Seizoen 2017-2018 online

Seizoen 2017-2018 online

Er staat weer een glansrijk nieuw seizoen voor de deur! We gaan op ontdekkingsreis, laten artiesten van alle windstreken naar ons toe reizen en traditiegetrouw spelen we met AZC-bewoners die noodgedwongen wereldreiziger werden. Afwisselend met deze avontuurlijke programma’s blazen we nieuw leven in oude meesterwerken.

Georgië | Een programma rond de fabelachtige Georgische muziek, met bijzondere muzikale helden die gaan ontmoeten tijdens onze “Made in Georgië”-tournee van 22 t/m 31 mei 2017. Wanneer je al deze artiesten live én virtueel terugziet in één van onze concerten in oktober, zul je na afloop zweren zelf in Georgië te zijn geweest.

Oost West Thuis Niet Best | Een bijzondere verzameling muzikanten en componisten, (ex-)asielzoekers en vluchtelingen uit alle windstreken. Een verhaal van verdriet en hoop op een betere toekomst. Gewoontegetrouw wordt dit een ‘heet van de naald-programma’, want de dag van morgen is altijd ongewis, zeker wanneer je asielzoeker bent… Dit bevestigt maar weer de urgentie van het thema, en daarom zullen wij dit programma blijven brengen totdat het probleem opgelost is. (i.s.m. Stichting De Vrolijkheid en Move Forward)

The Fairy Queen | Samen met de befaamde Braziliaanse theatermaker en poppenspeler Duda Paiva gaat het NBE Purcell’s, op Shakespeares ‘Midsummer Night’s Dream’ geïnspireerde, aangrijpende drama `Fairy Queen` opnieuw vertellen. Duda Paiva creeërt een eigen, absurd, komisch, soms sinister universum, het NBE speelt Purcell`s onpeilbaar mooie muziek.

Gestreken & Geblazen | De twee mooiste stukken van Antonín Dvořák? De Serenade voor blazers en het grijzer dan grijs gedraaide Celloconcert (maar nu in een splinternieuw Blazers-jasje gegoten door de Tsjechische componist Jan Dušek), samen met vriend en meestercellist Pieter Wispelwey.

Nieuwjaarsconcert | De pilot van 2 Nieuwjaarsconcerten op 1 januari is zo goed bevallen, dat we er dit jaar weer twee organiseren op Nieuwjaarsdag! (i.s.m. Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018)
Ook kun je weer bij de halve finales van de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert, de Familieconcerten, de jonge componisten aan het werk zien en horen.

Lees hier meer over seizoen 2017-2018

Bestel een abonnement voor seizoen 2017-2018

Wil je verzekerd zijn van mooie plaatsen in Amsterdam? Bestel dan een NBE-abonnement, kies uit alle programma’s in Muziekgebouw aan ’t IJ, Het Concertgebouw en Paradiso én profiteer van vroegboekkorting.
Bij een bestelling van minimaal drie concerten is het mogelijk om nu al kaarten te reserveren voor het spraakmakende Nieuwjaarsconcert.

Stel hier je eigen NBE-abonnement samen!

Seizoensbrochure ontvangen

Wil je meer weten over (de activiteiten van) het NBE en achtergrondinformatie over onze programma’s? Laat dan hier je gegevens achter en ontvang de seizoensbrochure eind mei per post thuis.