stichting Toverfluit en Move Forward, non-profitorganisaties die zich respectievelijk bezighouden met het ondersteunen van musici die het professionele pad zoeken en van jongeren die hun verhalen willen vormgeven in dans en rapkunst.

€1,50 PER VERKOCHT KAARTJE NAAR STICHTING DE VROLIJKHEID

In het voortraject voor deze concerttour leveren de medewerkers van De Vrolijkheid een onmisbare bijdrage in het traceren en begeleiden van musici. Ook voor hen geldt de vanzelfsprekendheid van de verbindende rol van muziek tussen mensen, waar ze ook vandaan- of terechtkomen. Daarom wordt tijdens deze tournee per verkocht kaartje €1,50 aan Stichting de Vrolijkheid geschonken.

SPEELDATA

woensdag 1 november – 20:30
Amsterdam, Podium Mozaiek
donderdag 2 november – 20:30
Leeuwarden, De Harmonie
zaterdag 4 november – 20:30
Helmond, Cacaofabriek
zondag 5 november – 15:00
Utrecht, TivoliVredenburg
dinsdag 7 november – 20:00
Apeldoorn, Orpheus
woensdag 8 november – 20:30
Heerlen, Parkstad Limburg Theaters
donderdag 9 november – 20:30
Tilburg, Theaters Tilburg
zondag 12 november – 14:30
Enschede, Grote Kerk
dinsdag 14 november – 20:15
Wageningen Junushoff
woensdag 15 november – 20:00
Amsterdam, Paradiso

Lees hier meer over Oost West Thuis Niet Best