NBE en Bart Moeyaert te gast in De Vooravond op NPO 1

NBE en Bart Moeyaert te gast in De Vooravond op NPO 1

oktober 2020 – Het Nederlands Blazers Ensemble en Bart Moeyaert zijn vanavond, dinsdag 6 oktober, te gast in het programma De Vooravond op NPO 1. Artistiek leider van het NBE, Bart Schneemann, en Vlaamse schrijver en dichter, Bart Moeyaert, zitten aan tafel en vertellen over de voorstelling De Schepping. Hiernaast zal het NBE live optreden in de studio.

Het NBE en Bart Moeyaert touren op dit moment door het land met De Schepping. De Schepping is het eerste deel van de succesvolle muziektheater trilogie van het NBE gebaseerd op de drie oratoria van Haydn. Uitgangspunt voor de voorstelling is het oratorium Die Schöpfung in een originele en bijzondere bewerking voor blazers van Josef Triebensee, een tijdgenoot van Haydn. De Vlaamse schrijver Bart Moeyaert schreef een nieuwe tekst bij deze oude muziek.
Lees hier de lovende recensies van het NRC Handelsblad en De Volkskrant over De Schepping.

De Vooravond is de dagelijkse talkshow van BNNVARA, gepresenteerd door Fidan Ekiz en Renze Klamer. Zij ontvangen actuele gasten uit de politiek, sport, muziek, cultuur en entertainment en voeren het gesprek van de dag.

Wil je ook naar De Schepping? Hier vind je alle informatie over onze tournee in oktober én die in maart 2021.