Compositiewedstrijd: Gimme the Blues

Compositiewedstrijd: Gimme the Blues

Het thema voor de compositiewedstrijd is bekend! Dit jaar is het thema: GIMME THE BLUES. Heb je ruzie met je ouders? Gaat het slecht op school? Lukt het niet in de liefde? Of baal je van hoe het gaat in wereld? Ga dan niet stilletjes in een hoekje zitten, maar schreeuw het uit. Zoals de slaven in Amerika vroeger hun ellende van zich afzongen in de blues. Dan zenden wij jouw muziek uit op nieuwjaarsdag 2017. Op de televisie. Als je maar wat te vertellen hebt en wil dat de hele wereld het hoort. Omdat niemand zulke mooie blues schrijft als jij. Wij, het Nederlands Blazers Ensemble, staan achter je!

Elk jaar opnieuw bewijst de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert haar kracht. Het NBE ontvangt jaarlijks meesterwerken van meer dan 100 (piep)jonge componisten. De wedstrijd blijkt een springplank voor menig serieus componeertalent in Nederland.

Niets mooier dan je eigen muziek verzinnen en die uitvoeren met topmuzikanten! Er zijn nauwelijks regels, alles mag en niets moet, als je het maar zelf gemaakt hebt en niet ouder bent dan 18 jaar. Dus of je nou rapt, viool speelt of singer-songwriter bent, doe mee en maak kans om met het Nederlands Blazers Ensemble op 1 januari 2016 op het podium te staan van Het Concertgebouw in Amsterdam, door de VARA uitgezonden op tv!

Doe mee en stuur je compositie met een geluidsopname vóór 22 september 2016 naar ons op!

Meer informatie: www.nbe.nl/compositiewedstrijd