NBE en Stichting Vluchteling maken voorstelling rondom Dag van de Vrede

NBE en Stichting Vluchteling maken voorstelling rondom Dag van de Vrede

met Étoiles Électriques, Consensus Vocalis, Ghaeth Almaghoot, Jaber Fayad, Sholeh Rezazadeh e.v.a.

september 2021 – Het NBE, TivoliVredenburg en Stichting Vluchteling organiseren samen een uitgebreide viering van de wereldwijde Dag van de Vrede op dinsdag 21 september.

Een bijzonder evenement met muzikanten van over de hele wereld, die samen met de Blazers laten zien hoe belangrijk – juist nu – vrede is. Het NBE heeft gasten uitgenodigd, recent of wat langer geleden gevlucht uit oorlogsgebieden, om te zingen, te performen met spoken word, te dansen en samen te spelen.

Zo zijn er optredens van Duduk-speler Ghaeth Almaghoot, Ud-speler Jaber Fayad (beide uit Syrië), Spoken Word artiest Sholeh Rezazadeh (Iran), percussionist Seyed Pouriya Jaberi (Iran), streetdancer David Kitoyan (Armenië) én een speciaal NBE-koor samengesteld uit zangers van Consensus Vocalis en zangers uit verschillende culturen en windstreken. Via een verbinding op groot scherm spelen en zingen muzikanten vanuit conflictgebieden samen met het NBE op het podium van de grote zaal van TivoliVredenburg.

Tijdens het concert zal het NBE ook alarm slaan over de mensonwaardige situatie van mensen op de vlucht aan de grenzen van Europa en elders in de wereld. De blazers doen mee aan de muzikale estafette tegen de onverschilligheid. Kijk voor meer informatie op: alarmeuropa.nl.

Naast de vaste samenwerkingspartners van het NBE – TivoliVredenburg en Stichting Vluchteling – zijn ook de volgende organisaties betrokken bij Dag van de Vrede 2021: Alarm Europa, PAX (Vredesweek) en Stichting Vluchtelingen Toverfluit.

Dag van de Vrede – dinsdag 21 september – 20.00 uur – TivoliVredenburg
Étoiles Électriques (electrifying soul from the Middle East) verzorgt een spetterend voorprogramma van 19.00 tot 19.30 uur in de foyer.

Bestel hier kaarten