Vier letzte Lieder: vanaf 19 mei op tournee!

Vier letzte Lieder: vanaf 19 mei op tournee!

mei 2022 – Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) speelt in haar nieuwe voorstelling de Vier letzte Lieder van Richard Strauss in een nieuwe spraakmakend arrangement van Willem van Merwijk. De Blazers toveren de theaterzaal om tot een film noir, met in de hoofdrol alt-mezzo Carina Vinke, die als Edith Piaf op de barkruk in een rokerige nightclub, haar eigen draai geeft aan deze geliefde liederen.

Strauss stierf kort na de voltooiing van de Vier letzte Lieder in 1949 en heeft ze dus nooit zelf kunnen horen. De iconische liederen stralen een sfeer van berusting uit. De componist neemt afscheid van het leven, en de wereld neemt afscheid van een muzikale taal die nu definitief ‘historisch’ was geworden. Toen Strauss deze liederen schreef, was de atonale muziek de kinderschoenen al lang ontgroeid, en in de tweede helft van de twintigste eeuw zou de muziek een radicaal andere richting nemen.

Artistiek leider Bart Schneemann over de Vier letzte Lieder:
“We gaan in onze voorstelling ‘Vier letzte Lieder’ laten horen dat vaarwel zeggen ook een grote schoonheid kan hebben. Een avond vol melancholie, waarin we de gordijnen sluiten, de tafels ontruimen en waarbij het licht langzaam maar zeker uitgaat…”

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Bestel hier kaarten!