Prijzenregen bij Finale compositiewedstrijd

Prijzenregen bij Finale compositiewedstrijd

Afgelopen zondag vond de Finale van de compositiewedstrijd plaats in TivoliVredenburg. De jonge componisten streden tegen elkaar voor een plek in het Nieuwjaarsconcert. Naast deze felbegeerde prijs om je eigen compositie samen met NBE uit te voeren tijdens het Nieuwjaarsconcert, vielen er nog meer jonge componisten in de prijzen.

Jonge componisten op TV

De drie jonge componisten die zijn gekozen om met het NBE in het Nieuwjaarsconcert te spelen zijn: Marise den Bakker, Max Donker en Arjan Linker. Het Nieuwjaarsconcert is op 1 januari om 19:00 uur te zien op TV (BNNVARA)!

KC-JUNIOR COMPOSITIEPRIJS

De Koninklijk Conservatorium junior compositieprijs is gewonnen door: Ina Maria Tudor en Max Donker. Samen met compositiestudenten van het Koninklijk Conservatorium gaan zij werken aan een compositie voor hun schoolklas.

KC-PRIJS VOOR JONGE COMPONISTEN

De Koninklijk Conservatoriumprijs voor jonge componisten is uitgereikt aan Gerbrich Greidanus, Floris Heijdra, Jeroen op de Beek, Simon Bauke, Maarten Bauer, Teun Buwalda en Bo Ribbens. Deze prijs bestaat uit drie compositieworkshops (aangeboden door Koninklijk Conservatorium in Den Haag) en een slotconcert tijdens het Jong KC Zomerfestival.

Publieksprijs

De Publieksprijs is gegaan naar Elsa Tijhof. Zij won de harten van de meeste luisteraars met haar tijdreizende badeendjes. Elsa krijgt kaarten voor het Nieuwjaarsconcert en een verrassingspakket!