NBE Nieuwjaarsconcert: ode aan biodiversiteit

NBE Nieuwjaarsconcert: ode aan biodiversiteit

Het NBE werkt voor het Nieuwjaarsconcert samen met Leeuwarden Fryslân European Capital of Culture in 2018 en het burgerinitiatief Kening fan ‘e Greide (King of Meadows). De samenwerking staat volledig in het teken van het thema van het Nieuwjaarsconcert: Lang zullen we ronddraaien! Hiermee brengt het NBE een ode aan biodiversiteit.

Een thema met een duidelijke boodschap, namelijk dat we er samen voor moeten zorgen dat de aarde vitaal, divers en gezond blijft: voor iedereen. Daarom werkt het NBE samen met ‘Kening fan’e Greide’. Tijdens Leeuwarden-Fryslân 2018 staat de grutto in de spotlights. Deze vogel staat symbool voor biodiversiteit. Het Nieuwjaarsconcert is dan ook een ode aan de diversiteit van het Europese landschap én de grutto.

In navolging van Het Concertgebouw in Amsterdam is het populaire concert ook op 3 januari in Stadsschouwburg De Harmonie te bewonderen voor genodigden. Daarmee viert de grutto – die een rol speelt in de voorstelling en ons verbindt met de rest van de wereld – zijn thuiskomst na een lange trektocht vanuit Afrika en Zuid-Europa naar de achtertuin van Leeuwarden. En komt hij aan in de culturele hoofdstad van Europa in 2018: Leeuwarden-Fryslân.

Live uitzending via NPO2

Het Nieuwjaarsconcert wordt op 1 januari ’s avonds om 19:00 uur door BNNVARA uitgezonden op televisie (NPO2).