NBE met Dag van de Vrede in Top 10 van TivoliVredenburg

NBE met Dag van de Vrede in Top 10 van TivoliVredenburg

januari 2022 – TivoliVredenburg vroeg haar bezoekers naar hun mooiste TivoliVredenburgmoment van het afgelopen jaar. Dat waren er gelukkig genoeg. In het najaar mocht even (bijna) alles weer. Dansen, meezingen, moshpitten – en dat in volle zalen. Hoe heerlijk dat was, is terug te zien in de top 10 van 2021. We zijn heel blij en trots dat het NBE met de sfeervolle en bijzondere viering van Dag van de Vrede (21 september) dankzij de bezoekers van TivoliVredenburg een plaats kreeg in deze top 10!

Riekje: “Het concert was fantastisch. De solisten waren gevluchte asielzoekers en het was vooral muziek uit conflictgebieden in het midden-oosten. Op een groot scherm achter het orkest kregen we beelden te zien van kinderen tussen de puinhopen van de kapotgeschoten huizen in Syrië en in vluchtelingenkampen. Heel wrang dus eigenlijk.
De orkestleider deed ook een oproep om de onverschilligheid te veroordelen en niet weg te kijken van de mensonwaardige situatie van de vluchtelingen aan de grenzen van Europa. Ik vond het wel heftig allemaal. Maar het geheel was toch erg feestelijk, paradoxaal genoeg.”

Hilly: “De sfeer… Je voelde je opgetild”