Prijzenregen bij Finale Compositiewedstrijd

Prijzenregen bij Finale Compositiewedstrijd

december 2019 Afgelopen zondag vond de Finale van de Compositiewedstrijd plaats in TivoliVredenburg. De jonge componisten streden tegen elkaar voor een plek in het Nieuwjaarsconcert. Naast deze felbegeerde prijs om je eigen compositie samen met NBE uit te voeren tijdens het Nieuwjaarsconcert, vielen er nog meer jonge componisten in de prijzen.

Jonge componisten op TV

De drie jonge componisten die zijn gekozen om met het NBE in het Nieuwjaarsconcert te spelen zijn: Duco Akkerman (18) uit Boekelo, Casper Jeukendrup (16) uit Velp en Sietse Verstege (17) uit Den Haag. Casper Jeukendrup wordt tijdens het concert begeleid door zijn broertjes, Julian en Valentijn Jeukendrup.
Het Nieuwjaarsconcert is op 1 januari om 18:55 uur te zien op NPO2 (BNNVARA)! Kinderen voor Kinderen-presentator Ridder van Kooten zal deze jonge componisten interviewen.

KC-PRIJS VOOR JONGE COMPONISTEN

De Koninklijk Conservatoriumprijs is gewonnen door: Silvan van den Boom, Sietse Verstege, Casper Jeukendrup en Jasper de Bock. De prijs bestaat uit compositieworkshops, die gegeven worden door componist Reza Namavar, docent compositie Jong KC. Het resultaat van deze workshops zal worden uitgevoerd door het New European Ensemble tijdens het Jong KC Zomerfestival in Den Haag, op dinsdag 14 juli 2020.

KC-JUNIOR COMPOSITIEPRIJS

De Koninklijk Conservatorium Junior Prijs is uitgereikt aan: Emily Beauchamp, Jente Borst, Daan de Swart en Aušra Martinavičiūtė. Zij krijgen de workshop ‘een dag componeren’ met componist Reza Namavar, docent compositie Jong KC.

Publieksprijs

De Publieksprijs is gegaan naar Alexander en Elina Sofie Jansen. Zij wonnen de harten van de meeste luisteraars met hun compositie Time Machine. Zij krijgen kaarten voor het Nieuwjaarsconcert en een verrassingspakket!