Troubadours uit op CD!

Troubadours uit op CD!

februari 2022 –  In oktober 2021 gingen de Blazers op tournee met Troubadours. Het publiek genoot zichtbaar van melancholieke Arabische melodieën, verstilde lamento’s van de 17e –eeuwse componist John Dowland, opzwepende Spaanse ritmes en ruige blues. Dit alles in fascinerende arrangementen van Julian Schneemann.

De Nieuwe Muze schreef: ‘Dat Troubadours toch een typisch NBE-programma is, heeft alles te maken met de potpourri van stijlen die harmonieus in elkaar overgaan en de briljante hoofdrol die de blazers uiteindelijk toch opeisen.’ […] ‘Zo gauw de fluit en de hobo de vier snaarinstrumenten vergezellen in de verstild begonnen Toccata Arpeggiata van Kapsberger, wordt het stuk, wordt elk stuk, een verhaaltje in een groot verhaal, een lied waarin de blazers hun ziel blootleggen.’

Enkele publieksreacties na afloop: ‘Wat een verfrissend programma, echt een supervondst die combinatie van blaas- en snaarinstrumenten […] ‘Topmusici, het spelplezier spatte ervan af’ […] ‘Héérlijke muziek en een verrassende mix van stijlen’.

Bestel de cd hier!

Troubadours is ook te luisteren via Spotify!

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze