NBE tijdens Turning East

NBE tijdens Turning East

Op dinsdag 21 en zaterdag 25 november speelt het NBE tijdens het gloednieuwe festival Turning East in Het Concertgebouw in Amsterdam. Turning East is een zesdaags festival in en door Het Concertgebouw rondom de muziek van het Midden-Oosten. De voorstelling Bach ontmoet soefi (25 november) is al verkocht, er zijn nog enkele kaartjes verkrijgbaar voor Caravan (21 november).
Lees hier meer

Caravan

Dinsdag 21 november

De Syrische ud-virtuoos Jawa Manla, vioolfenomeen Emmy Storms, percussietovenaar Jeroen Batterink, pianist en componist Julian Schneemann, zijn vader en hoboïst Bart Schneemann en musici van het NBE gaan samen op reis. Oost en West, klassiek, jazz en volksmuziek. Caravan is een pleidooi voor de kracht van diversiteit.

Bach ontmoet soefi

Zaterdag 25 november

Zoals het Soefisme aanspoort tot eenheid en harmonie en Oosters en Westers gedachtegoed met elkaar verbindt, zo slaan in dit programma traditionele Iraanse muziek en ons aller Johan Sebastiaan Bach de handen ineen. Bart Schneemann, het NBE, theorbe-virtuoos David Mackor, zangeres Haleh Seyfizadeh, tarspeler Ali Ghamsari en zangeres Elisabeth Hetherington spelen en zingen een Oriëntaalse Bach in innige omhelzing met klassieke, oude en rijke Perzische muziek. Het NBE heeft de jonge componist Mathilde Wantenaar (1993) gevraagd om verschillende bestaande en nieuwe composities (o.a. de klassieke Iraanse muziek en Westerse muziek van J.S. Bach) tot een spannend programma te smeden.