“Eén grote ademtocht met uitroeptekens”

oktober 2021 – Vorige week vond de voorpremière van Troubadours plaats in Podium Mozaïek, de thuishaven van de Blazers. Het publiek genoot zichtbaar van melancholieke.

Lees verder

Jeangu Macrooy gastjurylid bij Finale Compositiewedstrijd

oktober 2021 – Ieder jaar strijden jonge componisten tijdens de Compositiewedstrijd van het NBE om één van de drie felbegeerde podiumplekken in het Nieuwjaarsconcert. Daarnaast.

Lees verder

NBE slaat alarm tegen de onverschilligheid

oktober 2021 – Iedere eerste maandag van de maand om 12:00 uur worden de sirenes getest die ons moeten waarschuwen in tijden van nood. Die.

Lees verder

Componist Karmit Fadael vertelt over de Compositiewedstrijd op NPO Radio 4

september 2021 – Componist en alumnus van de Compositiewedstrijd, Karmit Fadael, was donderdag 24 september live te gast in de studio van NPO Radio 4. Karmit.

Lees verder

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) is een groep van ruim twintig topmusici die zo’n tachtig keer per jaar samen komen om in binnen- en buitenland bijzondere programma’s te spelen. Gezamenlijke bezieling en honger naar avontuur drijft het NBE tot het maken van theatrale muziekprogramma’s die zelden onder één muzikale noemer te vangen zijn; het NBE combineert eigentijdse en oude muziek van alle soorten en maten die de zinnen en verbeelding prikkelt. Ze is altijd op zoek naar intrigerende samenwerkingen met musici uit andere culturen en spannende combinaties met andere disciplines. Met de vernieuwende programma’s, wil het NBE een groot publiek verrassen, boeien, ontroeren en prikkelen. lees verder

Het NBE heeft al duizenden kinderen en jongeren gestimuleerd eigen muziek te componeren en samen muziek te maken! Het educatieprogramma reikt van het laten kennismaken met muziek tot het coachen van jong toptalent.
Al ruim twintig jaar is de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert een begrip, met een jaarlijks ander thema en onder het motto ‘alles mag en alles kan, als je het maar zelf verzonnen hebt’. De compositiewedstrijd was de start en werd de basis van een omvangrijk talentontwikkelingstraject voor jong (top)talent. Inmiddels zijn er ook zes jong talent-ensembles actief, oplopend in leeftijdsgroep en niveau.
De essentie is zelf muziek maken, als componist en/of als speler. Lees verder